Dá se převychovat 4,5leté dítě?

542
17.7.14 15:23

Dá se převychovat 4,5leté dítě?

Ahoj holky, slyšela jsem někde, že prý se dítě má vychovávat nejvíce do třech let a pak že už ho moc neovlivníme? Je to pravda? Dá se jěště převychovávat?
Na prvního syna jsem nebyla příliš přísná, vždy jsem jen zvýšila hlas. A nebyla jsem stopro důsledná… Tak je lehce rozmazlený, ale ne zas nějak extrém. Zajímalo by mě, jestli se dítě dá jěště převychovat? Teď jsem přísnější, důsledná a přijde mi, že snad to půjde. Mám dvě děti a nerada bych aby mi přerostl přes hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
17.7.14 15:26

Samozřejmě to jde, ale je to myslím těžší, dítě nechápe, proč by se mělo chovat jinak a nese to hůř. O to důslednější musí rodič být a laskavější, stále si připomínat, že tohle je moje práce, jaké dítě je a že ono za to nemůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
17.7.14 15:30

@santape No lepší začít teď, než nikdy. Držím palce. Já si osobně myslím, že děti jsou rodiči tvarovatelné tak do těch 12 let. Pak už je hodně ovlivňují kamarádi a okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
17.7.14 15:35
@Bibi239 píše:
Samozřejmě to jde, ale je to myslím těžší, dítě nechápe, proč by se mělo chovat jinak a nese to hůř. O to důslednější musí rodič být a laskavější, stále si připomínat, že tohle je moje práce, jaké dítě je a že ono za to nemůže

Bohužel mi přijde, že laskavě to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
17.7.14 15:39

@santape No musíš se snažit najít na něm něco, za co by ho šlo pochválit. Ona výchova stylem, že ho budeš akorát kritizovat, peskovat, zakazovat je podle mě cestou do pekel…
Chce to důslednost. Možná musíš trochu převychovat i sama sebe… Doteď jsi mu všechno dovolila… koho je to chyba? No jeho ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
17.7.14 15:46
@santape píše:
Bohužel mi přijde, že laskavě to nejde.

V tom případě je mi dítěte upřímně líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
17.7.14 15:51
@Bibi239 píše:
V tom případě je mi dítěte upřímně líto
:palec: musí to jít důsledně, ale s láskou a pochopením
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
17.7.14 17:16

Asi do 3 let se utváří osobnost, charakteristické rysy dané i výchovou. Do sedmi jde nějaké ty chybky napravovat, ale bacha aby u toho nevznikly další… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
17.7.14 22:23

Určitě to jde, doporučuji přednášky a DVD doktorky Lidmily Pekařové, která mi velmi pomohla.
 http://www.4kompetence.cz/videa/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect