Venčení štěněte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
HSY
12.12.17 07:23

Je to štěně, musíte počkat. Podložky doma nedoporučuji. Jinak - jakmile se vzbudí, nažere nebo dohraje, tak hnedka vzít ven. A to co nejrychleji, aby to nestihla udělat doma, než si obujete boty.

• Citovat
  • Upravit
6650
12.12.17 07:43

Pokud nemáte vlastní uzavřený pozemek, tak do dokončení prvních očkování je chodit se štěnětem ven, kde se venčí jiní psi hodně velký risk, už jsem zažila pár mrtvých štěňat na parvovirózu (naštěstí né mých). Jinak to venčení se upraví tak v 5-6 měsících. U obou fen to přišlo ze dne na den, prostě jeden den loužičky, druhý den se vyvenčily venku a zvládly 9 hodinový noční interval.

Co se týče návyku na klec, boudu nebo jiné místo není to od věci, ale je potřeba to štěně učit pomalu a po dobrém a hlavně tam hned nezavírat, to je až ten úplně poslední krok, kdy tu je pes na své místo zvyklý (jinak bude boudu, klec, kenelu ničit). Mě se naučení psů na uzavřený prostor už kolikrát vyplatilo, třeba při jízdě v autě kde je dobře upevněná kenela nejbezpečnější způsob přepravy psa, nebo mi psi nepanikaří v odkládacích kotcích při závodech, když jsme někde, kde sice potřebuju mít psa s sebou (kynologická školení) je neocenitelná látková skládací bouda a hlavně když se něco, nedejbože, stane a bude pes muset zůstat v kotci u veterináře.

Mějte trpělivost dvouměsíční štěně je miminko, které teprve odešlo od maminky (nebo v lepším případě u maminky ještě tak dva týdny zůstane), potřebuje to co lidské děti, naučit se svoje hranice a pravidla, plné bříško a milujcí a hlavně poučené majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
12.12.17 07:45

@Icestar To je teda fakt hnus - do klece…

Autorce - vydržte a klec teda rozhodně ne :) Já vím, že je to strašný, ale fakt se to zlepší okolo toho 5. měsíce. Také jsme si pořídili prďolku - ze začátku jsem chodila tedy i v noci, ale pak jsem to vzdala. Samozřejmě ty nehody byly. Ale z ničeho nic je to lepší a vydrží od 10.00-06.00 spinkat :) Ráno si mě pak vzbudí.

To dáte :) přeji plno krásných chvil s pesanem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.12.17 07:51

@Mmsg
Nesouhlasím. My měli v bytě ohaře a nijak nestrádai. Jednoho pořídili naši a v jeho dvou letech dostavěli baráček se zahradou… ale ve finále to pro něj bylo horší - tady jsme s ním chodilina dlouhé procházky, vyblbnul se a byl spokojený. Tam byla delší dojezdová vzdálenost, vraceli jsme se později a motivace jít ho pořádně vyběhat klesala, protože byl přeci celej den venku. Když jsem se zase odstěhovala zpět (už jsem byla dospělá), pořídila jsem si svého (bohužel mi v březnu po 10 letech zemřel :( ) a nijak tu netrpěl. Důležité je se pejskovi věnovat, dát mu dost prostoru na vyřádění a pak se stejně doma stočí na pelíšek a odpočívá. Dalšího pejska jen tak pořizovat nebudeme (museli jsme ho dát uspat, rozlezla se mu rakovina, hodně nás to sebralo), ale až na to někdy dojde, tak tu budou malé děti, bude to velký pes (opět ohař)a bude v bytě. A fakt nejsem bezohledný blázen.

S názorem na klec souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
12.12.17 07:56

@Mmsg Tak jsem bezohledný blázen, mám v vyté své 30kg čuby, jedné je 6 a té mladší budou 2 a je to můj vlastní odchov, který se narodil, když synovi byly 4 měsíce. A co se týče klece nebo uzavíratelné boudy, když se správně přistoupí k nácviku pobytu v boudě, můžete tím odbourat podstatnou část separační úzkosti až bude muset pes počkat doma na majitele, než se vrátí. A kromě toho, lepší kamarády pro svého syna si neumím představit. Mě je zase líto psů co jsou zavřený sami doma a majitelé na ně se.ou jako na placatej šutr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.12.17 08:05

@Heivka
Mě se na kleci nelíbíto zavření, jinak kout, kde se pejsek cítí v bezpečí ano, ale asi bych ho nedokázala zavřit… Náš šmudla měl jeden pelíšek ve váklenku - ze tří stran zeď, tam se cítil v bezpečí, a pak měl svoje křeslo v obýváku, aby se mohl vyvalovat s námi :srdce:. Tam pak trávil hodně času psolední rok, po operacích a už přeci jen starší… aby na nás viděl a mohl být s námi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
12.12.17 08:08
@Lychee13 píše:
Do klece? 8o Doufám, že nejsi majitelem psa. :think:

Ne, v klidu. Jsem majitelkou dvou fen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
12.12.17 08:39
@Icestar píše:

No potěš koště…Jinak jak tu psala jedna uživatelka, je to poslední možnost, ale u staršího psa, který se třeba nemůže naučit čistotě. Ale, co chceš dokázat u dvouměsíčního prcka, který přišel právě od mámy? Akorát přestane svým lidem věřít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
12.12.17 08:39

@Lara Farseer
Pejska je mi líto, ale neboj, ono vás to zase chytna. Já si vždycky říkala, že dalšího psa ne. A vydržela jsem to rok. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
12.12.17 08:46
@Icestar píše:

Chuděry. Taky je chováš v kleci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
12.12.17 09:17

Musíš mu věnovat více času a na tu podložku pořádně naučit a pak tam bude chodit pořád.. s ní dělej větší procházky ať se pořádně vylita a vyvenci a pak vydrží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
12.12.17 09:56

Musíš vydržet a prostě chodit, časem se to naučí. Je to miminko.
A je to na hlavu, to je jasné????, ale stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.12.17 10:01

@Janina81
Děkuju. Ono to bylo těžký. Byl to náš první společnej pes (takový první dítko s partnerem), byl zlatej, strašně hodnej a přátelskej… zdravotně super a poslední rok nádory… 3* se mu vytáhnul (během jednoho se vždy oklepal a zase řádil jak štěně), pak jsem jela na dlouho plánovanou dovču do Ameriky na 14 dnů, on se najednou zhoršil, protože se mrcha rozlezla po těle, manžel mi nechtěl kazit dovolenou, ale pak se mi přiznal, že se strašně bál, že se mě už nedožije… no přijela jsem v pátek, v neděli večer jsme ho chudáčka uspávali - mohli jsme ho držet ještě několik týdnů, ale už moc nežral, 2* denně injekce, už se bál jezdit k tomu doktorovi… byl to šok, odjížděla jsem do zdravého pesjka, zotaveného po operaci a přijela jsem za umírajícím zviřátkem… ten psoeldní den se paradoxně krásně zberkal, užili jsme si to, dal si oblíbený pochoutky, hrál si s náma, řádil a večer, když už byl uondanej, tak ho u nás doma uspali… Netřeba asi říkat, že třeba fotky z Ameriky jsem doteď nezkoukla, protože jen si na to vzpomenu, brečím…

Já bych dalšího časem chtěla, ale říkala sjem nejdřív rok, ať si to zpracuju. Manžel nechce. Hlavně jsem teď těhotná, tak miminko a štěně bych nevím jak zvládala… děti chci dvě, až budou trošku větší, tak začnu přemlouvat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
12.12.17 10:42

@Lara Farseer
Já vím, nám odešly dvě kokršpanělky na rakovinu a ten konec byl náročný. Ale vždycky pomohl nový pes. Teďko ruslici jsem si pořizovala a do měsíce otěhotněla. Byla výhoda, že jsem jí jakžtakž stihla vycvičit, než se narodil syn. Teď jsme v zahraničí, na léto jsme jí nechali v Čechách u rodičů, protože tady je strašný horko a hlavně starší neustále kňučel, že se mu stýská. Je na ní zvyklý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
12.12.17 11:03

@Janina81
TO já bych to právě nezvládla pořídit si štěndu rovnou a otehotněla jsem necelé dva měsíce po jeho smrti… ale chci dvě děti a říkám si, až jim bude 3-5 let, tak bych zkusila překecávat manžela… on se sekl, že jinýho už nechce, což na jednu stranu chápu, na druhou stranu bez pejska je mi tu smutno… uvidíme, jak to dopadne.

Každopádně to fakt byl zlatej pes, takhle hodnýho jsem nezažila… a miloval malé děti, nemohla jsem v létě chodit kolem školky, vždycky když tam byli na zahradě, tak se mi šprajcnul a chtěl za nimi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný