Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
ja mam s cystama uz svoje zkusenosti. Poprve kdyz se objevily, tak jsem dostala HA na 3 mesice a cysty zmizely. Dalsi se objevily par mesicu po techto a bohuzel ty uz nezmizely. Mam za sebou 3×laparoskopii. Zalezi jaka je to cysta, cim je naplnena atd. Preju ti, aby zmizely a mela jsi pokoj. Vim jaky je s tim trapeni ;(
Já měla cysty na vaječnících, dokonce jsem si je i sama nahmatala (byly veliké)nasadili mi HA a zmizely
ale to jsi asi slyšet nechtěla… ![]()
Bylo mi tenkrát 15 let a vím, že mi mudr. nabídla 3 možnosti: iněkce, HA, a operaci (domluvili jsme se, že operace až na posledním místě) ![]()
Dobrý večer
Mám stejný problém jako slečna která zahájila diskuzi.
18.ledna jsem byla na revizi(6.tt) - zamlkle těhotenství.
Měsíc po revizi jsem dostala menzes a vše v poradku. Jenže 14 dni po menzes jsem začala špinit s kouskama krve. Říkala jsem si jestli to nemůže být ovulaci, i přes to jsem zavolala své gynekolozce a ta mě hned poslala na utz a tam mi paní doktorka zdelila že mám cystu za dělohou 3×2,5cm.pani doktorka říkala že to nic neni, že to vymizí samo.
S utz jsem došla k mé gynekolozce a ta mi řekla to sami.nic mi na to nedala.jen mi říkala že ta cysta mohla být větší a tady tím špiněním se zmenšila.
Po dalších měsíčkách jdu opět na další utz ale bojím se aby to nebylo stejne ba naopak horší.
Snažíme se o druhatko, mateřská mi končí posledního května.
Měla jste to nějaká?
Holky, už jsem fakt smutná ze všeho…řešila jsem tu už pár témat, které mě trápí za poslední dobu a hromadí se, takže některé z vás už vědí jaké..pro upřesnění šlo o zamlklé těhotenství a revizi..nyní na kontrole u gynekologa mi našel dvě cysty za dělohou o velikosti cca 3 cm…diagnoza cistis ovarii 1 dx…nevím co to přesně znamená ale pokud mi nezabere injekce ( že mi prasknou ty cysty nebo se aspoň zmenší) budu muset na další zákrok a tím pádek znovu šestinedělí?
chtěla bych už miminko a co nejdříve se začít zas snažit a minule po zákroku jsem už měla strach že vůbec nedostanu ms..nakonec sice přišla ale ty nervy okolo toho…už na žádný zákrok nechci..máte podobnou zkušenost a byl zákrok nutný? děkuji