Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, dá se z evidence na UP odhlásit zpětně? Ukončení potřebuji kvůli zdravotnímu pojištěni k 30.9.
@pipiinka myslím že ne, já se tenkrát chtěla odhlásit sama od sebe a nebylo mi to umožněno, trvalo 3 měsíce než jsem pro ně vyběhala všechny papíry co chtěli.
Zpětně nevím (osobně se domnívám, že to nejde). Ale vyřadit na vlastní žádost lze kdykoliv a po důvodech nikdo pátrat nebude.
@Anonymní píše:
@pipiinka myslím že ne, já se tenkrát chtěla odhlásit sama od sebe a nebylo mi to umožněno, trvalo 3 měsíce než jsem pro ně vyběhala všechny papíry co chtěli.
ja se taky budu odhlasovat sama od sebe, ptze se budu prihlasovat jako nezaopatreny rod. prislusnik pod manzelovu pojistovnu do jine zeme.
Jenze mi nikdo nebyl poradn schoven rict co a jak a dneska z pana vypadlo, ze k 30.9. jsem mela mit ukonceni na UP
@pipiinka bylo mi řečeno že to ze dne na den nejde.
Chtěli potvrzení ze školy že už tam nechodím písemné (14 dní než mi ho poslali)
Z agentury práce kde jsem byla registrovaná, ale nikdy od nich nikde nedělala potvrzení že u nich nic nevykonávám. (3 týdny)
Zápočtový list z posledního zaměstnání i když jsem jim ho při nástupu na ÚP předkládala, firma byla v insolvenci takže než jsem někoho sehnala byl to skoro měsíc a půl a než mi to poslali tak dalších 14 dní.
Nakonec mi v práci kam jsem chodila napsali po domluvě víc než jsem si směla vydělat a automaticky mě vyřadili, jinak nevím jak by to dopadlo, vymýšleli si samé nesmysli ![]()
@pipiinka a mohu se zeptat, proč to potřebuješ kvůli zdravotnímu pojištění? Pokud jsi odhlášená ze zdravotního pojištění v ČR ke 30.09.2014, tak i evidence na ÚP se v registru ukončí k datu odhlášení. Alespoň tedy u VZP to tak je…
@solip Odhlásí mě z pojišťovny až donesk konec z ÚP. Přihlásí mě v cizině až donesu papír ze své pojišťovny tady.Ten mi dají, až se odhlásím. A to jsem měla mít k 30.9.
@pipiinka to je jako pohádka o kohoutkovi a slepičce. když přijdu na to, jak se píše SZ, tak ti napíšu ![]()