Cysta po porodu

627
31.8.12 18:39

cysta po porodu

Ahoj mam problem na 6ti nedelni kontrole mi dr. nasel cistu u leveho vajecniku 5×6cm pan doktor mi rekl ze to za 3 tydny zkontrolujeme a uvidime ze takove cysty mizi samy. no a ted jsem byla na kontrole jsem temer 9tydnu po porodu a cysta se zvetsila na 11×12 cm dr. se to moc nelibi ale i presto rekl ze jeste dva tydny pockame a pak stim kdyztak neco udelame (kdyby se zvetsila nebo nezmencila) verim mu je to primar souk. gyn. klinyky kde jsem rodila atd. ale jsem z toho naka spatna cystu citim temer porad a co se sexu tyce taky nic moc proste vim ze tam je a neni to zrovna prijemne chci se zeptat Vas ktere jste taky mely cystu jestli i takhle velka zmizela sama nebo ji museli chir. odstranit a jak to probihalo? po odebrani uz bylo vse ok mohly jste mit normalne sex nebo opet 6ti nedelni?? :? diky za odpovedi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7631
31.8.12 18:42

Já na tom byla podobně…Měla jsem cystu 8×8cm, která nezmizela. Byla jsem ji odstranit laparoskopicky. Myslím, že po laparoskopii se šestinedělí dodržovat nemusí. Měla jsem hned po první MS dovoleno otěhotnět. MS jsem dostala pátý den po zákroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
31.8.12 19:03

Mě taky cysta 6×6 nezmizela. ale též jsem mohla první ms otěhotnět (a taky že jsem otěhotněla :mrgreen: ) Takže sex zakázanej nebyl. Ono ani není proč, jelikož se to dělá laparoskopicky přes břicho, né přes spodek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
31.8.12 19:08

No ale při laparoskopii vznikají jizvy, takže dotaz chápu (obzvlášť ta v pupíku mi při prvním těhotenství docela bolela).
Mám za sebou dvě operace cyst a hrozila mi teď třetí. ALe operaci jsem prozatímně odmítla, že chci ještě aspoň další měsíc počkat (prý se většinou čeká tak tři měsíce a pak operuje). Samozřejmě jsme s dr probrali rizika. No a cysta po dvou měsících zmizela. nejspíš za to mohl zvýšený pohyb, byli jsme zrovna na dovolené a dost toho nachodili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
31.8.12 19:34

Ja byla s cystou pred 14 dny na laparce, tez jsem ji mela po porodu, me tedy vzali cely vajecnik, ale je to oki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
31.8.12 19:36

Sestinedeli po laparce drzet nemusis, loni me tez odstranovali cystu v breznu a v dubnu jsem byla uz tehotna :mrgreen: :mrgreen:
a letos jsem u cystu mela zas:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
31.8.12 20:26

Já se odhodlala na operaci až po dvou letech. Ale s doktorem jsme ji hlídali co tři měsíce…Donutila mě až touha po druhém miminku. Vaječník mi zachránili.
Já bych počkala ty tři měsíce, pokud se teda nebude zvětšovat dál :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
5.9.12 17:17

Holky diky :kytka: hned se mi ulevilo :mrgreen: uvidime jestli mi ji nakonec vazne seberou treba se postesti a ta mrska se sama vypari :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
manaba
25.9.12 22:22

Já už mám cystu 2,5 roku, a jelikož svoji téměř dvouetou holčičku stále dost kojím, pořád se nemůžu odhodlat jít s tím něco dělat. nijak mě to neobtěžuje, nebolí. jen si říkám, co by se dělo, kdybych čirou náodou otěhotněla.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
875
1.2.17 17:47

Holky jsem šest týdnů po porodu a taky mi objevili cystu cca 3cm. celkem dost krvácím, je to u cysty běžné? jde to vyresit i jinak než operací? dekuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí