Dá se připravit UM dopředu

47
27.1.10 13:38

dá se připravit UM dopředu

Ahoj maminky
chtěla bych se zeptat jestli si mužu připravit jednu dávku UM vyživy dopředu, protože když se malý vzbudí(spi tak 3 až 4 hodiny) tak musí čekat 10 min než mu nachystam lahvičku a to chudáček řve co mu síly stači. Používám Nutrilon 1.
Byla bych ráda za každou radu jak jste to dělaly vy aby nemuselo vaše mimi tak dlouho čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
27.1.10 13:41

Já jsem UM mléko nedělala (nebo teda dělala, ale až po 2 letech), ale vím, že moc dlouho nevydrží. Spíš bych doporučila ohřát vodu (aby byla teplejší než je potřeba), nalít do termosky, připravit dávku mléka a pak jen smíchat. Kamarádka takhle vozila UM s sebou, když chodila s prckem plavat - měla horkou vodu a v odměrce prášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
27.1.10 13:43

tak dá se to připravit a dát do ledničky pak ohřát, ale já mela převařenou vodu, vše nachystáno-láhvičku atd, když sme nekam jely tak sem mela malinkou termosku s převařenou vodou,teplou..a nachystáno sem to mela vždy hned, určite ne 10 min :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
27.1.10 13:45

přesně jak píše hkac - nedoporučuje se skladovat UM déle jak 2 hodiny, já se tím tedy řídila. Ale v dobách největšího pití UM jsme používali termosku (na cesty) a doma mikrovlnku. Večer jsem si převařila vodu na celý den, šupla do lednice a pak jen odlila dala do mikrovlnky (už jsem měla vychytané na kolik) v dávkovači jsem měla mléko takže za minutku bylo hotovo.

V noci jsem na to měla tu termosku. :wink: Neboj časem to vychytáš. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
27.1.10 13:46

ja jsem male v noci zvladla pripravit UM tak za dve minuty :lol: mela jsem vse pripravene dopredu: teda prevarenou kojo vodu jsem mela odmerenou ve flasce, flasku jsem vrzla do mikrovlnky, vodu ohrala, pridala UM a slo se pit :wink: dopredu bych mliko nedelala, je to pak hnusny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
27.1.10 13:48

holky přesne tak taky sem ze začátku koupila ohřívačku na láhve pak u toho tvrdla pak chladila…a pak sem se naučila s mikrovlnkou a termoskou, aza 2 min nekdy ani ne bylo hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
27.1.10 13:50

Tak dopředu maximálně 2h, jinak je to dost dobrá živná půda pro různé bakterie.

Mates se budí občas už v 6 ráno na UM, takže mám v termosce horkou vodu, ve flašce studenou, v kelímku vedle odměřenou dávku UM, takže jen doliju horkou, nasypu mlíko, cestou do pokojíčku míchám, když vcházím, tak zašroubovávám flašku, párkrát třepnu a plynulým pohybem zasunuju do ječící tlamy.

doby přípravy cca 1min.

Termosku mám nerez nějakou sport, vydrží v ní ta voda hodně dloho horká, jen se musí dát plná vařicí vody a vydrží od 8 večer do 8 ráno horká. Ředím se studenou půl napůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
27.1.10 13:51

Ahooj,
tak jak tu už někdo psal, tak mléko se nemá skladovat déle jak dvě hodiny, píšou to i na krabicích UM. Já to dělala jak holky, na cesty termosku, doma připravenou, převařenou vodu a ohřívala v mikrovlnce, na dvě očení a bylo to :mrgreen: :mrgreen: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
27.1.10 13:53

Tak mě příprava v noci trvá cca 15 sekund. Odměřená voda ve flašce v ohřívačce, odměřený prášek v dávkovači. Takže stačí jen otevřít flašku s teplou vodou, nasypat, zatřepat ..
Když byl Davídek mladší, tak jsem vodu převařovala vždycky ráno na celý den a ohřívala v mikrovlnce.
Jinak co se týče přípravy UM dopředu - na krabici sice píšou že ne, ale podle mě se to může. Když jsme byli v porodnici na intermediálu, kde jsou nedonošené děti, tak tam jim dělali mléko dopředu do ledničky na 12 hod dopředu. V ledničce byly flašky se jmény a hodina přípravy. Mohlo se to 1 x ohřát. Co bylo v lednici déle než 12 hod vylívali …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
27.1.10 13:56

tak já budu asi jediná :roll: dělala jsem a stále dělám UM dopředu, třeba večer si ho připravuju na ráno, samozřejmě je přes noc v lednici :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
27.1.10 14:02
Zubr píše:
Tak mě příprava v noci trvá cca 15 sekund. Odměřená voda ve flašce v ohřívačce, odměřený prášek v dávkovači. Takže stačí jen otevřít flašku s teplou vodou, nasypat, zatřepat ..
Když byl Davídek mladší, tak jsem vodu převařovala vždycky ráno na celý den a ohřívala v mikrovlnce.
Jinak co se týče přípravy UM dopředu - na krabici sice píšou že ne, ale podle mě se to může. Když jsme byli v porodnici na intermediálu, kde jsou nedonošené děti, tak tam jim dělali mléko dopředu do ledničky na 12 hod dopředu. V ledničce byly flašky se jmény a hodina přípravy. Mohlo se to 1 x ohřát. Co bylo v lednici déle než 12 hod vylívali …Martina

já si to připravuju na noc dopředu do lednice a jinak do ohřívače a žádný problém nemáme,právě že všude v porodnicích nebo na dětském to tak dělají. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
27.1.10 14:09

Tak mi měli tak Nutrilon a je pravda,že dělaný dopředu má hnusnou chuť.
Tak jsem měla vždycky připravenou převařenou vodu,jen ohřála odo minuty bylo hotovo :-)

• Citovat
  • Upravit
2139
27.1.10 14:09

Dá, ale za sterilních podmínek a musíš ho mít v lednici. Pak než ho ohřeješ, čas bude stejný. Ohřívat hotové UM v mikrovlnce je kontraproduktivní.

Buď převařenou vodu do termosky, praxí vychytat teplotu, abys pak nemusela příliš ochlazovat ani ohřívat, jen smíchat s práškem a hotovo.
Nebo vodu ohřát v mikrovlnce a smíchat s práškem.

Já praktikovala variantu mikrovlnka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2466
27.1.10 14:10

Ahoj. Tak já už mám přesně vyměřené, kolik dát studené převař. vody ,tu si naleju už předem do lahve a pak dám akorád vařit vodu, kterou to doleju.
I když já už nějak nevstávám, malá mi spí od 8 do 8 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
27.1.10 14:24

Ja jsem zacala s UM ted, jinak jsem kojila, takze jsem se to taky ucila a uz jsem to vychytala. Uvarim vodu, naleju do flasky a strcim do ohrivacky. UM si odmerim a pak to jen presypu a ohreju. Za 2 min hotovo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová