Cysta na vaječníku - jak probíhá operace?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5527
12.2.14 23:08

Holky, dneska mi doktor zjistil cystu na vaječníku (příšerně mě bolela prsa a nemenstruovala jsem, tak jsem tam šla s obavou, jestli jsem i přesto, že jsem začala po letech brát HA, neotěhotněla). Doktor mi dal injekci s tím, že po ní by mi cysta měla prasknout. OK. Jenže v sobotu jedeme na týden na hory a já začínám panikařit, aby mě to nechytlo tam. Po přečetení nejrůznějších diskuzí jsem nenarazila na nikoho, koho by to nebolelo jako kráva.

Moje otázka zní: ZA JAK DLOUHO PO INJEKCI VÁM PRASKLA CYSTA? Jde mi o to, jestli mám počítat s hodinami, dny, nebo týdny. Na těch hodrách bych to nerada :(

Díky za odpověď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
716
12.2.14 23:14

Já měla cystu asi v 16nácti. Vel 5×3 cm, a sama se za cca půl roku vytratila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.2.14 23:17
@wej_a píše:
Já měla cystu asi v 16nácti. Vel 5×3 cm, a sama se za cca půl roku vytratila ;)

Díky, ale o tohle mi moc nešlo. Potřebuju vědět, za jak dlouho zabírá injekce. Ale i tak díky. :hug:
Cysta jako taková mě neděsí a v podstatě o ní nevím (až na ty průvodní příznaky). Jde mi o to dozvědět se, co mě čeká po injekci, kterou jsem dneska inkasovala do zadnice :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
716
12.2.14 23:42

A co jsi to nafasovala za injekci? Na vyvolání MS? u takové by měla cysta prasknout s příchodem MS ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1656
13.2.14 03:17

@lulje MS po injekci dorazi nejpozdeji do 10-14dnu.Ja mela ted nedavno taky cystu na vajecniku a po injekci jsem MS dostala hned 3den a bolesti byli opravdu priserne, porad takove silene rezani a pichani v podbrisku, tlak v celem brise a neobeslo se to u me ani bez poradnych bolesti hlavy-teplot.(A to pri MS na bolesti netrpim)Ale kazda to mame jinak, treba to u tebe prijde dyl a nemusi to byt ani tak hrozne. :nevim: uvidis no ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7868
13.2.14 04:13

Ahojky :mavam:
tak mne mudr v CARu zjistila cystu ze zlutyho teliska na konci prosince, mela 3cm. Pri dalsi kontrole se zmensila na 1.5cm :dance: jenze diky ni mi ted meskala ms, tak jsem dostala Agolutin na vyvolani a ted jsem 3dc.

Presne jak popisujes @krysaricek Ta bolest bricha je silena :zed: stale me boli a picha na levym vajecniku :zed: tak snad ted uz s ms zmizela uplne :) uvidime za 10 dni na UTZ. :)
Doufam, ze to byla moje prvni a zaroven posledni cysta :lol: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.2.14 22:33
@wej_a píše:
A co jsi to nafasovala za injekci? Na vyvolání MS? u takové by měla cysta prasknout s příchodem MS ;)

Název nevím. Jen doktor říkal, že je to velká dávka ženských hormonů. :nevim: Jestli je to ta stejná jako na vyvolání MS, to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.2.14 22:35
@krysaricek píše:
@lulje MS po injekci dorazi nejpozdeji do 10-14dnu.Ja mela ted nedavno taky cystu na vajecniku a po injekci jsem MS dostala hned 3den a bolesti byli opravdu priserne, porad takove silene rezani a pichani v podbrisku, tlak v celem brise a neobeslo se to u me ani bez poradnych bolesti hlavy-teplot.(A to pri MS na bolesti netrpim)Ale kazda to mame jinak, treba to u tebe prijde dyl a nemusi to byt ani tak hrozne. :nevim: uvidis no ;) :mavam:

3. den? Tak to mi vychází na sobotu, kdy odjíždím s dětmi na hory. Je to vlastně asi jedno, kdy to přijde. Po horách jsme zase v práci, takže se to nehodí nikdy. :mrgreen: Ale díky VŠEM za info!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7868
13.2.14 22:36
@lulje píše:
Název nevím. Jen doktor říkal, že je to velká dávka ženských hormonů. :nevim: Jestli je to ta stejná jako na vyvolání MS, to netuším.

Ahoj :mavam:
a tu injekci jsi dostala na vyvolani ms?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.2.14 22:36
@Alexandraf píše:
Ahojky :mavam:
tak mne mudr v CARu zjistila cystu ze zlutyho teliska na konci prosince, mela 3cm. Pri dalsi kontrole se zmensila na 1.5cm :dance: jenze diky ni mi ted meskala ms, tak jsem dostala Agolutin na vyvolani a ted jsem 3dc.Presne jak popisujes @krysaricek Ta bolest bricha je silena :zed: stale me boli a picha na levym vajecniku :zed: tak snad ted uz s ms zmizela uplne :) uvidime za 10 dni na UTZ. :)
Doufam, ze to byla moje prvni a zaroven posledni cysta :lol: :P

Jestli je i ta moje ze žlutého tělíska, to netuším :nevim: zatím jsem se nesetkala s jedinou holkou (na netu), kteoru by to šíííííleně nebolelo. Třeba budu výjimka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.2.14 22:37
@Alexandraf píše:
Ahoj :mavam:
a tu injekci jsi dostala na vyvolani ms?

Ne - prý na to, aby praskla cysta. Tak jsem z toho jelen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7868
13.2.14 22:40
@lulje píše:
Ne - prý na to, aby praskla cysta. Tak jsem z toho jelen :lol:

To asi bude ten Agolutin. Ja ji dostala sice na vyvolani ms, ale i na to, aby mi ta cysta uz zmizela uplne. Vetsinou mizi s ms, ale ta injekce to jeste podpori :palec: jinak po ty injekci mi ms prisla za 7dni :palec: je to ruzny. Ale max.do 14 dni by mela dorazit, jinak se musi znova pro injekci :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.2.14 22:51
@Alexandraf píše:
To asi bude ten Agolutin. Ja ji dostala sice na vyvolani ms, ale i na to, aby mi ta cysta uz zmizela uplne. Vetsinou mizi s ms, ale ta injekce to jeste podpori :palec: jinak po ty injekci mi ms prisla za 7dni :palec: je to ruzny. Ale max.do 14 dni by mela dorazit, jinak se musi znova pro injekci :hug:

Moc děkuju za info. Ono to tak odpovídá - mám přijít za dva týdna na kontrolu, tak se asi počítá s tím, že do dvou týdnů by se mělo něco dít. To mám teda vyhlídky :mrgreen:
Holky, moc děkuju - tohle jsem potřebovala vědět!
:hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7868
13.2.14 22:52
@lulje píše:
Moc děkuju za info. Ono to tak odpovídá - mám přijít za dva týdna na kontrolu, tak se asi počítá s tím, že do dvou týdnů by se mělo něco dít. To mám teda vyhlídky :mrgreen:
Holky, moc děkuju - tohle jsem potřebovala vědět! :hug: :mavam:

Nemas za co dekovat :hug: to je malickost :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
3.6.14 23:22

Holky tak od 1.6 od večera mám slabou MS, ale dřív jsem mívala silnější a ted je to spíše jen jako když by mě měla končit, může to být tou cystou? a nebo se cysta vstřebavá a nebo co to může být? DR. mě zjistil cystu na pravém vaječníku a říkal, že bud praskne před ms a to budu špinit a nebo s MS bude bolestivější a silnější nevím zda když MS přestane tak zda se můžeme znova snažit o miminko a nebo prostě zda se jedná jen o vstřebaní cysty, žádné bolesti jako při MS co jsem mívala vůbec nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí