Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jak jsem diskutovala na začátku, že bych mohla být těhu, tak jsem nebyla, dostala jsem to 29.DC, takže vše v normálu. Cyklus mám normálně 28-29 dní.
Tentokrát mám jiný problém. Dneska je 39.DC a menses nikde. Už se mi jednou stalo, že se mi spozdila o 10 dní, ale to bylo v hodně náročném období - umřela máma, stěhovali jsme se atd.
Před měsícem jsme si pořídili pejska, byl ze začátku trošku nervák, ale říkám si, že ne zas tak šílený, dneska je to rok, co umřela máma, včera jsem si trošku pofňukala, ale jinak se cítím poměrně v pohodě.
Testy si dělám denně, zkouším všechny možné značky, na dvou jsem měla výrazného ducha, ale až tak po 20min. Dělala jsem předevčírem i digitální Clear Blue, vyšel negativní a všechny ostatní testy taky asi negativní - i když já jsem takovej magor, že tam všude vidím duchy ![]()
Co se týče potencionálních příznaků, tak taky nic moc nepozoruji, 2× jsem měla takový stav jak před MS - podrážděná, bezdůvodně naštvaná, bez nálady, občas mě píchne ve vaječníku, jakoby nad tříslem, pobolívá v kříži a kolena - no jak před MS. Ale zase mě vůbec nebolí prsa, přitom prsa mě před MS bolí dost.
Kdesi jsem četla, že přípravek Inofolic může zpozdit MS. Inofolic beru právě pro podporu početí a na vyrovnání cyklu. Tak to nechápu už vůbec.
Prosím o názory.
Přikládám test ze včerejšího odpoledne.
Nic nevidim a myslim si že už by to bylo vidět kdyby si byla těhu, takže asi ty nervy na tebe zapůsobili víc než si myslíš. Když jsem byla se synem na operaci měla jsem to dostat přesně v den nástupu a věděla jsem že těhotná nejsem, dostala jsem to přesně po propuštění domů a to jsem v té době brala HA, nikdy se mi to nezpozdilo. Nervy dělají hodně. Jen jestli můžu poradit hod to mimčo za hlavu, moc se na to soustředíš a proto se nedaří, vyprdni se na testy až tam bude tak to poznáš. Takhle se ještě víc deptáš, musíš bejt v klidu jinak se nezadaří.
@vémach testy si dělám denně… No potěš
Nech to osudu, tohle vyšilování ti je k čemu? ![]()
I ovulace s emuze opozdit a to i hodne, a i zdrava zena ma narok na anovulacni cyklus…kdyby jsi si radeji misto testu, merila bazalni teplotu vedela by jsi na cem jsi ![]()
@berry4
Asi k ničemu, ale deptá mě, že nevím, na čem jsem. Buď ať to dostanu, nebo ať se ukáže test, takový to vzduchoprázdno je nejhorší.
Tohle mám úplně nejradši, to jsou nejlepší rady - nemysli na to, nesoustřeď se na to. Jak se nemám soustředit, když už se snažíme přes 2 roky??? Ještě k tomu v takové situaci, když jsem to 10 dní nedostala.
@vémach a při i možném těhotenství tě bude deptat dalších 1000 věcí.(můžeš taky hned do začátku potratit) Ted´nevíš, na čem jsi( no to nevíme žádná, na tom testu teda nic nevidím ani já), psychika je mocná, možná právě proto, že se tak DEPTÁŠ, jsi MS nedostala.
Jestli se snažíte 2 roky a BEZVÝSLEDNĚ, prč jste už neřešili s gynekology? ![]()
@vémach píše:
@berry4
Asi k ničemu, ale deptá mě, že nevím, na čem jsem. Buď ať to dostanu, nebo ať se ukáže test, takový to vzduchoprázdno je nejhorší.Tohle mám úplně nejradši, to jsou nejlepší rady - nemysli na to, nesoustřeď se na to. Jak se nemám soustředit, když už se snažíme přes 2 roky??? Ještě k tomu v takové situaci, když jsem to 10 dní nedostala.
ja ti neradim to co pises, ale misto deptani, navrhuji a radim sledovani vlastniho cyklu.,abys vedela proc jsi to nedostala, zda li uz byla ci nebyla ovulace, jak jednoduche a proste.Taky tim pomuzes lekari ![]()
@berry4
Já se začala deptat cca po 4.dnu, kdy MS nepřišla.
Ano, řešili jsme to s gynekoložkou, manžel byl na spermiogramu. Výsledky nic moc, já mám rozházený hormony, zmenšenou štítnou žlázu, beru jód, inofolic, piju kontryhel a aloe vera. Manžel má zase defektní hlavičky spermií, bere mateří kašičku, prášek z kořene maca a nově jsme oba nasadili doplňky stravy FertilBlend, cože je pro páry. Do mých 30 let to chceme zkoušet přirozeně, pak asi IVF…
To jsem nepsala na tebe. Ano vím, že by se teplota měla měřit a ne nedělám to.
Ahoj je mi líto, ale taky nic nevidím, jestli jsi měla na dvou testech po 20ti min. duchy tak by to mohla být cysta, která nechce prasknout, já to tak jednou měla. Jinak věř, že rok je na vyrovnání se smrtí, ještě k tomu maminčinné, opravdu málo. Kolikrát si myslíme jak už nejsme v pohodě, jenže náš organismus to vnímá jinak. Nebudu ti říkat atˇse nesoustředíš, to je zkrátka dost dobře nemožné, zkus se alesponˇvíc zaměstnat. Přeji ti atˇse zadaří co nejdříve
![]()
Dojdi si jeste na HCG a budes moudrejsi…ale tehotna nejspis nejsi
Ja mela takovy divny minuly cyklus, akorat ms se nakonec rozjela kolem 35.-36.DC…bud to byl anovulak, nebo nejaky zmetek, teplota litala nejak nahodne, i Fertility Friend byl z toho trochu jelen, takze ani to mereni teploty nekdy nepomuze
Ja to beru tak, ze tu a tam se cyklus zblazni ![]()
Nezlobte se na mě, ale bejt posedlá dítětem je ta nejlepší antikoncepce. Každej den sedět u negativního testu, a říkat si ještě zkusim jinou značku, to je pro mě hrozné a přitomhle nervy pracujou a to je důvod proč to nejde. Nevim jaký máš život, ale zkus předělat byt, jít si místo testů s kámoškou na nákupy odreagovat se. Až budeš připravená tak to dítko příjde samo. A po dvou letech bych už si asi tu teplotu taky měřila. Miliony holek okolo mě, brečelo že nemůžou mít děti. Začli se zajímat o něco jiného a na dítě se přestali tolik soustředit, aktuálně dvě z nich jsou už v očekávání.
@vémach Tak ještě zkus dělat ovulační testy, ať se ví, kdy je ta správná doba, a pak nemůže uškodit nějaký ten gel na podporu početí, například Conceive Plus.
Až to přijde, tak to přijde, testování každý den mi přijde blbost, zkoušela bych to nejdříve po 14 dnech od nedostavení se menstruace, přijde mi to jako zbytečné stresování a utrácení peněz. Nevím no, psychika dělá hodně, nemyslet na to a nechat to osudu. ![]()
Děvčata, ale ono to právě není tak, jak se zdá. Já to samozřejmě řeším, ale tak nějak v normě. Ano, hlídám ovulku, milujem se přes ovulku, berem nějaký ty doplňky, ale to je asi tak všechno. Normálně žiju, chodím se bavit s kamarády, mám svoje záliby, který provozuju, jezdím na dovolenou, mám dva pejsky, teď nově fenečku z útulku, tak se hodně soustředím na ně, myslím, že se mám dobře. Když to dostanu, tak nehysterčím, jen pokrčím ramenama a řeknu si, že třeba příště. Abych se ve 28 letech smiřovala s tím, že nemůžu mít děti, tak to fakt ne. Zároveň na to netlačím, milujem se podle chuti a jednou přes ovulaci, ale zase nesedím na hodinkách.
Hysterická začínám být v situaci jako je teď, když to 10 dní nemám. Chtěla jsem se jen zeptat na názor.