Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chci jen optat, možná už to tu bylo, ale dnes jsem byla na gynde a tam mi našli cystu o velikosti 3×4 cm. Zároveň mi řekl, že mi vezme krev a udělá další testy, včetně těhotenského. Strašně mě vyděsil, protože mi k tomu nic víc neřekl, ale zároveň mi dal naději, protože se snažíme o dítě už přes rok, tak jsem si doma udělala test a byl pozitivní. Myslíte, že to může být tou cystou?
Já vím, že to tu asi už několikrát bylo, ale jsem tak nervózní, že to do pondělí asi nevydržím ????
@Ninka1 může to být těhotenská cysta, taky se mi v těhotenství vždycky udělala a cca do 3 měsíců se ztratila
můj doktor říká, že cysta nedělá pozitivní test
takže dle mne jsi těhotná a gratuluju ![]()
A je normální, že ta cysta bolí, tak že mám pocit, že to mám každou chvíli dostat? Křeče do břicha, bolesti zad atd.. Proto se mi tomu moc ne hechce věřit..
@Ninka1 take jsem mela v tehotenstvi cystu a souvisela s vyzivou plodu
ja mela nakonec ZT, ale dr rikal, ze je to caste a cysta potom sama vymizi, se ZT to nesouviselo. V tehotenstvi by se nemela odstranovat a nic s ni delat, pokud bricho neboli. V pripade jakekoli bolesti ihned k dr ci na pohotovost…a cysta tehotensky test neovlivni, takze potichoucku gratuluju k tehotenstvi ![]()
Jinak pocit, ze to mam dostat, jsem mela jeste tak tyden, dva po zjisteni tehotestvi a potvrzeni dr
pokud se miminko udrzi, nevadi to…pokud by to byla velka bolest, ihned honem na pohotovost. Aby praskla cysta nemela vliv na plod!
radsi vickrat k dr, at te uklidni, nez neco zanedbat. A tohle neni malickost
drzim palce ![]()
Mohu poprosit o vysvětlení zkratky ZT? A jak tedy probíhá ta kontrola na gynde? Mám se tam stavit ráno na krev, tak chci vědět co mě čeká, je to pro mě poprvé ![]()
@Ninka1 píše:Řekla bych, že je tím míněno zamlklé těhotenství
Mohu poprosit o vysvětlení zkratky ZT? A jak tedy probíhá ta kontrola na gynde? Mám se tam stavit ráno na krev, tak chci vědět co mě čeká, je to pro mě poprvé
@Ninka1 ZT = zamlkle tehotenstvi. Pokud ti dr rekne, ze jsi tehotna, tak ti urcite dalsi veci rekne nebo se vyptej. Ja sla uz najisto s tim, ze jsem tehotna a o cyste jsem nevedela. Pak sama zmizela. Ale dr ti rrkne vic co a jak, pokid nevis vubec nic ![]()