Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj vsem,
myslíte si, že se dá naučit být lechtivý, nebo je to vrozené? Přítel mi tvrdí, že když nebudu s malým dělat Vařila myšička kašičku a podobné, že si nevypěstuje ten zvyk se tomu smát a nebude lechtivý
Ale když on se tomu směje sám, já ho přece neučim, že se má hihňat. Takže podle mě už lechtivý je od narození a přítel to nechce přiznat
Sám lechtivý neni vůbec a považuje to za charakteristiku chlapství. Chce, aby jeho syn lechtivý nebyl, a tak mě nabádá, ať prtě nelochtám. Ale mě to baví
Že mu tím nezvyšuju lechtivost?
Příspěvek upraven 22.07.13 v 16:02
Boha jeho, co ti chlapi dokážou vymyslet, to už ani není možný. Charakteristika chlapství, tak to je těch opravdovejch chlapů asi hodně málo, může si potřást rukama a poplácat se po zádech ![]()
To je blbost
Moje holky jsou lechtivé až až a mladší 6m jsem teda ještě vařila myšička atd… nevařila ![]()
Jediný v mém okolí co znám, že není lechtivý je můj muž a přijde mi to divný
,že není fakt nikde.
Sám lechtivý neni vůbec a považuje to za charakteristiku chlapství.
![]()
Lechtivá jsme hooodně ale při plném soustředění se už dokážu ovládnout a nehihňám ani nesvíjím se.. Takže bych řekla, že lechtivost se nedá naučit ale jde ji ovládnout
![]()
@Tauriel @Žirafátko No vidí to jako nějakou slabost nebo tak něco
Chlap se prej něčim takovým, jako je lechtání, nemůže nechat vůbec rozhodit ![]()
Jinak taky si myslim, že je to spíš výjimečné, že většina lidí přece lechtivých je.
Mám dojem, že jsem kdysi četla, že lidi jsou lechtiví proto, aby cítili přistání různých hmyzů na kůži a vyhnuli se štípancům a možnosti přenesení nějaké infekce ![]()
Podle tohoto jsou pořádní chlapi víc lechtiví, protože ti málo lechtiví vymřeli na malárii a spol. ![]()
@Pipet píše:
Mám dojem, že jsem kdysi četla, že lidi jsou lechtiví proto, aby cítili přistání různých hmyzů na kůži a vyhnuli se štípancům a možnosti přenesení nějaké infekce
Podle tohoto jsou pořádní chlapi víc lechtiví, protože ti málo lechtiví vymřeli na malárii a spol.
To je teda blbost
Lechtivost je vrozená… Možná se dá nějak utlumit, ale rozhodně se nedá lechtáním rozvíjet
![]()
To je dobrej nesmysl.
A s charakteristikou chlapství si snad dělá srandu, ne?
Já bych čekala, že opravdovýho chlapa nerozhodí úplně jiné věci - s citlivostí kůže nemají nic společného.
@Mrňátko píše:
@Tauriel @Žirafátko No vidí to jako nějakou slabost nebo tak něcoChlap se prej něčim takovým, jako je lechtání, nemůže nechat vůbec rozhodit
Jinak taky si myslim, že je to spíš výjimečné, že většina lidí přece lechtivých je.
Tak ho polechtej třeba v polospánku, na noze, jestli bude reagovat ![]()
Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, ale jsem od mala lechtivá, kdysi hrozně, teď to dokážu docela dobře ovládat…vzpomeň na Hříšný tanec
Syn lechtivý je a myšičku jsem s ním tak často nedělala, jeho tyhle říkanky moc nebavily ![]()
Až přijde chlap domů, hned ho testnu jestli je dost chlapský ![]()
Dcera nebyla tak do půl roku lechtivá vůbec a teď už celkem je (furt ne zdaleka tolik jako já, ale rozhodně vív než tatínek) tak nevím, vrozené to určitě je, ale jí se to v průběhu života „zhoršuje“ ![]()
No tak já jsem teda lechtivá úplně šíleně a málokdy se dokážu ovládnout a když, tak jen chvíli. Manžel je lechtivý občas. No ale když si vezmu, v jakých partiích je lechtivý nejvíc, tak si radši nechci teda představovat, jak se u nich doma ta kašička vařila
![]()