Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
znam i zeme kde je hur. Ale neni znakem cecha fnukat na to co ma a zavistive koukat vedle na to co nema? ![]()
Myslím že se tady na tebe spustí smršť a že si to tady za svůj názor pěkně vyžereš.
Každopádně já odpověď neznám, ale plně souhlasím a to tady žiju už pět let a občas se divím sama sobě že to dávám. Jak člověk pozná že to jde i jinak a líp tak těžko akceptuje to horší. Na druhou stranu má život tady i nějaké výhody a mezi ně patří hlavně možnost podnikat jinde ![]()
Ale je tady fajn příroda, mám tady kamarády takže tak.
@czechamerican píše:
Lidi, mohl bymi někdo říct proč v zemi jako je Česká republika je tak ve všem pomalé a neochotné, nekvalitní a nespolečenské ať už na úřadech, restauraci, nemocnici aj. Dokonce už i turisté z USA, UK a DE..popisují českou republiku jako zemi kde je vše založené ve stylu podvodu a arogance a nekvality. Je to snad tím že je ČR zemi která je rozkradena a ?
Je fakt že někteří jedinci nejsou moc přátelští, přitom je povolání/podnikání živí. Ale znám spoustu případů, kdy jsou lidé milý, přátelský, ochotný.
No jo ČR, děs a hrůza, samá korupce, neochota, servírky a doktoři stojí za ho.no, policajti buzerují, výrobky jsou šunty, samý rasista je to tady… Všude jinde je tráva zelenější, lidé přívětivější, nekradou, nevraždí, nepodvádějí, vítají cizince s otevřenou náručí, jsou free a mutikulti, vše jim jen kvete a do toho bum, černá díra ČR, se divím, že sem ještě někdo jezdí ![]()
@Tichopredbouri píše:
No jo ČR, děs a hrůza, samá korupce, neochota, servírky a doktoři stojí za ho.no, policajti buzerují, výrobky jsou šunty, samý rasista je to tady… Všude jinde je tráva zelenější, lidé přívětivější, nekradou, nevraždí, nepodvádějí, vítají cizince s otevřenou náručí, jsou free a mutikulti, vše jim jen kvete a do toho bum, černá díra ČR, se divím, že sem ještě někdo jezdí
Tak tím líp, aspoň se doktoři a inženýři té naší strašné zemi vyhnou? ![]()
Jo ještě zdravotnictví máme výborný a levný, taky jeden z důvodů proč tady ještě jsem. Podpora rodičovství se mi zdá celkem na úrovni, rodičák 4 roky to je luxus kde jinde neuvidíte. Vzdělání levný. K tomu ta příroda, kamarádi a možnosti podnikání. Jinak mě bohužel nic nenapadá.
Kazda zeme ma pozitiva a negativa. Kazdy narod je uplne jiny a to se mne moc libi. Desim se dne, kdy tyhle rozdily zmizi. Na druhou stranu souhlasim, ze ve sluzbach by se meli zamestnanci chovat slusneji, preci jenom je zakaznik zivi.
@czechamerican A Ty jsi rychlej, ochotnej, kvalitni a spolecenskej? ![]()
Tož treba pro srovnani v USA byl zubar fakt pratelskej, usmevavej a milej a stejne jsem ho musela povzbuzovat, at v trhani zubu pokracuje a niceho se neboji. V CR zubarka chytla a trhla a zadny caviky. Cenu nema smysl porovnavat. A za operaci srdce u syna jsem dodnes nesmirne vdecna, ze se odehrala v CR. Tak to te nasi male zemicce odpustim, ze nektere veci na uradu vyrizuji dele.
Vsak pokud jsi nespokojeny, co aktivne delas pro zlepseni?
Jak se do lesa volá, tak se ozývá. Jednám s lidmi slušně, přidám úsměv, nekradu, nezabíjím - tudíž s policií zkušenost nemám. Nikoho jsem nemusela korumpovat. Restaurace jsou dobré i špatné. Lékaři mi vždy pomohli. Nikde jinde bych nebyla na rodičáku tak „dlouho“. V každé zemi něco nefunguje, a ti cizinci, co tu narazili na něco špatného, kecají, že to je JENOM u nás.
Nechápu ty tvoje dotazy tady ![]()
Příspěvek upraven 11.04.17 v 18:54
Já si to nemyslím, jsem spokojená a co si myslí turisti je mi celkem fuk…taky si o jejich zemích nemyslím jen to nejlepší ![]()
Ještě bych k těm špatným vlastnostem zmínila udavačství, kdy za peníze tady v této zemi někteří lidé chodí bonzovat na úřady a ještě se tím chlubí…
To je zas diskuze, hranice uz davno nejsou zavreny, clovek si muze vybrat kde bude zit
@czechamerican teda mě by vážně zajímalo co ty jsi zač
ta tvoje témata, tvé myšlenkové pochody jdou absolutně mimo mé chápání…taková variace na Kaliopu
![]()
Tak ziju ve Statech uz nejaky ten patek. K lidem pristupuju obecne s teorii, ze usmev je nakazlivy, kdyz se usmivam ja, bude se usmivat i osoba, se kterou jednam. No musim uznat, ze rozdily tu jsou (samozrejme neni to cernobile).V CR je fakt, ze urady jsou pomalejsi a obcas potkam lidi, ze kterych ten usmev nedostanu, ani kdybych udelala Kaiserova vozemboucha…coz je v USA velka vyjimka. Ale restaurace, hm tam ten rozdil tak markantni neni. U doktoru bych rekla, ze maji v CR mensi „respekt“ k pacientum. Na druhou stranu v CR si muzu delat srandu skoro ze vseho
, tady musim dbat vic na korektnost…
Příspěvek upraven 11.04.17 v 19:20