Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mam problem na 6ti nedelni kontrole mi dr. nasel cistu u leveho vajecniku 5×6cm pan doktor mi rekl ze to za 3 tydny zkontrolujeme a uvidime ze takove cysty mizi samy. no a ted jsem byla na kontrole jsem temer 9tydnu po porodu a cysta se zvetsila na 11×12 cm dr. se to moc nelibi ale i presto rekl ze jeste dva tydny pockame a pak stim kdyztak neco udelame (kdyby se zvetsila nebo nezmencila) verim mu je to primar souk. gyn. klinyky kde jsem rodila atd. ale jsem z toho naka spatna cystu citim temer porad a co se sexu tyce taky nic moc proste vim ze tam je a neni to zrovna prijemne chci se zeptat Vas ktere jste taky mely cystu jestli i takhle velka zmizela sama nebo ji museli chir. odstranit a jak to probihalo? po odebrani uz bylo vse ok mohly jste mit normalne sex nebo opet 6ti nedelni??
diky za odpovedi ![]()
Já na tom byla podobně…Měla jsem cystu 8×8cm, která nezmizela. Byla jsem ji odstranit laparoskopicky. Myslím, že po laparoskopii se šestinedělí dodržovat nemusí. Měla jsem hned po první MS dovoleno otěhotnět. MS jsem dostala pátý den po zákroku.
Mě taky cysta 6×6 nezmizela. ale též jsem mohla první ms otěhotnět (a taky že jsem otěhotněla
) Takže sex zakázanej nebyl. Ono ani není proč, jelikož se to dělá laparoskopicky přes břicho, né přes spodek ![]()
No ale při laparoskopii vznikají jizvy, takže dotaz chápu (obzvlášť ta v pupíku mi při prvním těhotenství docela bolela).
Mám za sebou dvě operace cyst a hrozila mi teď třetí. ALe operaci jsem prozatímně odmítla, že chci ještě aspoň další měsíc počkat (prý se většinou čeká tak tři měsíce a pak operuje). Samozřejmě jsme s dr probrali rizika. No a cysta po dvou měsících zmizela. nejspíš za to mohl zvýšený pohyb, byli jsme zrovna na dovolené a dost toho nachodili ![]()
Ja byla s cystou pred 14 dny na laparce, tez jsem ji mela po porodu, me tedy vzali cely vajecnik, ale je to oki
Sestinedeli po laparce drzet nemusis, loni me tez odstranovali cystu v breznu a v dubnu jsem byla uz tehotna
![]()
a letos jsem u cystu mela zas:-/
Já se odhodlala na operaci až po dvou letech. Ale s doktorem jsme ji hlídali co tři měsíce…Donutila mě až touha po druhém miminku. Vaječník mi zachránili.
Já bych počkala ty tři měsíce, pokud se teda nebude zvětšovat dál
…
Holky diky
hned se mi ulevilo
uvidime jestli mi ji nakonec vazne seberou treba se postesti a ta mrska se sama vypari
![]()
Já už mám cystu 2,5 roku, a jelikož svoji téměř dvouetou holčičku stále dost kojím, pořád se nemůžu odhodlat jít s tím něco dělat. nijak mě to neobtěžuje, nebolí. jen si říkám, co by se dělo, kdybych čirou náodou otěhotněla.. ![]()
Holky jsem šest týdnů po porodu a taky mi objevili cystu cca 3cm. celkem dost krvácím, je to u cysty běžné? jde to vyresit i jinak než operací? dekuju za rady