Czech Republic - mentalita

jahuhudka
11.4.17 18:19

:mrgreen: znam i zeme kde je hur. Ale neni znakem cecha fnukat na to co ma a zavistive koukat vedle na to co nema? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3596
11.4.17 18:23

Myslím že se tady na tebe spustí smršť a že si to tady za svůj názor pěkně vyžereš.
Každopádně já odpověď neznám, ale plně souhlasím a to tady žiju už pět let a občas se divím sama sobě že to dávám. Jak člověk pozná že to jde i jinak a líp tak těžko akceptuje to horší. Na druhou stranu má život tady i nějaké výhody a mezi ně patří hlavně možnost podnikat jinde :lol:
Ale je tady fajn příroda, mám tady kamarády takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.4.17 18:23

To je zase téma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
11.4.17 18:25
@czechamerican píše:
Lidi, mohl bymi někdo říct proč v zemi jako je Česká republika je tak ve všem pomalé a neochotné, nekvalitní a nespolečenské ať už na úřadech, restauraci, nemocnici aj. Dokonce už i turisté z USA, UK a DE..popisují českou republiku jako zemi kde je vše založené ve stylu podvodu a arogance a nekvality. Je to snad tím že je ČR zemi která je rozkradena a ? :nevim:

Je fakt že někteří jedinci nejsou moc přátelští, přitom je povolání/podnikání živí. Ale znám spoustu případů, kdy jsou lidé milý, přátelský, ochotný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
11.4.17 18:29

No jo ČR, děs a hrůza, samá korupce, neochota, servírky a doktoři stojí za ho.no, policajti buzerují, výrobky jsou šunty, samý rasista je to tady… Všude jinde je tráva zelenější, lidé přívětivější, nekradou, nevraždí, nepodvádějí, vítají cizince s otevřenou náručí, jsou free a mutikulti, vše jim jen kvete a do toho bum, černá díra ČR, se divím, že sem ještě někdo jezdí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
11.4.17 18:32
@Tichopredbouri píše:
No jo ČR, děs a hrůza, samá korupce, neochota, servírky a doktoři stojí za ho.no, policajti buzerují, výrobky jsou šunty, samý rasista je to tady… Všude jinde je tráva zelenější, lidé přívětivější, nekradou, nevraždí, nepodvádějí, vítají cizince s otevřenou náručí, jsou free a mutikulti, vše jim jen kvete a do toho bum, černá díra ČR, se divím, že sem ještě někdo jezdí :mrgreen:

Tak tím líp, aspoň se doktoři a inženýři té naší strašné zemi vyhnou? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596

Jo ještě zdravotnictví máme výborný a levný, taky jeden z důvodů proč tady ještě jsem. Podpora rodičovství se mi zdá celkem na úrovni, rodičák 4 roky to je luxus kde jinde neuvidíte. Vzdělání levný. K tomu ta příroda, kamarádi a možnosti podnikání. Jinak mě bohužel nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918

Kazda zeme ma pozitiva a negativa. Kazdy narod je uplne jiny a to se mne moc libi. Desim se dne, kdy tyhle rozdily zmizi. Na druhou stranu souhlasim, ze ve sluzbach by se meli zamestnanci chovat slusneji, preci jenom je zakaznik zivi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
11.4.17 18:38

@czechamerican A Ty jsi rychlej, ochotnej, kvalitni a spolecenskej? :lol:

Tož treba pro srovnani v USA byl zubar fakt pratelskej, usmevavej a milej a stejne jsem ho musela povzbuzovat, at v trhani zubu pokracuje a niceho se neboji. V CR zubarka chytla a trhla a zadny caviky. Cenu nema smysl porovnavat. A za operaci srdce u syna jsem dodnes nesmirne vdecna, ze se odehrala v CR. Tak to te nasi male zemicce odpustim, ze nektere veci na uradu vyrizuji dele.

Vsak pokud jsi nespokojeny, co aktivne delas pro zlepseni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.4.17 18:53

Jak se do lesa volá, tak se ozývá. Jednám s lidmi slušně, přidám úsměv, nekradu, nezabíjím - tudíž s policií zkušenost nemám. Nikoho jsem nemusela korumpovat. Restaurace jsou dobré i špatné. Lékaři mi vždy pomohli. Nikde jinde bych nebyla na rodičáku tak „dlouho“. V každé zemi něco nefunguje, a ti cizinci, co tu narazili na něco špatného, kecají, že to je JENOM u nás.
Nechápu ty tvoje dotazy tady :zed:

Příspěvek upraven 11.04.17 v 18:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
11.4.17 18:54

Já si to nemyslím, jsem spokojená a co si myslí turisti je mi celkem fuk…taky si o jejich zemích nemyslím jen to nejlepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
11.4.17 19:05

Ještě bych k těm špatným vlastnostem zmínila udavačství, kdy za peníze tady v této zemi někteří lidé chodí bonzovat na úřady a ještě se tím chlubí…

• Citovat
  • Upravit
11.4.17 19:11

To je zas diskuze, hranice uz davno nejsou zavreny, clovek si muze vybrat kde bude zit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
11.4.17 19:16

@czechamerican teda mě by vážně zajímalo co ty jsi zač :think: ta tvoje témata, tvé myšlenkové pochody jdou absolutně mimo mé chápání…taková variace na Kaliopu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
11.4.17 19:18

Tak ziju ve Statech uz nejaky ten patek. K lidem pristupuju obecne s teorii, ze usmev je nakazlivy, kdyz se usmivam ja, bude se usmivat i osoba, se kterou jednam. No musim uznat, ze rozdily tu jsou (samozrejme neni to cernobile).V CR je fakt, ze urady jsou pomalejsi a obcas potkam lidi, ze kterych ten usmev nedostanu, ani kdybych udelala Kaiserova vozemboucha…coz je v USA velka vyjimka. Ale restaurace, hm tam ten rozdil tak markantni neni. U doktoru bych rekla, ze maji v CR mensi „respekt“ k pacientum. Na druhou stranu v CR si muzu delat srandu skoro ze vseho :D, tady musim dbat vic na korektnost…

Příspěvek upraven 11.04.17 v 19:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová