Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dnes v 11tt mi na uzv zjistila doktorka, ze ma plod cystu v brise (bud na ledvine nebo na vajecniku) a ma 1 cm. Nechtela mi presne rict, co to znamena, jen mi rekla, ze se obcas delaji.
Mam si pockat do velke kontroly zhruba za tyden az 10 dni.
Neco jsem si nasla na internetu, abych ziskala nejake povedomi, ale informaci moc neni.
Ma s tim nekdo zkusenost behem tehotenstvi? Diky
@17.slunicko kamarádce takhle našla doktorka u dítěte cystu v mozku, poslala jí do nemocnice na kontrolu - šla tam až za týden a tam jí řekli, že je všechno v pohodě. Ony se ty cysty prý dělají a mizí samy. Její dítě je teď úplně zdravý roční kluk ![]()
Uvidis. Nejmladsi syn mel taky v hlavicce cysty, nektere dost velke, jine mensi. Po case zmizely vsechny, narodil se uplne zdravy
Akorat jsme byli vickrat na utz, kde je merily, jestli se nezvetsuji.
Drzim palce ![]()
Taky mi na prvnim screen. Rekli ze ma mimi na mozku cystu, ze jedna nevadi a ze dr.to ohlida…za tyden uz ji dr nevidel a na druhym screeningu uz o ni ani nevedeli..bude to ok
Ahojky, dnes jsem byla na prvním screeningu (12+6) a máme stejný nález jako u tvého mimi. Cysta v břiše (ledvina, střevo…), neví se přesně. Samozřejmě jsem z toho celá vyplasena. Doktor mi řekl, ze se to muže rozpustit samo, ale je potřeba to sledovat. Už jsi byla na screeningu? Ukázalo se něco? Už vis víc?
Doplňuji pokračování našeho příběhu. ![]()
Vše dobre dopadlo. Cysta sama zmizela v druhem trimestru. Nyní má syn 2,5 měsíce a je v pořádku. Tedy doufám!
![]()
Rovnez doplnim, jak to nakonec dopadlo. Na velkem uzv stale nebylo nic moc videt, jen ta „bublina“ ala cysta. Na uzv v 16 tt si jeste stale doktor nebyl jisty, ale rekl, ze pravdepodobne chybi 1 ledvina, doporucil pockat az bude plod vetsi. Na to uz jsem nemela nervy, ze nevim, na cem jsem a sla jsem na velky uzv v 21tt do velke nemocnice. Temer ihned mi na uzv doktori rekli, ze chybi ledviny, mocovy mechyr, vedlejsi cevy a jeste dalsi vyvojove vady. Bublina nebyla cysta, ale cosi jineho. Cca za 5 dni jsem sla na ukonceni, plod nemel sanci prezit a zmizela mi mezitim plodova voda. Po genetickem vysetreni nebyla nalezena pricina.
@17.slunicko píše:
Rovnez doplnim, jak to nakonec dopadlo. Na velkem uzv stale nebylo nic moc videt, jen ta „bublina“ ala cysta. Na uzv v 16 tt si jeste stale doktor nebyl jisty, ale rekl, ze pravdepodobne chybi 1 ledvina, doporucil pockat az bude plod vetsi. Na to uz jsem nemela nervy, ze nevim, na cem jsem a sla jsem na velky uzv v 21tt do velke nemocnice. Temer ihned mi na uzv doktori rekli, ze chybi ledviny, mocovy mechyr, vedlejsi cevy a jeste dalsi vyvojove vady. Bublina nebyla cysta, ale cosi jineho. Cca za 5 dni jsem sla na ukonceni, plod nemel sanci prezit a zmizela mi mezitim plodova voda. Po genetickem vysetreni nebyla nalezena pricina.