Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý podvečer,
měla bych malý dotaz. Jsem 24DC, asi 10-12 dní po ovulce. Jenže týden mě již šíleně bolí prsa a musím říci, že se mi i zvětšily, což mě nikdy nebolely, jen týden před MS bradavky, ale ty ted vůbec. Po každém jídle je mi špatně (jen od žaludku), teplotu si hlídám, je nad 37.
S přítelem jsme měli nechráněný napůl sex (půl do mě půl ven) dítěti bychom se nebránili, ale zatím se o něj nesnažíme, necháváme to náhodě. Těhotenství nevylučuji, ale ani se k němu moc nepřikláním. Spíše bych chtěla vědět, jestli takové příznaky (nevolnost, zvýšená BT) je i u cysty.
Děkuji za názor ![]()
@janka23 píše:
Dobrý podvečer,měla bych malý dotaz. Jsem 24DC, asi 10-12 dní po ovulce. Jenže týden mě již šíleně bolí prsa a musím říci, že se mi i zvětšily, což mě nikdy nebolely, jen týden před MS bradavky, ale ty ted vůbec. Po každém jídle je mi špatně (jen od žaludku), teplotu si hlídám, je nad 37.
Děkuji za názor
S přítelem jsme měli nechráněný napůl sex (půl do mě půl ven) dítěti bychom se nebránili, ale zatím se o něj nesnažíme, necháváme to náhodě. Těhotenství nevylučuji, ale ani se k němu moc nepřikláním. Spíše bych chtěla vědět, jestli takové příznaky (nevolnost, zvýšená BT) je i u cysty.
u cysty asi ne, ale zvýšená BT i větší prsa jsou normální v druhé půlce každého cyklu…doporučuju test, ten ti řekne co potřebuješ slyšet ![]()
Nojo. to může být cokoli. ale i to těhotenství. nejlepší je doktor, ten Ti to řekne. my když jsme si mysleli, že by bylo možné abych byla těhotná tak nic. a až nás to nenapadlo, tak ejhle a bylo to tam
, takže si vlastně ani neuvědomujeme, kdy se to stalo. asi máme takovou sklerózu ![]()
@Adduše píše:
Nojo. to může být cokoli. ale i to těhotenství. nejlepší je doktor, ten Ti to řekne. my když jsme si mysleli, že by bylo možné abych byla těhotná tak nic. a až nás to nenapadlo, tak ejhle a bylo to tam, takže si vlastně ani neuvědomujeme, kdy se to stalo. asi máme takovou sklerózu
No dotkor to takhle brzo právě neřekne…to spíš ten test ![]()
No já se právě bojím už té cysty, taková mírná nevolnost po každém jídle už asi 4 den
@janka23
Ja trpim na cysty hodne. Ted jsem 5. den po treti laparo kvuli cyste a nikdy mne teda zle po jidle nebylo…
@alenka84 taky pravda. tak prvně test a podle menstruace doktor. já jsem testy dělala tři a všechny byli pozitivní, síla čárky se postupně zvyšovala. ale i tak jsem tomu nevěřila na 100%.
@janka23 ale ta nevolnost po jídle mi přijde divná. taky bych to na tu cystu neviděla. zase je pravda, že různý potíže se projevují u různých lidí různě ( jak použít v jedné větě 3× slovo různě ![]()
)
Cysta to nebude, ta tohle nedělá, neměla by způsobovat ani pozitivní test, protože cesta nevylučuje HCG - pokud se nejedná o cystu žlutého tělíska, to se už ale pak jedná o regulérní těhotenství. Cyst mám plný vaječníky a nikdy jsem nepociťovala žádné změny, kromě občasného pobolívání v podbřišku. BT je zvýšená v druhé půlce cyklu vždycky, klesá až těsně před MS nebo s příchodem MS. Nevím, jak dlouhé máš cykly, kdy má dojít MS, ale počkala bych a testla.
Dobře, počkám tak týden a uvidím, zatím nebudu řešit
jinak MS mívám tak 33-35 DC, tak času zatím dost a poslední MS byla 17.2.
děkuji za názory
![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi, myslíte, že při cystě může být zvýšená bt? Moc děkuji ![]()