Cystokéla

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
98
1.9.15 19:32
@Anonymní píše:
Jsem 3 roky po porodu, už jsem víceméně žádné obtíže i přes diagnozu v nadpisu necítila. Nyní jsem začala s běháním - byla jsem celkem 4× vždy tak na čtvrt hodiny. Najednou začínám přes celý den cítit v inkriminovaných místech takový tlak, jako bych měla třeba špatně vložený tampon, který by trčel ven, nebo jako by se kalhotky dotýkaly něčeho, čeho nemají. :( Myslíte že to už může být důsledek běhání? Jiné sporty provozuji už řadu let a nic mi nevadí…Běhá tu někdo z Vás, aniž by mu to s touto diagnozou dělalo nějaké potíže??

Ja sice nebeham ac bych rada ale kdykoliv popobehnu delsi vzdalenost nez par metru a nesoustredim se na vtauene panevni dno, tak mam fakt neprijemny pocit a vsude ctu ze behat se proste s touhle diagnozou nema ale rada si poslechnu jestli to tak nekdo neciti.ja jsem po porodu rok a ctvrt a i kdyz je vsechno o moc lepsi, tak spoustu pocitu a aktivit ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
1.9.15 21:27

Ahoj Já teda neběhám, ale když jdu delší vycházku už tak cca 10 km mi vadí, tak mám stejné pocity a musím pak 2 dny více cvičit, aby s emi to srovnalo. Jinak jsem po porodu 2 roky a dodržuji jistá omezení, ale mám pokoj..Klepy klep, dokonce myslím jsem ted zhubla asi 10 kilo tak se to taky zlepšilo…Ale opravdu jsem byla na tom po porodu zle, ted o. k, prázdný poševní vchod jak před těhu..ale cvičím…Jak přestanu tak to hned poznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.15 09:45

běh

@jana97 @mimal Holky děkuji za reakce. Já tedy na to pánevní dno necvičím (přiznám se, že to zanedbávám od doby, kdy jsem to přestala cítit a byla úplně bez obtíží), možná že když budu to běhání doplňovat cvičením, tak to půjde… Je to jediný sport, který teď stíhám, protože tam odpadá veškerá ta příprava - dojít do fitka / převléknout se / po cvičení sprcha a další převlékání / cesta domů. Takhle už cvičím jen co zavřu domovní dveře. Zajdu to ještě probrat na gynekologii.

Budu vděčná za veškeré další zkušenosti - zatím to teda moc nadějně nevypadá. :(

• Citovat
  • Upravit
98
2.9.15 11:04
@Anonymní píše:
@jana97 @mimal Holky děkuji za reakce. Já tedy na to pánevní dno necvičím (přiznám se, že to zanedbávám od doby, kdy jsem to přestala cítit a byla úplně bez obtíží), možná že když budu to běhání doplňovat cvičením, tak to půjde… Je to jediný sport, který teď stíhám, protože tam odpadá veškerá ta příprava - dojít do fitka / převléknout se / po cvičení sprcha a další převlékání / cesta domů. Takhle už cvičím jen co zavřu domovní dveře. Zajdu to ještě probrat na gynekologii.Budu vděčná za veškeré další zkušenosti - zatím to teda moc nadějně nevypadá. :(

Budu rada kdyz das jakoukoli zpravu co ti rekli na gynekologii…jako ono kdyz jsem studovala stranky o behani pro zeny jeste kdysi kdyz jsem byla ok, tak vsude psali ze ty otresy jsou pro zeny masakr a maji hodne se venovat posilovani core a nakonec jsem se docetla ze hodne bezkyn trpi inkontinenci…nektere neprestanou behat a behaji s vlozkama a jine na to uz kaslou… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.15 17:37

Anonymní: Moc Vás prosím mám na Vás velikou prosbu, mám také problémy po porodu, chtěla jsem si objednat ten kegel, ale nejde mi to ani přes paypal ani přes to první, mohla bych Vás poprosit, že byste mi to objednala a já Vám poslala peníze na učet? napište swoukromou sz prosím. Děkuji Iveta
P. S snad nejsem moc troufalá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.15 14:50

Běh

Tak resume od gynekožky - běh by vadit neměl. Špatný je prý stepper a trampolína. Dohodly jsme se že přijdu za pár měsíců znovu a ona pro jistotu zkontroluje, zda se tam něco nezměnilo.

Jinak mi řekla, že bych měla cvičit na pánevní dno 2× denně (!) a to zřejmě už napořád. Fakt nevím jak si na to v kolečku každodenních povinností najít čas, nicméně jsem tedy objednala knihu se cviky, kterou mi doporučila… Jo a nezvedat nic nad 6kg, což je tedy v reálném životě skoro neproveditelné, takže tak.

• Citovat
  • Upravit
98
10.9.15 17:02
@Anonymní píše:
Tak resume od gynekožky - běh by vadit neměl. Špatný je prý stepper a trampolína. Dohodly jsme se že přijdu za pár měsíců znovu a ona pro jistotu zkontroluje, zda se tam něco nezměnilo.Jinak mi řekla, že bych měla cvičit na pánevní dno 2× denně (!) a to zřejmě už napořád. Fakt nevím jak si na to v kolečku každodenních povinností najít čas, nicméně jsem tedy objednala knihu se cviky, kterou mi doporučila… Jo a nezvedat nic nad 6kg, což je tedy v reálném životě skoro neproveditelné, takže tak.
Hm…tak to je divný no, že by vadit neměl.,ale tak ona je lékař :( Taky nechápu, jak si na to cvičení pánevního dna vzpomenout…já si většinou vzpomenu až večer v posteli, když už jsem k. o., že jsem necvičila :( a jakou knihu doporučila?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
11.9.15 09:41

Ahoj Holky. Já cvičím denně 10 minut a fakt je to znát jak vynechám..Cvičím dle dr Smíška. Měla jsem plný poševní vchod, že se mi to dřelo o kalhotky a nemohla jsem si ani při sprchování sednout na bobek..Nyní mám poševní vchod prázdný, jako před těhotenstvíma. Doporučuji všem. Byla jsem na blázinec. ted jsem v pohodě na jistá omezení samozřejmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.15 14:15

Ahoj, je pravda že mi běh nevadí ale nějaké velké poskoky na místě mi příjemné nejsou. Já teď chodím do Motole na rehabilitace pánevního dna, no ale chce to denně cvičit, taky na to dost zapomínám. Podle Smíška bych to taky chtěla zkusit, ale nějak jsem nenašla nikoho kdo se tím zabývá, nebydlím v Praze, ale nemám to tam daleko, tak zkusím pak popátrat jestli mi v motole nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
16.9.15 12:19

Ahoj, asi se k vám přidám. Jsem ještě v šestinedělí a po velkém šití, u doktora jsem ještě na kontrole nebyla, taky mě už v podstatě nic nebolí, ale potom, co jsem se koukla jak dole vypadám mi není moc dobře. Krom toho, že jsem dole roztáhlejší(omlouvám se za popis :oops: )a nevím jak se bude vnitřnímu šití později líbit pohlavní styk, mám u poševního vchodu něco… Hladkou pevnější tkáň, která tam není vidět v jiné poloze, než ve stoje. Zatím mě nic jiného netrápí, ani to nebolí. Nedovedu si představit, že se nebudu před manželem stydět :,( Příjde mi, že je dole všechno jako na dobré slovo :,( :oops:
K tomu cvičení. Před porodem jsem zkoušela(neůspěšně) cvičit s Aniballem, jestli to někdo znáte? Pomůcka pro snažší porod, pro cvičení pánevního dna. Osobně si myslím, že to k ničemu moc nebylo a zjevně ani ke zpevnění, nebo zpružnění pánevních svalů. Cvičila jsem 4týdny a nakonec nástřih(nejspíš preventivní)a šití i uvnitř a teď zřejmě i tohole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.9.15 12:34

Ahoj, ja se boužel :oops: také přidám. Jsem 9 týden po porodu a mám už potvrzenou cystokélu a trošku i rektokélu. Cvičila jsem na pánevní dno jako prokoplá a gyndař mi dal z mého pohledu dost šílenou brožuru na pánevní dno a řekl na kontrolu za půl roku. Že můžu sportovat, jen nezvedat činky. Tak jsem pak na doporučení jela sama do rehaspringr.cz. Nemám se teď pouštět do žádných aktivit, naopak se jen věnovat mimi (to už i tak je dost aktivita, to zvedání - mého velikána) a v běžném životě např při zvedání zatahovat pánevní dno a do toho cvičit (ale začít od méně než jsem cvičila). Po měsíci kontrola. Poctivě vše dělám. Zatím velké změny nevidím, ale co chci po týdnu. Ale trošilinku je to lepší. Jen když jsem už unavená nebo ve stresu, tak to cítím. Tak uvidíme, co bude dál. Snad se trpělivostí k tomu sportování dopracuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.15 13:45

Ahoj to je teda hrozné kolik nás je… Jinak chci ríct, že je opravdu dobré dojít si k odborníkovi aby zkontroloval jestli opravdu cvičíte ty správné svaly. Já jsem celou dobu cvičila špatně. Když začnete cvičit správné je to po nějaké době znát. Tedy na pohled zatím ne :-( ale pocitově ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.9.15 14:04

Do toho Smíška se asi taky pustím, ale až po delší době, ať to zase nepřetížím. Doma tu gumu a knížku mám, tak to pak nastuduji. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.9.15 14:05

Ještě dojím doporučená homeopatika a zkusím ještě něco z čínských bobulí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.15 15:24

@jana97 @tarinie Holky co je to přesně za cvičení, podle toho doktora Smíška? Já našla na netu od něj jen nějaké cvičení na záda. Knihy také jen o zádech, plotýnkách a předčasném porodu. :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa