Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj taky jsem mela cystu a me dr. pichnul agolutin. a cysta praskla opravdu sama kdyz prisla ms. No kamaradka mela pravdu, ze ms je kazdy mesic z jineho vajecniku, ale cetla jsem, ze muze byt ms dva mesice ze stejneho. Jinak co pomohlo me a kamaradkce aby cysta praskla noseni tezsich veci proste aktivita, ale u kazdeho to je jinak ![]()
@ducki a nevysvětlil ti doktor jako kudy s dostane ta cysta ven? Připadám si jako blb, ale nejde mi to do hlavy, přece se nevypaří
a ta MS je vždy z vaječnku, kde byla předtím ovulace?
Tak to nevim jestli je to z toho vajecniku kdy byla ovulace, ale me dr rekl, ze se cysty pred ms nekdy udelaji a kdyz prijde ms tak praskne nemusi prasknout vzdy a pak uz se musi odstranit operaci
@stroužek ahoj, u mě dr zjistil cystu 6×4, kupodivu se opravdu vstřebala, takže se není čeho bát ![]()
Tak ja jsem mela na obou vajecnikach cystu. Na obou 4cm, jedna byla folikularni, ktera tam byla jiz pred ovulaci, ponevadz pri MS nezmizela a zustala od minule ovulace. Pak se udelala jeste na druhem, to do dneska nevim jestli to byla cysta zluteho teliska, ci nejaka jina, ale dr me jeste trvhu strasil, ze se mu nejak nelibi. Dal mi nejaky potravinovy doplnek indol in, a po dalsi MS obe cysty pryc. Me tedy nic nebolelo. A ty cysty bud prasknou, jsou naplnene tekutinou, krvi nebo se vstrebaji.
A prostě tou MS vyjdou ven, jo? Tak by mi to přišlo logické
@stroužek já bych neřekla, že vyjdou ven..
prostě praskne a ta tekutina se vyleje do dutiny břišní a tam se postupně vstřebá.. docela to bolí, protože to tam je jakoby navíc, ale mně doktorka řekla, že je to v pohodě, ať si vezmu ibalgin.. ![]()
@stroužek ne, vstřebá se z nich tekutina a prostě zmizí… někdy ani nemusí prasknout, prostě se to vstřebá..
@stroužek - ty si pořad myslíš, že se celá ty cysta jakoby utrhne a vyjde při menstruaci. Ale to ne, jak píšou holky, bud se vstřebá, prostě zmizí a nebo prasne a tekutina se vstřebá.
@kačka25 jj, já jsem si myslela, že praskne, ta volná tekutina vyteče ven s MS, včetně všeho, podle toho, že doktor říkal, že s MS odejde
Bacha na to, já jsem o cystě nevěděla..dokonce jsem 3dny předtím byla u gyndaře na běžné kontrole a vše v pořádku..a najednou po ovulaci cysta praskla..během minuty šílené bolesti až jsem upadla v do bezvědomí asi minutu. Další měsíc to samé..znovu pár dní po ovulaci..Najednou šílená křeč a opět mimo.. pokaždé mě vezla rychlá a jen potvrdili volnou tekutinu a prasklý folikul na pravém vajecniku.Za pár hodin už jsem šla domů…ale ta bolest. Bohuzel me se to nevyleje ale doslova praskne..sice je za minutu a půl po všem, ale opravdu horší jak porod..🙈 Teď mě to možná čeká znovu dokud neotěhotním a i tak se mi to možná stane ještě jednou než si to tělo uvědomí že jsem těhotná 🥲 Fakt zlatej porod..
Ahoj ženy, potřebuju poradit. Po ovulaci se mi udělala na levém vaječníku kulovitá cysta, která pekelně bolí. Doktor mi říkal, že tato cysta po MS zmizí sama. Tak se ptám, jakým způsobem zmizí, kdy má v průměru skoro 4cm? To se jako vyplaví vejcovodem? Jsem z toho zmatená
a bojím se, abych nemusela jít na operaci. Dále mi kamarádka říkala, že MS je každý měsíc z jiného vaječniku, nějak to nechápu. Prosím, vysvětlíte mi to? Děkuji.