Dá se naučit charisma?

109
31.8.22 18:16

Dá se naučit charisma?

Zdravím, teď zrovna koukám na ‘na lovu’ a nepřestává mě překvapovat, jak je Ondřej Sokol charismatický a jak dokáže tak přirozeně vtipně reagovat na různé situace :D. Mě osobně tohle třeba vůbec nejde. Jakmile mě někdo při konverzaci s lidmi překvapí, tak je to na mě hrozně znát. Vlastně i když tématu rozumím (např. V práci), stále jsem taková nejistá. Vím, asi pitomej dotaz, ale hrozně by mě zajímalo, jestli se tohle dá nějak naučit. Nemyslím třeba jako Sokol, přece jen to je herec a má praxi. Ale existuje třeba nějaká kniha, jak působit suveréně a jak se toho nebát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
31.8.22 18:24

Charisma se naučit nedá. To buď v sobě člověk má nebo nemá. Jeho postřeh a výřečnost je tím, že je chytrý a sečtělý. Má přehled. Sokol a Bouček mají pověst, že jsou oba velmi chytří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
31.8.22 18:28

Charisma se neučí. Buď ho máš, nebo nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.8.22 18:36

Sokol mi přijde vtipný a charizmatický ne.

Někdo se tak narodí, naučit se to podle mě nedá. Jen se s věkem otrkáš a získáš sebevědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16956
31.8.22 18:39
@Kelsey píše:
Charisma se naučit nedá. To buď v sobě člověk má nebo nemá. Jeho postřeh a výřečnost je tím, že je chytrý a sečtělý. Má přehled. Sokol a Bouček mají pověst, že jsou oba velmi chytří.

A přitom já mám pocit, že Bouček charisma absolutně nemá. Je mi velmi nepříjemný :oops:

Ale Sokol joooo u toho charisma taky vidím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
31.8.22 18:40

Zrovna Sokol mi driv sympaticky moc nebyl a jeho vtipy mi prisly spis trapný, ale parkrat jsem nedavno taky videla Na Lovu a zmenila jsem na nej nazor, podle me se postupem casu v moderovani o dost zlepsil. Urcite treninkem se komunikacni dovednosti daji hodne vylepsit, casem je clovek jistejsi a sebevedomi se dostavi. Chce to ale se těm obavanym situacim nevyhybat, spis naopak vystavovat se jim a pocitat s tim, ze ze zacatku si projdes i neprijemnymi pocity a trapasy..ale stojí to myslim za to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
31.8.22 18:45

Charisma ne, ale Sokolovo trapáctví jo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
31.8.22 18:50
@Anetaa120 píše:
Zdravím, teď zrovna koukám na ‘na lovu’ a nepřestává mě překvapovat, jak je Ondřej Sokol charismatický a jak dokáže tak přirozeně vtipně reagovat na různé situace :D. Mě osobně tohle třeba vůbec nejde. Jakmile mě někdo při konverzaci s lidmi překvapí, tak je to na mě hrozně znát. Vlastně i když tématu rozumím (např. V práci), stále jsem taková nejistá. Vím, asi pitomej dotaz, ale hrozně by mě zajímalo, jestli se tohle dá nějak naučit. Nemyslím třeba jako Sokol, přece jen to je herec a má praxi. Ale existuje třeba nějaká kniha, jak působit suveréně a jak se toho nebát?

Charisma u Sokola nevidím a to ho mám ráda. Charisma má podle mě třeba Kukura a z mladých třeba Dyk.

• Citovat
  • Upravit
56505
31.8.22 18:54

Bouček a Dyk žádné charisma nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15258
31.8.22 18:55

Ne nedá se to naučit a hlavně každý vnímá charisma trochu jinak. Viz tato diskuze, tobě přijde charasmaticky sokol, někomu zase ne. Nejlíp člověk udělá když je přirozený a na nic si nehraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
31.8.22 19:13

Ja teda Sokola nemuzi ani trochu, naopak mi to vsechno zni hrozne trapne. Boucek je jen o trochu lepsi :D Naopak pro me ma charisma napriklad vseved z Na lovu

Takze nejen ze kazdy ma jine, ale i vnima jine. Coz je vlastne pozitivni zprava. A za me je to spojene i se sebevedomim a radosti ze zivota, ktera je z cloveka videt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
31.8.22 19:22

Charisma se nenaucis, to máš vrozené. A sokol mi teda charismatický nepřijde, některé ty jeho hlášky mi přijdou až trapné. Nevím teda jak probíhá na lovu, ale většinou to mají připravené předem co se bude říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.8.22 19:23
@P.petru píše:
Ja teda Sokola nemuzi ani trochu, naopak mi to vsechno zni hrozne trapne. Boucek je jen o trochu lepsi :D Naopak pro me ma charisma napriklad vseved z Na lovuTakze nejen ze kazdy ma jine, ale i vnima jine. Coz je vlastne pozitivni zprava. A za me je to spojene i se sebevedomim a radosti ze zivota, ktera je z cloveka videt

Ano, Vševěd je charizmatický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
31.8.22 19:25
@Anetaa120 píše:
Zdravím, teď zrovna koukám na ‘na lovu’ a nepřestává mě překvapovat, jak je Ondřej Sokol charismatický a jak dokáže tak přirozeně vtipně reagovat na různé situace :D. Mě osobně tohle třeba vůbec nejde. Jakmile mě někdo při konverzaci s lidmi překvapí, tak je to na mě hrozně znát. Vlastně i když tématu rozumím (např. V práci), stále jsem taková nejistá. Vím, asi pitomej dotaz, ale hrozně by mě zajímalo, jestli se tohle dá nějak naučit. Nemyslím třeba jako Sokol, přece jen to je herec a má praxi. Ale existuje třeba nějaká kniha, jak působit suveréně a jak se toho nebát?

Charisma se nijak naučit nedá - je to určité vyzařování, které každý člověk vnímá úplně jinak.

Třeba zrovna Ondřeje Sokola bych osobně označila nejrůznějšími přívlastky, ale “charismatický” by mezi nimi nebylo ani náhodou – charisma pro mne mají muži úplně jiného typu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
31.8.22 19:27
@topazio píše:
Bouček a Dyk žádné charisma nemají.

Pro tebe ne, pro jiného ano. Nebo je na to nějaká studie se jmény na základě vědeckých podkladů? Odkaz?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová