Dá se půjčit kočka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43032
12.12.17 11:03

Upřímně k tvému odporu k zabíjecím pastem a současně tvému plánu s kočkou - myslíš, že by je ta kočka chytila, odnesla ven a zase pustila?
Pastička je zabije hummáněji, než kočka.

Zbavit se myší je dost náročné, myslím, že si moc nemůžeš vybírat jak, ale prostě to udělat jakkoli.

Naše myši se jedu netkly, ale do pastiček to šlo - střídat návnady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
12.12.17 11:06

Měli jsme je teď v kuchyni, prokousaly se ze sklepa podél vodovodních trubek, něco děsnýho :? Okousané jídlo, bobky a smrad myšiny ve skříňkách, byla jsem z toho úplně šílená, hlavně jsem se bála, že od nich něco chytíme, když si pochodují po lince jako by se nechumelilo. Z domácího kocoura ani psa si nic nedělaly a z nás už vůbec ne. Manžel přivezl dvě „zabíjecí“ pastičky, jsou takové bílé, plastové, prý jsou lepší než ty klasické, ze kterých kolikrát zvládla myš vytáhnout návnadu a zdrhnout. Během prvních dvou dnů se jich jen v kuchyni chytlo pět, další tři ve špajzu. Zároveň jsme opravili snad všechny díry, kterými se sem mohly dostávat. Pak se objevila ještě sem tam nějaká v průběhu týdne a teď už je díky bohu pár dní klid. Ještě teď se oklepu, když si na to vzpomenu, nesnáším je :cert: Takže máš myslím možnost je do Vánoc jakž takž vychytat, ale já bych to rovnou pobila, v tomto jsem fakt nekompromisní. Ještě můžu poradit návnady, hodně nám šly na sladké (kousky sušenek např.) nebo na ořechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
12.12.17 11:07

Ještě mě napadlo ono sice vidíš tři myši, ale bude jich tam hromada :think: jako nezávidím ani náhodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.17 11:13

@Pudloslava Ale já vím, že ji ta kočka zamorduje, ale jaksi beze mne. Ke sklapovačkám mám odpor od té doby, co jsem zažila myš v ní chycenou, kterou jsme našli až po několika hodinách, kdy se neskutečně trápila a museli jsme ji dorazit. Byla jsem tehdy malá, ale prostě sklapovačky od té doby nezvládám, prostě to nejde. A zhruba v té době u kamarádky na chalupě její otec rozšlápnul myš, která běžela přes chodbičku a já byla u toho - ne, prostě vraždění myší za lidské účasti u mne nepadá v úvahu, mám z toho fóbii. Tak raději lapám a vozím myši po okolí. Můj předchozí pes vyhrabával venku myší hnízda - vyhrabal sežral a bylo, ale myš se netrápila. To jsme se naučila tolerovat, ale prostě pastičky vraždícího typu nezvládám, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
12.12.17 11:14
@ka2ka píše:
Ještě mě napadlo ono sice vidíš tři myši, ale bude jich tam hromada :think: jako nezávidím ani náhodou

Přesně tak, já jsem si taky myslela, že tam máme tak dvě tři a pak jsem nestačila zírat. Mít hnízdo v posteli, tak ji snad vyhodím celou, já z nich mám fakt husí kůži. :? Není to sranda, může jít i o zdraví, taková leptospiróza například… :nevim: Mám malé dítě a jsem těhotná, takže pro humanitu u nás tentokrát nebyl moc prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
12.12.17 11:16

@Amys A co se stane, když tu „udušenou“ myš s naředěnou krví sežere kočka nebo pes? O ty se zakladatelka taky bojí…

@Klára-z-Prahy Hele já bych taky doporučila plašičku. Když jsme prodávali dům (odjely kočky, co tam roky bydlely), přišlo nám to nejefektivnější. A fakt je, že to tam je IMHO docela dobrý. (I když my tam teda měli i pasti a jed.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.17 11:18

No nic, jedu vypustit ten poslední úlovek a sehnat nový husí krk. Raději koupím rovnou dva - do foroty. Kdyby máti tušila, že by myši pochodují těmi odpady, zbláznila by se. Tak jí to ani říkat nemíním. Kdyby si toho třeba sama všimla, řeknu jen, že prostě ten krk prokapával, tak jsem ho vyměnila. O původu té díry se zmiňovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
12.12.17 11:18
@Michelle_M píše:
Přesně tak, já jsem si taky myslela, že tam máme tak dvě tři a pak jsem nestačila zírat. Mít hnízdo v posteli, tak ji snad vyhodím celou, já z nich mám fakt husí kůži. :? Není to sranda, může jít i o zdraví, taková leptospiróza například… :nevim: Mám malé dítě a jsem těhotná, takže pro humanitu u nás tentokrát nebyl moc prostor.

v podstatě jich tam může mít stovky :zed: osobně bych se s tím moc nepárala a koupila pastičky, plašiče a jed a jela ve velkým. U nás jich je taky hromada, ale kočky stíhají je fakt že jich máme hodně a celé léto nosí a nosí a nosí jednu za druhou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.17 11:22
@Klára-z-Prahy Hele já bych taky doporučila plašičku. Když jsme prodávali dům (odjely kočky, co tam roky bydlely), přišlo nám to nejefektivnější. A fakt je, že to tam je IMHO docela dobrý. (I když my tam teda měli i pasti a jed.)

Jo, tak tu tady i máme ještě někde ve skříni. Tu máti pořídila, když jsme chalupu pořizovali. Efekt z toho byl ten, že jsem šílela já, protože tu plašičku prostě slyším (prostě slyším vyšší tóny než většina lidí) a to pískání bylo k zbláznění. Vůbec nechápu, jak to dokázali zvládat psi, já málem lezla po zdi:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
12.12.17 11:28

@Klára-z-Prahy Tak to se tam samozřejmě nedává, když jsi doma - ale když jedeš pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.17 11:42
@Klára-z-Prahy píše:
Ahoj,
předem svého příspěvku s dost pitomým názvem předesílám, že jsme kočku nikdy doma neměli, jen polodivokou na chalupě v kůlně.

Přijela jsem na chalupu a musím konstatovat, že se dost zamyšená. Patrně také tím, že tu teď 14 dní nikdo nebyl, takže myši měly pré. Máti přijede na vánoce a myši nesnáší, ba má z nich přímo hysterii. Mám tedy čas do vánoc chalupu zbavit myší.

Zlikvidovala jsem jedno myší hnízdo ve své posteli, odlovila tři utopené z vaničky se zimujícími želvami ve sklepě, želvy šoupla do přízemí do jediné místnosti, kde myši nejsou, ze sklepa vynosila všechny dýně (úžasná činnost) a nastražila takové ty lapací kloboučky.

Od té doby jsem do kloboučku ve sklepě chytla dvě myši, ty jsem odvezla pryč a vypustila. Zabíjecí pastičku bych nezvládla. Stopro jsem ještě viděla jednu myš ve sklepě a druhou v přízemí ve světnici. Ta potvora ve světnici prokousala husí krk od dřezu, ten jsem tedy demontovala a pojedu pro nový. Trubku od odpadu jsem důkladně zatarasila kovovou drátěnkou. Za celý včerejšek a dnešní noc se mi už ale nepovedlo další myš chytit.

No ale tedy jak ty myši odlovit? Jednu mám někde v odpadových trubkách, druhou ve sklepě, určitě aspoň jednu v podkroví. Nejsem zastánce sklapovacích pastiček, to nezvládám. Jediné, jak jsem schopná tu myš zabít, je jiné zvíře. Můj předchozí pes myši lovil, ten současný sice nadšeně se mnou chodí očumovat pastičky do sklepa, ale není tak svižný, aby myš sám chytl a ani to nechci, protože není ze zdrav. důvodů očkovaný proti leptospiróze. Napadlo mne tedy, zda by se dal půjčit u sousedů kocour?

Mají asi 8 koček, myslím, že kdybych jim vysvětlila situaci, jednu by mi půjčili, ale dá se to? Bude cizí kočka ochotna prošmejdit naši chalupu? Nebude spíš vystrašená, kde se to ocitla? Ideálně bych prostě psa zavřela do toho jediného myšoprostého pokoje, postavila kočku na zem a nechala ji šmejdit po těch myších, které tu ta kočka určitě musí cítit. A ideálně kdyby se jí povedlo rovnou i nějakou chytit nebo aspoň najít, kde jsou zalezlé. Nezkoušeli jste si někdo někdy půjčit takto kočku? Nebo je to naivní a nerealizovatelná představa?

Babička má úplně stejný problém na chalupě a už je z toho nešťastná. Takže jsem hledala na netu vše možné, aby nemusela kvůli psům dávat jed. Takže první možnost co jí hodně roky pomáhalo než se to rozbilo je taková krabička, která vydává takový zvuk, který ty neslyšíš, ale myši z něj šílí. A díky tomu roky za celou zimu max dvě myši ve špajzu a to tam třeba v zimě i dva měsíce není. A pak jsem našla, že se má smíchat v misce prášková bílá sádra s moukou a vedle postavit druhou misku s vodou. Myš se toho nažere, dostane žízeň a tím jak se napije tak jí to v břiše ztvrdne a během chvilky je po ní a nebo dát do misky hodně bublinkovou sodovku a tím, že myš neumí zvracet ani si odříhnout tak jí ten vzduch v břiše zabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.12.17 11:45

Já jsem tedy taky z Prahy, ale vím, že kočka je vázaná na své bydliště - teritorium, víc než na lidi. Když se prodávala chalupa, tak i s kočkou. Kočku někam převést aby lovila je blbost, není pátrací pes. První co podle mě provede je, že zdrhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.12.17 11:46

@Klára-z-Prahy
Nakoupila bych haldy sklapovaček a na nějaké city ke zvířatům bych se vykašlala. Kočka není robot. Musela by tam být víc dní, nejdřív by asi vykulená byla. Zvířatům záměrně neubližuju, ale pokud mám v posteli myší hnízdo, přestávam být mírumilovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
12.12.17 11:48
@Klára-z-Prahy píše:
Jo, tak tu tady i máme ještě někde ve skříni. Tu máti pořídila, když jsme chalupu pořizovali. Efekt z toho byl ten, že jsem šílela já, protože tu plašičku prostě slyším (prostě slyším vyšší tóny než většina lidí) a to pískání bylo k zbláznění. Vůbec nechápu, jak to dokázali zvládat psi, já málem lezla po zdi:-(

Tak to byla nějaká nekvalitní. Tu, co máme my, neslyší ani lidé, ani psi a kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
12.12.17 11:58

A co zkusit nějakou lepší návnadu? babička vždycky na chatě chytala na starý chleba, ale co jsme měli myši v bývalém domě, tak ty chleba nechtěly, ale naopak se mi osvědčilo nastražit kousek oříšku - vlašského/lískového. A na to se lovilo velmi dobře :)
Jinak s tou kočkou nevím no - pravděpodobně se bude v novém prostředí spíš bát a zaleze pod nábytek…Ale také by mohly v noci převládnout lovecké pudy a až se vše uklidní a ztichne, tak kočka vyleze a začně lovit. Těžko říct. Zkus se poptat sousedů na jejich názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný