Cysta na vaječníku - jak probíhá operace?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
314
4.6.14 09:54
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz. Při kontrole před 3mi měsíci mi byla objevena cysta, 2×3 cm. Doktor doporučil jen kontrolu mezi cykly, na té jsem byla včera, cysta povyrostla 6×5 cm. Opět jen doporučení za 2 měsíce kontrola. Řešil Váš doktor cystu? podstoupily jste někdo s tímto operaci, případně jak probíhala? Jsem kapánek zmatená, nedovedu si představit, že ve mě něco takového roste a zatím chodím jen na kontroly. Je to dost divný pocit.. A omluva za anonymitu, mám tu známé, nepotřebuju, aby to někdo věděl.

Měla jsem podobný případ a jedna doktorka mě hned hnala pod kudlu (cysta okolo 5cm) a druhá chtěla vyčkat na další a další měsíční krvácení, zda cysta neodejde s menstruací. Po pár měsících odešla a nic neponičila. Laparoskopie by toho mohla hodně zničit. Navíc lékaři se s tím neradi piplají a rovnou Ti ho můžou ufiknout :P proto je lepší vyčkat. Ale když je pak moc velká… to bych se jako bála, aby nerupla, to je pak průšvih jako barák… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11734
5.6.14 13:02

Mě dneska doktorka zjistila zvětšený vaječník a cysty, ale zatím jsou malé, dala mi pouze injekci na splasknutí a měla by dojít MS, víc to neřešila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
20.6.14 07:50

cysta na vaječníku

Ahoj holky! nevíte a nebo jste schopné mi říct, že toto je normální a né tragický konec? Děloha AVF, bez ložiskové patologie. Menší množství vplné tekutiny v Douglasově prostoru a bilaterálně menší cysty na ovariu, největší vpravo do 14mm s částečnou náplní. Tento popis je z magnetické rezonance. Moc vám budu děkovat za každý příspěvěk :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
20.6.14 08:27

@vojti proč tragicky konec, trápí mě cysty od 20let, když vyrostou a obtěžují tak mě je odstraní a žiju dál, těhotenství bez problému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
20.6.14 08:40

To bylo přehnané. ale mám obavy z toho, že jsem prodělala nádorové onemocnění a jaká koliv situace v malé pánvy mě straší. moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
20.6.14 08:42

@vojti já bohužel také, ale chodím častěji na kontroly a vyhodila jsem to už z hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
20.6.14 08:50

Závidím tu tvou vyrovnanost. Mě to straší od umření mé kamarádky, která měla zhoubný nádor a odešla v 30 letech. Já sice měla nezhoubný, né na vaječnících, ale od páteře a bujelo to tam několik let, nnež to vyrostlo do 10cm. No každopádně si vždy vzpomenu na kamarádku a je se mnou amen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
20.6.14 08:52
@původní pisatelka píše:
děkuju všem za názory a info. Jsem z toho kapánek přešlá, doktor ani žádnou léčbu nenavrhl, zatim jen čekání. Je pravda, že ač beru antiko, tak ms nepravidelná a poslední 2 měsíce velmi bolestivá. Ještě jednou díky, zkusím to prokonzultovat s jiným doktorem.

Tak ta cysta je docela velka, rozhodne bych zasla i nekam jinam! Jinak znam holku co jeji Dr.mel podobne laxni pristup a nakonec se zjistilo, ze cysta byl vlastne nador vajecniku. Nechci Te nijak strasit, ale rozhodne to zacni resit a na nic necekej! Alternativni medicina ma na cystu nazor takovy, ze telo se takto zbavuje toxickeho „odpadu“ je to takove uloziste, kam se ukladaji ruzne skodlive latky. Reseni-odkyseleni tela, detox organismu, bylinky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
20.6.14 08:56

@vojti To je podobny pripad jako pisu ja! Je to dost zakerne a laxni pristup neni na miste! Kamaradka mela nador na vajecniku? Jak na to prisli a mela nejake potize?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
20.6.14 08:56

@vojti měla jsem na vaječníku, ten je se vším pryč+uzliny, spolkla jsem pár tbl. a už nebylo nic třeba, podařilo se mi do roka otěhotnět a tím jsem si prý hodně pomohla(hormony),to víš, že to občas řeším, stačí aby mě píchalo dyl jak dva dny a už to řeším, ale mám dobrého gynekologa, věřím mu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
20.6.14 08:57

14mm mě osobně nepřijde velká, ale spíš to ostatní? Náplň cysty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
20.6.14 08:59

@Tinkka ano to odkyselení, detox,…dodržuju a věřím tomu. Každý měsíc tak tři dny se sobě věnuji v tomhle směru(déle to nevydržím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
20.6.14 09:03

@ady01 Take tomu verim, pomohlo me to! Dobre jsou stranky zdravi-az.cz. Bohuzel musim podstupovat ivf, takze… :( Mam minimalni davky tak to musi byt ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
20.6.14 09:04

@vojti hele určitě chodíš na častější kontroly, byla bych v klidu, já jsem po op. úplně přehodnotila živ. styl, víc se sobě věnuji, čerpám z vita. kuchyně, cvičím jógu, pilates, běhám,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
20.6.14 09:05

To přesně nevím, ale myslím, že děloha. Nebudu lhát nevím, každopádně to šlo rychle do dnes si vyčítám, že jsem se sní nesetkala a oddalovala návštěvu, protože se mi nechtělo do Prahy až na druhý konec. Nechala tu po sobě roční dítě. Dnes jí jsou 3 roky. To je děsná tragedie.Pak jsem měla jakoukoliv kontrolu v malé pánvy a já plašila jestli to nené zhoubné. no prostě plaším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí