Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@vodnarka2013 je to mimino, chce to čas, hodně času a trpělivosti
Já v noci nechodila, jak usnu nic mě neprobere
Ale přes den jsem vdy lítala ven často
. A vždy jsem se těšila at už štěněcí období skončí a je klid. Čím méně nehod tím lepší ale je to fakt mimino tak prostě nevydrží, ale bude se to lepšit, cca kolem 4-5m byl vždy poznat rozdíl
A střídejte se, dlouho to asi nedáš. Já venčila kolem půlnoci a pak brzo ráno ![]()
@vodnarka2013 Zavírejte na noc do klece nebo na obdobné vyhrazené místo určené pouze ke spánku. Dvouhodinový interval okamžitě zruš. Od půlnoci do šesti (nebo obdobně) musí zdravý pes dát a štěně se naučí.
Btw. na dva měsíce nevypadá… hezký pejsek, co má všechno v sobě?
Zavirat do klece tak male stene je blbost.Ve dvou mesicich ho nenaucis nic. Muzes pres den chodit s pejskem po spanku a po zradle, ale takovy mimino zacne tohle dodrzovat az po patem mesici.
@vodnarka2013 Vydrž, je ještě malinká. Vaše metoda je dobrá, dejte jí co nejvíc možností, aby se mohla vyvenčit venku. Když se vyvenčí venku, hodně chválit, případně dát pamlsek (ale nám chválení stačilo), když ji chytneš při venčení doma, tak důrazně říct „ne“ nebo „fuj“. Pokud něco udělá, ale nechytneš ji při činu, tak už nic.
Rozhodně nedoporučuju ji učit na nějaké podložky doma a už vůbec ne zavírat do klece. Zdravý pes se nevenčí do vlastního pelechu, pokud k tomu není přinucený. Jenže tak malé štěně 6 hodin v kuse nevydrží a když bude muset, znečistí si vlastní pelech a bude tak ztrácet hygienické návyky. Z toho pak vznikají problémy, že pes, když potřebuje, vyvenčí se kdekoliv po bytě, protože přestane vnímat ten rozdíl.
Je teda škoda, že partner je nezodpovědný a když už si přál psa, není ochotný mu dát to, co potřebuje. Ale za to ten pes nemůže. Je skvělé, že aspoň ty ses zodpovědnosti chopila, i když to nemáš lehké. Ale opravdu vydrž, výsledky se dostaví. Psa budete mít mnoho let a pokud si dáš teď záležet, o to jednodušší to pak budeš mít po zbytek jeho života.
@Icestar píše:
@vodnarka2013 Zavírejte na noc do klece nebo na obdobné vyhrazené místo určené pouze ke spánku. Dvouhodinový interval okamžitě zruš. Od půlnoci do šesti (nebo obdobně) musí zdravý pes dát a štěně se naučí.
Btw. na dva měsíce nevypadá… hezký pejsek, co má všechno v sobě?
Do klece?
Doufám, že nejsi majitelem psa. ![]()
@vodnarka2013 je teda fakt, že na dva měsíce nevypadá a pokud jí dva měsíce jsou, tak by měla být ještě u matky. Což je ale teď už jedno. Jen buď ale obezřetná, co se týká výchovy a výcviku. Pokud k tomu bude partner přistupovat stejně laxně, jako k venčení, tak byste si mohli zadělat na problém, zvlášť pokud máte děti.
@Hoa Mai narozena byla 29.9
přítel s ni začne od příštího týdne chodit na cvicak, tak snad to zvladnem… zatím je zlata až na to curani…
@vodnarka2013 jako jo, neříkám, že to není možné, ale fakt nevypadá. Ale možná jen zkresluje fotka. To čurání je fakt normální, ale ono to nebude trvat dlouho a budou vidět pokroky.
Je malinka, to se podda, musi to pochopit. Hodne chval, na klec bych se taky vyprdla, u stenat jsou videt pokroky velice rychle a klec je zbytecna. Ted bych jeste vydrzela, ale tak od tri, ctyr mesicu bych uz intervaly zkracovala, dala nazrat treba v 8, v 10 vyvencila a pak sla az rano treba v 5,6. Moje fena se naucila spolehlive curat jen venku asi v pul roce, ale ja ji mam od uplnyho stenete - jeji matka je fena od mych rodicu, uz tam meli stenata podlozky, byla „zvykla“. Cimz nerikam, ze mi jako malicky stendo hned jak jsem si ji vzala k sobe nikdy neujela mimo, samozrejme obcas byla louze jinde. Ale jak pisu, u stenat jsou ty pokroky pri duslednosti velice rychle viditelny.
Jinak, a to uz ted asi taky vis, neni uplne dobry si porizovat stene na zimu, pac venceni nebavi v tomhle pocasi ani mne, a to uz to mam jako uplne beznou rutinu
Chodime tak trikrat. A zrovna jsem prisla z nocni a cuba chrapala na polstari a nechala se premlouvat. Kdyz jsem si ji brala, byl asi duben a ty ranni prochazky mely neco do sebe. Ted by se mi nechtelo ![]()
My máme psa v bytě odjakživa nikdy se nám nevycurala a ani nevy…a doma vždy venku, když jsme si ji přivezli hned jsme nastolili režim první 3-4 dny po dvou hodinách ven, ve dne i v noci, počkat až se vycura nebo vykadi a hned domu, samozřejmě pochvala musí být, po čtyřech dnech už si sama knukla u dveří ze chce jít ven, ale musíš ještě hlídat a intervalu prodlužovat, stěně občas zapomene, máme už druhého psa a toto nám poradil kdysi dávno chovatel, po nějaké době vydrží celou noc najít ven. Musíš si uvědomit ze stěně ji několikrát denně proto ta potřeba na záchod větší
Bože hlavně nikam nezavírat klec a podobné kraviny když evidentně chce ven
je to dvouměsíční štěně, neudrží ještě vše tak jak má. My chodili taky co dvě, tři hodinky a okolo 5 měsíců už to bylo lepší. Za loužičky netrestat, venku chválit ![]()
Holky vyloženě sem si na**ala do bot. Přítel už dva roky mluvi o psovi a já zastánce koček
sem nesouhlasila. Teď sem mu k výročí pejska pořídila a to bylo slibu jak s nim bude chodit. No klasika… se psem chodím v noci já a to každé 2-3h jinak se pocura a pokadi. Jsou ji 2mesice. Kdybych neměla děti asi by mi to nevadilo ale teď sem rada za spánek a díky te naši malé to moc nejde. Na podložky chodí ale sem tam ( hlavně v noci ) to hází vedle pokud s ni nejdu. Otázka je : jak pejska naučit aby vydržel? Nebo to chce proste čas?
jediná výhoda nočního venceni je, ze sem si ji oblíbila