Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@jana97 Ta anonymka jsem já. Nechtěla jsem se nikoho dotknout, obzláště ne Tebe, která tu z nás má ty problémy asi největší. Já mám rektokélu. Po porodu jsem měla trochu problémy i s inkontinncí, pak se to jakžtakž spravilo, teď už musím dávat pozor „jen“ při kýchání, kašlání a když někdo pustí vodu a mně se zrovna chce
Skákat ani běhat nemůžu, to mi pak přijde, že ze mě všechno vypadne. K tomu mám po těhotenství křečové žíly, dokonce jednu i na intimním místě a jsem po operaci žlučníku. Nepiš mi tu prosím kdo nezažije nepochopí. I přes to všechno jsem si já nepřipadala nikdy jako prašivej pes - s tím souvisel i obsah mého příspěvku o nedramatizování - hodně je to o psychice a přístupu k sobě sama. Jsou kolem mě lidi - a bohužel i mladí - kteří mají rakovinu, postižené děti anebo nemůžou mít děti vůbec. Proti nim jsou mé problémy s občasnou inkontinencí, boulí v pochvě nebo žlučníkovou dietou opravdu zanedbatelné. Ano, kdo nezažije nepochopí. Chce to trochu pozitivního myšlení - a ce nejvíc nepřemýšlení o problému samotném.
K tomu dotazu ohledně jízdy na kole - já šlapu už cca tři měsíce na rotopedu a jsem moooc spokojená. Žádné zhoršení, doporučuji.
Děkuji za tvůj názor, dále přispívati nebudu..Loučím se s vámi a přeji všem aby stále mysleli pozitivně.
Ty jo holky, jsem ráda, že se dá jezdit na tom kole
to se těším vlastně od doby, co jsem věděla, že jsem těhotná, jak jednou budu jezdit s prckem na kole
![]()
@jana97 píše:
Děkuji za tvůj názor, dále přispívati nebudu..Loučím se s vámi a přeji všem aby stále mysleli pozitivně.
Ja tedy neumim myslet pouze pozitivne. To, ze je na tom nekdo hur nijak nemeni to, jak se citim ja sama. Myslim, ze je dulezite, abychom se podporovaly a prispivaly hlavne my, co se s tim nemuzeme srovnat. Pokud je nekdo s tim vsim smiren, tak mu to preju, ale nemel by z tech ostatnich tak nejak podprahove delat fnukny, co si nevazi toho, ze maji zdrave deti a moc to resi..
@jana97 Jani97, neodcházej kvůli tomu co jsem napsala, samozřejmě od toho jsou diskuze, aby se o problémech hovořilo (psalo), jen jsem chtěla trochu povzbudit a odlehčit náš společný problém, ale asi se mi to příliš nepovedlo
. Tak už se nezlob a určo piš, spíš já už nebudu dávat rozumy o pozitivním myšlení ju?
. Za týden jdu na gyndu, můj gynekolog je zkušenný a celkem vyhlášený lékař, chci se ho poptat zda neporadí.
@babie16 ahoj, anglicky nejsem sice nějaká extra třída, ale když najdeš ty stránky s tím přístrojem na vybrace - pošli do sz - počtu si ráda, pořád doufám, že někde jsou v tomhle směru o krok napřed.
Hledam, hledam:). Vim, ze jsem to nasla nekdy pred rokem a pul, kdyz jsem to resila hned nejak nez mi skoncilo 6-ti nedeli a nasla jsem nejake diskuze kde tam jedna maminka (zijici v Anglii) nechavala odkaz prave na tuto pomucku. Konzultovala jsem to s gynekologem a on mi prave rekl, ze takto funguji i ty Venusiny kulicky a ze mam zkusit zatim ty. Uz jsem taky nasla par lidi, kterym se to vyrazne zlepsilo po tech kulickach. Ale ten odkaz budu hledat dal. To fungovalo nejak na baterky a vibrovalo to v pochve a ty svaly tam vlastne celou dobu cvicily a vytahovaly vse opet nahoru. Ty kulicky by to mely prave delat podobne. Mate s tim nekdo treba zkusenost?
Nasla jsem toto:
http://www.aliexpress.com/…6324377.html?…
Urcite toho bude vic a od runych firem.
Hledam jeste tu diskuzi tech zen k tomu.
Az najdu, poslu
![]()
Tady je zase trosku jiny:
http://www.pelvictoner.co.uk/
Je toho mraky a kdo mate cas a chut, tak na to mrknete. U nas asi tyto pomucky nejsou, ale ve svete se bezne pouzivaji.
87% of PelvicToner users reported improved bladder control within 4 weeks
80% of PelvicToner users reported an improved sex life within 4 weeks
92% of PelvicToner users reported greater awareness of their pelvic floor after just 2 weeks (source: 2007 user survey)
@jana97 píše:
Ne, neodcházej. Mě teda hodně pomáhá, že někdo o tomto problému dokáže napsat a vím, že v tom nejsem sama.
Holky, tato diskuze není žádným mementem pro nastávající maminky, ale diskuzí, kde se povzbuzují a dávají si info ženy, které tento problém mají. Nikdo ji nezaložil za účelem „strašit“. Ale na druhou stranu, proč to zase tabuizovat a dělat, že nic… Může se to stát? Může. Já osobně bych uvítala, kdybych o tom věděla už před porodem. Nemusela jsem mít pocit, že nikdo jiný tím netrpí a jsem nějaký exot. Věra
Naprosto souhlasím s Věrou, nikdo o tom nemluví a myslím, že by měl, není to rozhodně okrajová záležitost a plno žen má ve větší či menší míře tento problém. Já hodně sportovala, měla jsem pevné tělo, cvičila jsem i během těhotenství a stejně mám rektokélu, i když zatím mi překrývá „jen“ poševní vchod a neleze nijak vem…teď jsem podruhé těhotná, spolu s radostí jsou tu i obavy, můj doktor se nad tím ani jednou nepozastavil, bere to jako „normální stav“, on mě tlačil do císaře, já nechtěla…někdy mi tečou slzy když se podívám zrcátkem, ale pak zas na to nemyslím a je lépe…nedovedu si představit, že bych se o to ale třeba bavila s mužem a to spolu řešíme všechno.
Jsem za tuhle diskuzi moc vděčná, alespoň jsem se dozvěděla, že v tom nejsem sama. @jana97 I díky Tobě jsem se začala přijímat v pohodě, takže ode mě velký dík!
Lena
Ahoj holky, jsem hrozně vztahovačný člověk. Samozřejmě že setrvám, stejně bych vás dále četla..Já se snažím myslet pozitivně, to jo, ale právě zde si dovoluji ulevit a trošku si tady ulevit…Včera mi trochu ujeli nervy…Tak se omlouvám…Jak jsou prázdniny tak nevím kam dříve skočit, mám všeho nějak dosti…
Jinak k těm kuličkám, spoustu holkám to skutečně pomohlo, i gynekologovéto vidí jako možný způsob zlepšení..Já si zakoupila jednu kuličku, ale bohužel ji vbec neudržím..Jak si stoupnu tak mi hned vypadne.
Je potřeba sem psát, protože je to jediná živá diskuse tady na netu..a je pravda že je to opravdu tabu a vůbec se o tom nemluví…A je potřeba vědět že v tom nejsme sami…Hezký den
@Anonymní píše:
@jana97 Jani97, neodcházej kvůli tomu co jsem napsala, samozřejmě od toho jsou diskuze, aby se o problémech hovořilo (psalo), jen jsem chtěla trochu povzbudit a odlehčit náš společný problém, ale asi se mi to příliš nepovedlo. Tak už se nezlob a určo piš, spíš já už nebudu dávat rozumy o pozitivním myšlení ju?
. Za týden jdu na gyndu, můj gynekolog je zkušenný a celkem vyhlášený lékař, chci se ho poptat zda neporadí.
Nezlobím se ty se na mě taky nezlob..Musím na sobě zapracovat, reaguji na první našlápnutí ![]()
Holky a nevíte některá, zda mi ten problém nezhorší plavánií? Já to zatim teda nemam tak hrozné. Nic ven neleze, jen je to malounko níž než bývalo.. Tak jsem zrušila sportu typu hopsání, běhání a už asi rok sportovně plavu, tak doufám, zě snad ok