Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, mám dotaz. Možná je to hloupost, ale zajímalo by mě, jestli se někomu podařilo oplodnět po plodných dnech, resp. po ovulaci. S přítelem se snažíme už rok a půl a pořád se nám nedaří. Ptám se proto, jestli má cenu to zkoušet i po ovulce každý den? Podařilo se někomu a nebo je to hloupost?
@Ssmajlik Mimo plodné dny se otěhotnět nedá… ale je otázka, jestli víš kdy máš ovulaci a jestli to víš správně. Nicméně po roce a půl snažení bych to už řešila s doktorem.
My meli sex ob den ob dva dny…Nekdy i dva dny po sobe. Ovulaci jsem si nikdy nehlidala. Ani nevim kdy ji mam. A mame skoro 2letyho syna.Kdy se nam to povedlo presne nevim..Jen vim ze jsem mela posledni MS 25.6.2010 ![]()
Je to hloupost. Otěhotnět můžeš jen tehdy, když máš ovulaci, tedy když vaječník vyprodukuje zralé vajíčko a „pošle ho na cestu“. Jindy to zkrátka možné není. Pokud se vám tak dlouho nedaří, zašla bych na gyndu a začala to nějak řešit, někde může být problém.
Myslím, že máš na mysli otěhotnění mimo předpokládané plodné dny, ne? Jinak by byl dotaz nesmysl.
Každý den bych teda do toho nebušila, to mi přijde zbytečné, myslím, že bohatě stačí obden. A hlavně už bych to asi řešila s doktorem, minimálně spermiogram partnerovi, sobě hormonální profil a folikulometrii.
Jak pisou holky, otehotnet muzes jen behem plodnych dni, ale zjisti si, kdy tu ovulaci mas. Ja mela cyklus presne 28 dni, takze jsem predpokladala, ze plus minus ctrnacty den mam ovulaci a otehotnela jsem 7. den cyklu.
Byt tebou, zasla bych na gyndu, tam Ti zjisti kdy mas ovulaci a kdyz doktorovi reknes, jak dlouho se snazite, muze udelat dalsi kroky. Treba partnera poslat na spermiogram.
Příspěvek upraven 14.03.13 v 20:14
Takže se jako ptáš aby si to měsíc schovával a dal ti to jen na plodný dny? No jako chlap bych byla velice šťastná
Jj, taky sem si to myslelela, že to bude hloupost, ale stejně sem se chtěla zeptat, co si o tom myslí ostatní. zatím spermiogram neřešíme, protože vim, že,,špatná´´ sem já, doktorla mi našla před 3-ma rokama endometriozu a tak sme to barli, že čim víc se budeme snažit, tak tim větší šance na otěhotnění, ale zatim to tak nedopadlo a na IVF se mi moc nechce, protože sem docela mladá, tak si pořád myslim, že by se to molho obrátit k lepšímu. ![]()
@ohýnek píše:
Takže se jako ptáš aby si to měsíc schovával a dal ti to jen na plodný dny? No jako chlap bych byla velice šťastná
ne to určitě ne, ptám se spíš proto, abych věděla, jak moc ho do toho mám nutit po ovulce. Ne, že by to byl chap, kterej se musí nutit, ale každý den ho to taky nebaví ![]()
Ja jsi budu muset konecne zjistit kdy tu ovulaci mam. Cyklus mam pravidelnej, v den kdy mela byt ovulace jsem byla u dr. a ona mi to i potvrdila…nicmene obe deti jsem pocala spise ke konci cyklu ![]()
jestli se chces snazit jeste na prirozeno, tak si dejte vinecko, nemyslete na snazeni, odvazte se a poradne si to uzijte. Taky je dobre se necim zamestnat, neco naplanovat, ze by se to dite nakonec ani nehodilo…no kdyz to nezabere, tak pak to resit pres doktory.
@Ssmajlik Moc se na to neumpinej nemysli na to…Sex si uzivejte, neberte to jako povinost..
Urcite se zadari chce to jen cas.Ale pokud by to trvalo jeste nekolik par mesicu urcite bych vyhledala odbornou pomoc! I zena ktera je mlada muze byt nekde nejaky problem, a je lepsi aby pomohli a vyresili proc to nejde apod…
I kdyby jsi nekdy na to IVF sla, neber to jako zradu ba naopak jako zazrok kdyby se to pak povedlo…Drzim pesticky.
Děkuju za odpovědi.
snažím se na to moc nemyslet a jak psala suik, tak se snažím nečim zaměstnat. Ještě to nějakou chvilku vydržim, ale pokud to prostě nepujde, tak se nedá nic dělat a budu zkoušet přez umělko. ![]()
@Ssmajlik Tak ta endometrioza může být právě ten problém. Já bych se teda nechala vyšetřit - HP je základ, pak jestli k té ovulaci skutečně dochází… apod. Taky mám ovariální endometriozu a PCO, syna máme po stimulaci Clostilem, druhé mimčo se nám teda podařilo přirozeně a hned.
Mno už sem to tady četla od více holek, že se jim po týhle mrše podsřilo mimčo přirozeně, tak proto pořád doufám, že to u mě bude stejný. Už sem na pár vyšetřeních byla a na posledním sem se s doktorkou rozloučila se slov, ať to tak rok zkoušíme a pokud by to nešlo, tak ať se po roce stavim. taky mvim, že si hodně lid ten klostík hodně pochvaluje ![]()