Protialkoholní léčebna

Anonymní
17.10.14 13:17

Protialkoholní léčebna

Snad chápete, proč anonymně.
Už co si pamatuji od dětství tak moje máma pila pivo. Bohužel posledních 5 let je to už kritické. Zadlužila se, je v exekuci. Nestačí jí výplata na jídlo atd. Její přítel jí už taky nechce dávat peníze, protože všechno propije. Je schopná vypít denně 9 piv. Moc nejí. Je živená vlastně na pivě. Už několikrát zkoušela přestat, ale jak dlouho jí to vydrželo neví, vždy před námi schovává flašky. Tvrdé nepije, jen pivo. Už jsem jí jednou řekla, že jí odvezu na léčení. Včera jsem byli u ní s malou a návštěvě a opět byla opilá. Mě to vadí, takže jsem na ní hnusná a dopadne to tak, že radši odjedu než abych na ní musela koukat. Dnes jsem zkoušela pátrat jak to vlastně chodí, kdyby se chtěla jít léčit. Mám strach o její zdravý. Tak chci poprosit toho, kdo má zkušenosti aby mi napsal jak to vlastně chodí. Jak se přijímá, jestli si pobyt bude hradit sama atd. Já doufám, že jí tam dostaneme, protože je to horší a horší!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3355
17.10.14 13:23

V první řadě tam musí jít dobrovolně. Pobyt hradí pojišťovna, trvá většinou 3 měsíce, první týdny nemůže mít návštěvy, pak se režim postupně uvolňuje. Probíhá skupinová terapie, pracovní terapie, nácvik dne, píšou deník…Pobyt se objednává…trvá to i několik týdnů (ale má to výchovný efekt, je spousta lidí kteří vprvním návalu špatného svědomí chtějí léčbu a pár dní si to rozmyslí), musí přijít střízlivá. A hlavně, musí chtít, úspěšnost není moc velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.14 13:28

@BaMaK Takže i když podstoupí léčbu, tak s tím bude bojovat celý život?

• Citovat
  • Upravit
3355
17.10.14 13:30

No jasně, doživotní zákaz konzumace…neznám nikoho kdoby vydržel pít alkohol v „rozumné“ míře, postupně zklouznou zpět. A upřímně, znám málo těch, kteří vydrží nepít. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
17.10.14 13:41

Znám dva, kteří na léčení byli a ačkoliv chodí do hospody mezi kamarády, již hodně let abstinují -nesmí si dát vůbec nic z alkoholu a také nedají. :srdce: Takže bych neházela flintu do žita, vyléčit se opravdu může, ale musí chtít.
Na druhou stranu znám jednoho co byl na léčení 9× :cert: a okamžitě když ho propustili zamířil do hospody-takže celá léčba nanic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.17 20:41

už si nevím rady

Dobry den..muj pritel je alkoholik( tak to beru ja) on bohuzel tvrdi ze alkoholik není…denne je to pivo a skoro kazdy vikend tvrdy. a nemuzu snim jit ani na pivco nebo veceri protoze je to pokazde o panakach..Tvrdí ze mu to proste chutna. Cekame rodinu..cely tehotenství jsem nervozní kdy zase prijde opily.. spis ožraly.. Pit neumí protoze prijde v takovym stavu ze to snad neumim ani popsat… jsem tehotna a za mesic se nam narodí mala..cele tehotenství ho akorad zvedam ze zeme..netrefí kolikrat ani do postele.. je potom agresivní a druhy den si nic nepamatuje. Prosím poradte mi co stim???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.19 16:48
@Anonymní píše:
Dobry den..muj pritel je alkoholik( tak to beru ja) on bohuzel tvrdi ze alkoholik není…denne je to pivo a skoro kazdy vikend tvrdy. a nemuzu snim jit ani na pivco nebo veceri protoze je to pokazde o panakach..Tvrdí ze mu to proste chutna. Cekame rodinu..cely tehotenství jsem nervozní kdy zase prijde opily.. spis ožraly.. Pit neumí protoze prijde v takovym stavu ze to snad neumim ani popsat… jsem tehotna a za mesic se nam narodí mala..cele tehotenství ho akorad zvedam ze zeme..netrefí kolikrat ani do postele.. je potom agresivní a druhy den si nic nepamatuje. Prosím poradte mi co stim???

TAK si krava?!! Do takovyho prostředí přivést nevinný bezbranný děcko?!…sypej od nej dokud se neda do kupy - jestli vubec!

• Citovat
  • Upravit
13
22.9.19 22:43

Dobrý den…manžel má problém s alkoholem.
Co jsme byli spolu, vždycky pil…proto mi to možná připadalo normální, nebo jsem to jen nechtěla vidět.

Poslední půl roku to ale přestává mít pod kontrolou. Kolikrát jsem přišla domu a on byl nalitej a to bylo ráno…má perfektní práci a trochu se bojím, že by o ni kvůli alkoholu mohl přijít…

Před pár dny mi ale došla trpělivost…po dlouhém a bolavém rozhovoru jsme se shodli, že léčebna bude nejlepší řešení pro oba.

Tak jsem se chtěla zeptat jestli s tím nemáte někdo zkušenost?
Např. jestli vás tam přijmou hned.Jak dlouhé obvykle trvá pobyt.Jak jsou řešené návštěvy…popř. i typ na nějakou léčebnu

Za každý váš typ, radu, zkušenost budu moc ráda :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
22.9.19 22:46
@Anonymní píše:

Chudák dítě promiň ale jsi úplně pitomá když máš dítě s někým takovým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.9.19 18:21
@Anonymní píše:

Omlouváme se, ale v takovémhle případě bych s ním asi nebyla…buť by se dal hodně rychle dohromady, nebo smůla. Uvidíte, že vám bude líp jen s miminkem😘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelahee
22.2.22 13:57

Dotaz, jak to dopadlo?

Dobrý den, je tady někdo, kdo psal předchozí příspěvky a mohl by se podělit s tím jak to mají teď?
Zajímá mě, zda se někdo rozhoupal k léčení a zda to je zatím považováno za úspěšné.
Anebo třeba někdo jinou osobní zkušenost, nejlépe od ženy, která měla doma alkoholika a teď je z něj jiný člověk (aneb zázraky se dějí).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová