Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, dneska mi doktor zjistil cystu na vaječníku (příšerně mě bolela prsa a nemenstruovala jsem, tak jsem tam šla s obavou, jestli jsem i přesto, že jsem začala po letech brát HA, neotěhotněla). Doktor mi dal injekci s tím, že po ní by mi cysta měla prasknout. OK. Jenže v sobotu jedeme na týden na hory a já začínám panikařit, aby mě to nechytlo tam. Po přečetení nejrůznějších diskuzí jsem nenarazila na nikoho, koho by to nebolelo jako kráva.
Moje otázka zní: ZA JAK DLOUHO PO INJEKCI VÁM PRASKLA CYSTA? Jde mi o to, jestli mám počítat s hodinami, dny, nebo týdny. Na těch hodrách bych to nerada ![]()
Díky za odpověď!
Já měla cystu asi v 16nácti. Vel 5×3 cm, a sama se za cca půl roku vytratila ![]()
@wej_a píše:
Já měla cystu asi v 16nácti. Vel 5×3 cm, a sama se za cca půl roku vytratila
Díky, ale o tohle mi moc nešlo. Potřebuju vědět, za jak dlouho zabírá injekce. Ale i tak díky. ![]()
Cysta jako taková mě neděsí a v podstatě o ní nevím (až na ty průvodní příznaky). Jde mi o to dozvědět se, co mě čeká po injekci, kterou jsem dneska inkasovala do zadnice ![]()
A co jsi to nafasovala za injekci? Na vyvolání MS? u takové by měla cysta prasknout s příchodem MS ![]()
@lulje MS po injekci dorazi nejpozdeji do 10-14dnu.Ja mela ted nedavno taky cystu na vajecniku a po injekci jsem MS dostala hned 3den a bolesti byli opravdu priserne, porad takove silene rezani a pichani v podbrisku, tlak v celem brise a neobeslo se to u me ani bez poradnych bolesti hlavy-teplot.(A to pri MS na bolesti netrpim)Ale kazda to mame jinak, treba to u tebe prijde dyl a nemusi to byt ani tak hrozne.
uvidis no
![]()
Ahojky ![]()
tak mne mudr v CARu zjistila cystu ze zlutyho teliska na konci prosince, mela 3cm. Pri dalsi kontrole se zmensila na 1.5cm
jenze diky ni mi ted meskala ms, tak jsem dostala Agolutin na vyvolani a ted jsem 3dc.
Presne jak popisujes @krysaricek Ta bolest bricha je silena
stale me boli a picha na levym vajecniku
tak snad ted uz s ms zmizela uplne
uvidime za 10 dni na UTZ. ![]()
Doufam, ze to byla moje prvni a zaroven posledni cysta
![]()
@wej_a píše:
A co jsi to nafasovala za injekci? Na vyvolání MS? u takové by měla cysta prasknout s příchodem MS
Název nevím. Jen doktor říkal, že je to velká dávka ženských hormonů.
Jestli je to ta stejná jako na vyvolání MS, to netuším.
@krysaricek píše:
@lulje MS po injekci dorazi nejpozdeji do 10-14dnu.Ja mela ted nedavno taky cystu na vajecniku a po injekci jsem MS dostala hned 3den a bolesti byli opravdu priserne, porad takove silene rezani a pichani v podbrisku, tlak v celem brise a neobeslo se to u me ani bez poradnych bolesti hlavy-teplot.(A to pri MS na bolesti netrpim)Ale kazda to mame jinak, treba to u tebe prijde dyl a nemusi to byt ani tak hrozne.uvidis no
![]()
3. den? Tak to mi vychází na sobotu, kdy odjíždím s dětmi na hory. Je to vlastně asi jedno, kdy to přijde. Po horách jsme zase v práci, takže se to nehodí nikdy.
Ale díky VŠEM za info!!!
@lulje píše:
Název nevím. Jen doktor říkal, že je to velká dávka ženských hormonů.Jestli je to ta stejná jako na vyvolání MS, to netuším.
Ahoj ![]()
a tu injekci jsi dostala na vyvolani ms?
@Alexandraf píše:
Ahojky
tak mne mudr v CARu zjistila cystu ze zlutyho teliska na konci prosince, mela 3cm. Pri dalsi kontrole se zmensila na 1.5cmjenze diky ni mi ted meskala ms, tak jsem dostala Agolutin na vyvolani a ted jsem 3dc.Presne jak popisujes @krysaricek Ta bolest bricha je silena
stale me boli a picha na levym vajecniku
tak snad ted uz s ms zmizela uplne
uvidime za 10 dni na UTZ.
Doufam, ze to byla moje prvni a zaroven posledni cysta![]()
Jestli je i ta moje ze žlutého tělíska, to netuším
zatím jsem se nesetkala s jedinou holkou (na netu), kteoru by to šíííííleně nebolelo. Třeba budu výjimka ![]()
@Alexandraf píše:
Ahoj
a tu injekci jsi dostala na vyvolani ms?
Ne - prý na to, aby praskla cysta. Tak jsem z toho jelen ![]()
@lulje píše:
Ne - prý na to, aby praskla cysta. Tak jsem z toho jelen
To asi bude ten Agolutin. Ja ji dostala sice na vyvolani ms, ale i na to, aby mi ta cysta uz zmizela uplne. Vetsinou mizi s ms, ale ta injekce to jeste podpori
jinak po ty injekci mi ms prisla za 7dni
je to ruzny. Ale max.do 14 dni by mela dorazit, jinak se musi znova pro injekci ![]()
@Alexandraf píše:
To asi bude ten Agolutin. Ja ji dostala sice na vyvolani ms, ale i na to, aby mi ta cysta uz zmizela uplne. Vetsinou mizi s ms, ale ta injekce to jeste podporijinak po ty injekci mi ms prisla za 7dni
je to ruzny. Ale max.do 14 dni by mela dorazit, jinak se musi znova pro injekci
Moc děkuju za info. Ono to tak odpovídá - mám přijít za dva týdna na kontrolu, tak se asi počítá s tím, že do dvou týdnů by se mělo něco dít. To mám teda vyhlídky ![]()
Holky, moc děkuju - tohle jsem potřebovala vědět!
![]()
@lulje píše:
Moc děkuju za info. Ono to tak odpovídá - mám přijít za dva týdna na kontrolu, tak se asi počítá s tím, že do dvou týdnů by se mělo něco dít. To mám teda vyhlídky
Holky, moc děkuju - tohle jsem potřebovala vědět!![]()
Nemas za co dekovat
to je malickost ![]()
Holky tak od 1.6 od večera mám slabou MS, ale dřív jsem mívala silnější a ted je to spíše jen jako když by mě měla končit, může to být tou cystou? a nebo se cysta vstřebavá a nebo co to může být? DR. mě zjistil cystu na pravém vaječníku a říkal, že bud praskne před ms a to budu špinit a nebo s MS bude bolestivější a silnější nevím zda když MS přestane tak zda se můžeme znova snažit o miminko a nebo prostě zda se jedná jen o vstřebaní cysty, žádné bolesti jako při MS co jsem mívala vůbec nemám…