Dá se naučit charisma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14127
1.9.22 08:16
@Takyjedna píše: Život tě naučí. :D. Třeba, když zažiješ v životě hpdně velký průser a vyhrabeš se z toho. Ale to umění vyhrabání se z průseru a nezůstat buď chudinkou, nebo poučeným trapákem, který zná všechny návody život, to už je snad vrozený, to se naučit nedá. Ale obecně se osobní kouzlo musí takhle vytěžit. Někteří to mají furt, od mala, ale to jsou spíš psychopati, nebo etrovertní lidi, co jsou o samotě úplně opační - nejistí depresáci.

V tom poučeným trapákovi jsem se poznala :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
1.9.22 08:16

Já si myslím že charisma jako takové se naučit nedá. Buď to v sobě člověk má a nebo ne. Ale jinak takové to suverénní a spontánní jednáním bez takové té ustrašenosti to si myslím že přijde s životními zkušenostmi až se člověk takzvaně otrká :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9336
1.9.22 08:25
:mrgreen:
@FlorenceF Jenkins píše:
V tom poučeným trapákovi jsem se poznala :cert: :cert: :cert:
:lol: Já taky, neboj. Ale tady v tom nejsme samy, máme tu hafo sester :mrgreen:. A pár ochomejtavejch bratrů.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
1.9.22 09:21
@topazio píše: ??
To je asi na zakladatelku.Pro mě charisma nemají, psala jsem o svém pohledu.

No, chyběla ti tam ta slovíčka „pro mě“.

• Citovat
  • Upravit
2803
1.9.22 12:13

Já bych řekla, že pro jednoho jsi charismatická a pro druhého ne, to je zase podle mě silně individuální záležitost. Pak jsou zde tedy i lidé, kteří jsou charismatičtí pro všechny. Mě také životě chybí určitá pohotovost a bleskové reakce (navít vtipné, to fakt nedávám). Ještě to tak nějak zvládnu v kruhu svých dlouholetých přátel, se kterými sdílím společné koníčky, ale v práci, politice, popř. před cizími jsem totálně odvařená. Kdysi mi někdo řekl, že prý se to zlepší věkem, ale je mi přes 40 a myslím, že je to snad ještě horší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
1.9.22 17:41

Charisma musíš mít v sobě. :nevim: Jinak zrovna Sokol je sice vtipný a celkem fešák ale charismatický teda za mě ani omylem. Bouček totéž. Za mě je charismatický Jiří Dvořák nebo třeba Hynek Čermák :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
2.9.22 18:17

Vývoj diskuze nečtu, ale tohle musím přidat. Smejko :srdce: Ta vyzáblá bloncka je sice fajn, ale já bych mu slušela víc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová