Jak překonat lenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25160
15.10.14 08:36

@Mrs.GSdog Nežehlím nic, když už něco trochu pomačkané je, tak se to na těle ztratí. Třeba manžel to triko pak stejně někde položí a je jak…
Možná mě časem školka, škola donutí, ale nikdy jsem si neřekla „ježiš to vypadá, měla bych žehlit“… (malá teda chvilku do školky chodila a v souvislosti se školkou mě žehlid nenapadlo :think: )
Přišla jsem na to postupně, žehlila míň a míň věcí, až mi zůstavali jen maželova trička a zjistila jsem, že když se hned poskládájí, tak se to srovná.
Akorát to prádlo nesmím nechat třeba hodinu v pračce po vyprání, pak je to pomačkané dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.10.14 08:36
@mimoza666 píše:
jj to na mě taky platí nebo si na sebe vymyslím léčku. Řeknu si no tak věnuju úklidu 10 min maximálně, start teď! :lol: A po 20min. zistím, že uklízím a už mě to nevadí a dokončím to. U mě je nejhorší věnovat se myšlenkám „že se mi nechce apod.“ a ten začátek pořád odsouvat.
Nebo se motivuju pozitivně a mám vymyšlenou odměnu, co bude až dokončím neoblíbenou činnost.

To je dobré :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.10.14 08:37

@avm3 Tak to zkusím taky, protože to by mi ušetřilo X hodin práce :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
15.10.14 08:43

@Mrs.GSdog Já třeba svoje trička nikdy nežehlila. Pyžamo a takové ty domácí tepláky taky nevidím důvod. Pak jenou manžel potřeboval modráky do práce, já nebyla doma a říkám mu, že jsou suché, ale nejsou vyžehlené, on si je vzal a pak říkal, ať je nežehlím, že to není poznat.
Zkus postupně a uvidíš. A když prádlo trošku profouká vítr, tka to je vůbec v pohodě.
Sem tam mě něco samozřejmě něco donutí, ale je ot třeba 15 minut 1× měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.10.14 08:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
15.10.14 08:51

@Mrs.GSdog Tak přeji hodně zdaru :D Nejsi líná, já tě naprosto chápu.
Třeba na vytírání jsem si koupila takovej ten mop, co nemusíš máchat ruce.
Já když vařím, tak nádobí postupně dávám do myčky, co myju v ruce, umyju. Ale třeba papiňák tak nerada umývám a do myčky ho nedávám, tak ho kolikrát myju až odpoledne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.10.14 08:57

@avm3 Už se nemůžu dočkat až budu mít hotovou kuchyň a konečně zase myčku. To nádobí mě teď ničí. Trpí hlavně moje ruce :( Nesnáším hrnce a příbory :evil:
Mop bez ždímání mám naštěstí taky, už jsem koupila i ty vlhčené ubrousky na prach, mám je na stole a vždy jeden vytáhnu, setřu stůl a cestou do koše otírám další plochy…to je taky dobré. Jestli dnes doschne prádlo, vrhnu se na skládání, jsem zvědavá. Také by mi pomohl nějaký nápad na uspořádání hraček. Všude všechno :nevim: syn umí ze školky hračky uklízet ale mladší 2 roky mu to všechno vyhazuje, rozhází a neuklízí na své místo. Nevidím smysl to uklízet sama, udělám to a za hodinku je to zase na zemi. Když to uklidím večer, štve mě, že ráno to bude hned po snídani zase a to mě zase odpuzuje od úklidu hraček a JSEM NATO LÍNÁ :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
15.10.14 09:05

Jo, tak s nádobím to znám. Vždycky si řikám - je tam toho málo, musim to umýt, pak se mi nebude chtít… A druhé já do toho kecá - je tam toho málo, to se ještě ztratí, to se ani nezvedej kvůli tomu :D Na prach mám vlhčené ubrousky, to tak nějak jde, mám tmavý nábytek a veškerá elektronika černá, takže to štve i mě :D Luxování nesnáším, ale kluci mají teďka rýmu a nejmenší jede na odsávačce, takže sjedu hleny z nosu a rovnou i bordel na zemi :D Nežehlim už hááááfo let, jak řikala moje mamka - dobře pověsit je lepší jak žehlení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
15.10.14 09:09
@Daduka píše:
Na mě nejlíp platí pozvat si návštěvu :mrgreen: To pak byt vypígluju za poloviční čas 8)

presne tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
15.10.14 12:02
@Mrs.GSdog Krabice všeho druhu. Naházíš a je to. Děcka mají pokojík? My máme zatím vše v obýváku a to je teprve na palici.
@Xiraxinek píše:
dobře pověsit je lepší jak žehlení :D

Tak tak. Rozhodně se toho času nad tím stráví míň :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.10.14 12:27

@avm3 mají pokojík ale jsme zatím u těch rodičů než dokončíme rekonstrukci v bytě, takže tady je to taky všude, kde se vejde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová