Venčení štěněte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4284
12.12.17 11:52
@jannina1 píše:
No potěš koště…
@Lychee13 píše:
Chuděry. Taky je chováš v kleci?

Strašný chuděry, týraný, ani nažrat jim nedám, vyčůrat se nedojdou… :mrgreen: zdraví čerstvá držitelka titulu Champion of Dogdancing :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
12.12.17 13:39
@Icestar píše:
Strašný chuděry, týraný, ani nažrat jim nedám, vyčůrat se nedojdou… :mrgreen: zdraví čerstvá držitelka titulu Champion of Dogdancing :mavam:

Tak to, že umí trdlovat na hudbu neodpovídá na mou otázku, zda je taky držíš v kleci… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
12.12.17 14:35

@Lychee13 Samozřejmě že umí být v kleci, mají ji obě moc rády, stejně jako kennelku či kufr od auta. Již jsou perfektně vychované a naučené, že v době naší nepřítomnosti, spánku či jiné aktivitě, která je nezahrnuje, doma prostě spí a neotravují. Což je koneckonců hlavní účel klece :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
12.12.17 16:59
@Icestar píše:
@Lychee13 Samozřejmě že umí být v kleci, mají ji obě moc rády, stejně jako kennelku či kufr od auta. Již jsou perfektně vychované a naučené, že v době naší nepřítomnosti, spánku či jiné aktivitě, která je nezahrnuje, doma prostě spí a neotravují. Což je koneckonců hlavní účel klece :pankac:

Divny pristup.Nasi psi v nasi nepritomnosti vzdy spali a zadnou klec nepotrebovali.Kdyz je nejaka aktivita doma, zapoji se.Proc je z toho vynechavat? Brala bych to jako krajni moznost, kdyz pes nici byt ci mu dela problem cistota v byte.
Toto jsi ale radila pani s dvoumesicnim stenatkem.No comment.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
12.12.17 21:16

@jannina1 Ano, radila a stojím si za tím. V noci se má spát, a to i štěňátko. Klec je výborný pomocník při učení klidového režimu a neexistuje nic jako „příliš brzký věk“. 99% štěňat je odchováváno v porodních boxech a posléze v ohrádkách, na noc jsou zavírané a ráno vypouštěné k vykonání potřeby.
Samozřejmě pes, co už je vychovaný, se bez klece docela dobře obejde. Paní tazatelka takového psa zatím nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
13.12.17 18:49

@vodnarka2013 Přesně…vydržte je to mimino a je to hodně o trpělivosti a volném čase. Štěnata se učí rychle, ale ty začátky jsou holt boj..Přeju hodně štěstí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.12.17 20:31
  • zrušit podložky, ať v tom nemá maglajz
  • za čůrání venku masivně chválit a pamlskovat
  • za čůrání doma NETRESTAT
  • pokud to jde, dát si štěněcí pelíšek k posteli, takže tě vzbudí když se začne mrcasit, abys mohla rovnou vyrazit ven

A bude to fofr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
14.12.17 20:49

Ted máme dvě feny a nikdy jsme klec nepotřebovala, proč? Není to křeček, hlavně mladší by tam řvala, to je můj závislák a jak se hnu je hned za mnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
15.12.17 07:29

@Markéta80 Takže máte psa, který dost trpí separační úzkostí, chudák bude asi dost na nervy, když bude muset zůstat sám. Tonuž je lepší mít od štěněte vychovávaného psa s jasně vymezenými hranicemi který bude hédét c o ho čeká a že odchod majitele není kones světa. Takovýhch případů jsme ka cvičáku řešili spostu, nejhůř tokonxčí sebepoškozováním za i krátké nepřítomnosti maitele. (Omlouvám se za chyby mobil si občas dělá co chce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
15.12.17 09:13

@Heivka :mrgreen: :mrgreen: ne separačku rozhodně nemá. Když odcházíme tak ani nekníkne. jen je to plemeno co je prostě závislák na člověku ale s tím jsme do toho šli a mě osobně to vyhovuje :palec: Když odcházím tak spí. Nechápu proč by měla mít separační úzkost. Už když jsem jí přinesla domů tak prolítla byt jao kdyby tady žila celý život a pak skočila do cizího pelechu :mrgreen: :mrgreen:, přijde mě dominantní, rozhodně starší není vůdčí osobnost takže mladší jí docela brzo přerostla a to nejen velikostí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
19.12.17 13:05

@vodnarka2013 Mě ta naše jako 2měsíční štěně chodila v noci s oblibou nadělat pod postel. Na podložky chodit neuměla, a jelikož jsem si ji přivezla loni touhle dobou, ještě mi nastydla s močákem, takže se počůravala i když spala. Ven jsem s ní tedy nemohla následující 3týdny, protože měla antibiotika, takže jsem tomu věnovala veškerej svůj čas, a na ty podložky jsem jí prostě naučila. Jakmile to bylo vedle, tak dobrý - stalo se, viděla jsem, ze se snaží (a většinou to teda bylo v noci) Ale občas jakoby šla schválně jinam, tak dostala. Postupně jsem ty podložky zase odbourala (myslím v půl roce) úplně a dobrý. Naučila se a vydrží. Samozřejmě, že když musím být celý den pryč, tak jí tu podložku dam i teď, a pamatuje si, ze musí na to a nikam jinam. Takže ty podložky mají taky svojí výhodu. Chce to čas, dvouměsíční štěně je fakt miminečko, takže trpělivost. Chce to pevnou ruku, vůli, a trpělivost. Nejsem zastáncem mlácení, ale noviny nejsou na škodu. Pes je odrazem svýho pána, a když budete důsledný, ten pes bude v pohodě. Mám taky křížence, a nevím co je zničenej nábytek, zbytečnej štěkot, bordel, nebo tak. Držím pěsti, pejskové jsou radost. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.12.17 00:23
@Sinisterka10 píše:
Nejsem zastáncem mlácení, ale noviny nejsou na škodu.

Mlácení psa opravdu nefunguje, je to jistá cesta, jak si zničit vzájemnou důvěru už u štěněte. A v případě učení čistotě už vůbec ne.
Jestli ti to vyšlo, tak si gratuluj, že máš mega tolerantního psa, který ti ty seky odpustil…
Neber to osobně, píšu to proto, aby to někoho nenapadlo následovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
20.12.17 01:54

@Lucie_Sx Novinama dostala v součtu tak 3×. Myslím, že to důvěru nijak nepoškodilo, a poděkuju jí, za tu toleranci teda :lol: ale je to věc názoru. Nejsem žádnej krotitel psů, a mám obyčejného zachráněného vořecha, takže jsem nevěděla, že by se tohle dělat nemělo. :roll: a s každým, koho znám a má psa, tak mu alespoň jednou dal novinama po zadku :lol: je jasný, že když psa zflákám jako žito, a dělám to pravidelně za nic, je to cesta do pekel. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
20.12.17 22:54

@Sinisterka10 Vždycky je to cesta do pekel. Jen psi jsou, díky dlouhé domestikaci a šlechtění k tolerantní povaze, s námi hrozně moc trpěliví a hodně nám odpustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.12.17 13:20
@Sinisterka10 píše:
a s každým, koho znám a má psa, tak mu alespoň jednou dal novinama po zadku :lol:

Tak já to říkám furt, že 90 % psů jsou chudáci, kterým majitelé zas až tak nerozumí… protože u televize si lidi aspoň přečtou návod, ale u psa je „každej chytrej jak rádio“ :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný