Nedávám odříhnout 11denní

59
20.10.14 18:03

Nedávám odříhnout

Ahoj, najde se taky někdo takový? Nevím jestli to není špatně..mám doma 11 denní holčičku a přijde mi že v poloze na odříhnutí se trápí, hrozně se vzteká a nelíbí se jí, přijde mi že jí i špatně držím, nevím jak na to..parkrát si odříhla, ale spíš se to nepovede a já nemám na to jí v tom trápit..tak jí přes den držím cca 10 minut na paži, normálně v zavinovačce, hlavička výš než nohy a pak pokládám na bok, přes noc u kojení třeba usnu a malá usne taky, opět na boku. Nepřijde mi že by jí to nějak vadilo, akorát má poslední dva dny prdíky, nevím jestli to může být tím. Najde se tedy ještě někdo kdo nedává odříhnout? Nerada bych jí tím ubližovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1017
20.10.14 18:05

Prosím tě pokud jí to nevadí, nemá po tom bolení, nezvrací, tak proč by ses měla řídit tím, jak to dělají ostatní? Pokud ti budou ostatní psát, že to špatně je, budeš ji dávat brkat i přesto, že víš, že se jí to nelíbí a není spokojená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
20.10.14 18:06

Jestli nemá problém, tak to neva, ty prdíky můžou být i tak, dbej aby měla i zadní mléko a neřeš to.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
20.10.14 18:07

Nedávala jsem ani jedno dítě. Odříhli si výjimečně a spíš je to budilo. Problémy nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
20.10.14 18:07

Vzteká se asi kvůli toho že jí tlačí vzduch…prdíky může mít z toho…polož si ji na stehno. Dělej vše proto aby říhla,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
20.10.14 18:11

Taky jsem nedávala. Malá na bolení ani na ublinkávání netrpěla, tak co. Naopak - po odříhnutí pravidelně dostávala škytavku, která jí vydržela třeba hodinu, to byl dost děs, koukat na takovýho drobka, jak to s ním mlátí. Takže jsem ji po jídle maximálně chvilku nosila v klubíčku, ale že bych to z ní cíleně dolovala, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
20.10.14 18:12

Já teda používala metodu „hození přes rameno“, žádný stehno ani paži :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
20.10.14 18:12

Já jsem malou nedávala odříhnout nikdy. A bez problémů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
20.10.14 18:15

Mou aktuálně 4,5letou jsem kojila téměř do 3 let, neodříhla si nikdy:), kojila jsem na přání, spala u mě v posteli, tak byla pod kontrolou.. Když jsem se po nějakém čase ptala laktační poradkyně, říkala, pokud saje dobře, že třeba ani nemá „co“ odříhávat (vzduch).. nikdy neplakala, že by ji trápilo bříško - větříky, neblinkala, ona tedy neplakala skoro vůbec:), i zoubky jí vyrostly tak nějak mimochodem.. teď mám druhou - 14 dnů.. ta si občas odříhne, tak ji odříhavat dávám, ale nehrotím to, když usne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
20.10.14 18:20

To záleží konkrétně na dítěti. Některý to nepotřebují, jiné to opravdu tlačí. Prdy s tím nespojuj, ty jsou tak jako tak.
Jinak já nechávala odříhnout tak, že jsem kluka položila na hruď a svezla se na sedačce do pololehu, zapla si televizi a čekala. Buď krknul nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
6590
20.10.14 18:21

@Andriska když bez problémů tak v pohodě, ale zakladatelka píše, že se vzteká a má prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
20.10.14 18:45

Nám v porodnici ukazovali polohu klubíčko na odříhnutí, malou jsem tak vůbec neuměla držet, tak jsem si jí občas dávala na rameno i když nám říkali, že by se to nemělo kvůli zádíčkám.. v 90% jsem malou odříhávat nedávala, bo si stejně nikdy negrgla a na prdíky nikdy netrpěla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
20.10.14 18:46

@Linettea Mám to úplně stejně, naší je 10 dní a taky si odříhne velmi zřídka. Po jídle je zpravidla tuhá a když se jí pokouším odříhnout, akorát se probudí a moc se jí to nelíbí a já mám pak problém, aby znovu usnula.

Co se může stát, když si mimčo neodříhne? Kromě toho, že se může poblinkat, může se nějak zadusit či tak???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
20.10.14 18:46

Měla jsem s malou to samé..jakmile jsem si ji položila na rameno na odříhnutí, začala se vztekat..tak jsem se na to vyprdla..všichni do mě hustili, že MUSÍ, ale ona prostě nekrkla. Asi ve 3 týdnech se to samo změnilo, začla krkat občas a teď (5 týdnů) si odříhne po každém kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.10.14 19:49

@Linettea to bolavé břicho může být z toho :think: pozdáš, zda se to zhorší či ne.. staršího jsem nedávala.. mrně musím, jinak mi blindí první ligu :think: jak ho položim, už to z něj leze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová