Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No tak já nevím jestli jo nebo ne,ale já bych do toho teda nešla ![]()
Klíště asi problém nebude, ale zbytek nevím, no. Pamatuju si, jak blbě mi po žloutence bylo, ta je náročná.
Tak holt ten den nekoj. Za jeden den s lahví se svět nezboří a kojení neodčaruje.
Tak zrovna u tetanovky posunutí o rok nevadí, dokonce ji někteří doktoři už očkují po 15 letech místo deseti. Žloutenku jakou? Tím bych asi dítě neohrožovala, A není tak nebezpečné a s B do kontaktu na rodičáku jen tak nepřijdeš. A i s tím klíštětem bych počkala. Všechno to podle mě jde do mléka ![]()
Otázka je, jak moc to hoří a jak dlouho ještě budeš kojit. Jakože třeba na tetanovku ještě stále dost doktorů tvrdí, že jak to není přeočkovaný do deseti let, tak je to propadlý, což je nesmysl. Nechala bych si nabrat protilátky, jak moc je to přeočkování akutní. Ale pokud bych se tomu mohla vyhnout, tak bych při kojení do očkování nešla, minimálně tu klíšťovku, aniž bych se na ni ptala, moje dr. smetla ze stolu „až dokojíte“.
Rzumný doktor to neudělá. Jsou doktoři, co píchaj tetanovku i těhotným. Můj doktor si o tom mysli svoje… Já bych se tomu pokud možno vyhla
Klíšťovku mi píchnout odmítli, tak mi propadla, měla jsem dvě těhotenství bez přerušení kojení.
Tetanovku mi odmítli píchnout.