Jak překonat lenost?

247
14.10.14 17:26

Jak překonat lenost ?

Ahoj maminy, nemáte někdo nějaký tip nebo radu jak překonat lenost? Já vyloženě líná nejsem, ráda bych šla cvičit protože chodím jen 1× týdně, baví mě to na zahradě aktuálně hrabat třeba listí, běhat, cvičit, ale jsem příšerně líná na opakující se věci jako je prádlo, vaření, nádobí, úklid. Vím, že stereotyp je a bude, ale máte nějaké vychytávky jak se ke všemu bez znechucení dokopat? :mrgreen: Máte to někdo stejné? Jak překonáváte, když se vám do toho všeho pořád nějak nechce? Radši jdu s dětmi ven a pak jsem naštvaná když musím zlikvidovat zase tu hromadu nádobí a vyžehlit tu fůru prádla :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13955
14.10.14 17:29

Tak pani na zehleni a obcasny uklid. Dneska uz je to bezny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
14.10.14 17:30

Na mě nejlíp platí pozvat si návštěvu :mrgreen: To pak byt vypígluju za poloviční čas 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
14.10.14 17:37

Buď pod tlakem, pozvat někoho :lol: Nebo si zapnu nějakou fakt dobrou energickou muziku, uvařím kafe a vlítnu na to. A někdy zkrátka vynechám a vykašlu se na to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
14.10.14 17:47

Mě to taky strašně nebaví a jsem na to líná, vypadá to tak, že to odkládám co nejvíc to jde :mrgreen:, a když už musím tak to udělám vyloženě z donucení, protože vím, že samo se to neudělá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
14.10.14 17:53

Pokud mam svuj den a nechce se mi a radsi blbnu s prckem, tak zatnu zuby, udelam vse vecer az usne, nebo to cele kaslu a necham na druhy den…no a udelam oci na manzela a bud se podelime nebo udela sam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.10.14 17:59
@Daduka píše:
Na mě nejlíp platí pozvat si návštěvu :mrgreen: To pak byt vypígluju za poloviční čas 8)

taky tak :pankac: potřebovala bych návštěvu pravidelně tak 2-3× týdně, a zakrátko bych měla byt jak klícku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
14.10.14 18:08

Mně pomáhá si vůbec nesedat. Jak si po příjezdu z práce na chvilku sednu, je to v pytli. A nejhorší je, že večer potřebuju ještě dělat na počítači, takže ho musím zapnout. Přitom se zabalím do deky a zaseknu se u něčeho zajímavého a už se mi zas nechce. Kolikrát třeba dám v 8 večer pračku a pak nejsem schopná se donutit jít ji pověsit :oops:

Na dnešní odpoledne jsem měla v plánu tak 2 hoďky na počátači, úklid kuchyně, zasadit keříky a jahody, převléknout aspoň manželskou postel a udělat se synem nějaké výrobky na školkovou výstavu. Už jsem doma dvě hodiny a krom pár vyřízených telefonátů NIC!
Tak zas budu určitě něco odsouvat na zítřek. Teď se ještě donutit k věcem, které odsunout nejdou - např. ty školkové výrobky, učení se starší, venčení psů, večeře, už abych se zvedla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
14.10.14 18:11

Je to nekdy tezke, taky to nemam rada, na druhou stranu zase miluju cistotu, takze uklizim denne. Na nadobi mam mycku a davam tam klidne i hrnce, v ruce myju minimalne. Ten stereotyp muze byt na palici, ja ho nastesti az tak nemam, jelikoz casto jsme mimo domov, tak nemusim vymyslet obedy treba na 14 dni, ale jen na 5 dnu a nemusim myslet, ze zitra me zas ceka uklid a zehleni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
14.10.14 18:26

@Daduka Tak tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
14.10.14 18:40

Jo holky s tou návštěvou máte recht, na mě to taky platí. Když už se do toho dám, tak mě to tak nevadí, ale začít, to je u mě ten problém :roll: vždycky se najde něco lepšího než práce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
14.10.14 19:04

Jojo, začít to je někdy problém :mrgreen: Já to dělám většinou tak, že nepřemýšlím na tím, že se mi nechce a prostě začnu. Třeba nějakou maličkostí - piju kafe, nic se mi nechce… tak odnesu ten hrnek do dřezu… a tak ho umyju, když už tu jsem… a tak umyju to nádobí… a ještě utřu linku… hele, kytka, je třeba zalít… a tak chodím po bytě a zjistím, že vlastně uklízím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25136
14.10.14 21:56

NEžehlit a pořídit myčku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.10.14 08:27
@avm3 píše:
NEžehlit a pořídit myčku ;)

Právě probíhá u nás stavba, tak až budu mít v bytě kuchyň, bude myčka, zatím bydlíme u rodičů. Prádlo nežehlit? :think: Ani do školky? Také nežehlíš? Není prádlo zmačkané? díky za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
15.10.14 08:35
@Akivasha píše:
Jojo, začít to je někdy problém :mrgreen: Já to dělám většinou tak, že nepřemýšlím na tím, že se mi nechce a prostě začnu. Třeba nějakou maličkostí - piju kafe, nic se mi nechce… tak odnesu ten hrnek do dřezu… a tak ho umyju, když už tu jsem… a tak umyju to nádobí… a ještě utřu linku… hele, kytka, je třeba zalít… a tak chodím po bytě a zjistím, že vlastně uklízím :mrgreen:

jj to na mě taky platí nebo si na sebe vymyslím léčku. Řeknu si no tak věnuju úklidu 10 min maximálně, start teď! :lol: A po 20min. zistím, že uklízím a už mě to nevadí a dokončím to. U mě je nejhorší věnovat se myšlenkám „že se mi nechce apod.“ a ten začátek pořád odsouvat.
Nebo se motivuju pozitivně a mám vymyšlenou odměnu, co bude až dokončím neoblíbenou činnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová