Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mrs.GSdog Nežehlím nic, když už něco trochu pomačkané je, tak se to na těle ztratí. Třeba manžel to triko pak stejně někde položí a je jak…
Možná mě časem školka, škola donutí, ale nikdy jsem si neřekla „ježiš to vypadá, měla bych žehlit“… (malá teda chvilku do školky chodila a v souvislosti se školkou mě žehlid nenapadlo
)
Přišla jsem na to postupně, žehlila míň a míň věcí, až mi zůstavali jen maželova trička a zjistila jsem, že když se hned poskládájí, tak se to srovná.
Akorát to prádlo nesmím nechat třeba hodinu v pračce po vyprání, pak je to pomačkané dost.
@mimoza666 píše:
jj to na mě taky platí nebo si na sebe vymyslím léčku. Řeknu si no tak věnuju úklidu 10 min maximálně, start teď!A po 20min. zistím, že uklízím a už mě to nevadí a dokončím to. U mě je nejhorší věnovat se myšlenkám „že se mi nechce apod.“ a ten začátek pořád odsouvat.
Nebo se motivuju pozitivně a mám vymyšlenou odměnu, co bude až dokončím neoblíbenou činnost.
To je dobré ![]()
@avm3 Tak to zkusím taky, protože to by mi ušetřilo X hodin práce
![]()
@Mrs.GSdog Já třeba svoje trička nikdy nežehlila. Pyžamo a takové ty domácí tepláky taky nevidím důvod. Pak jenou manžel potřeboval modráky do práce, já nebyla doma a říkám mu, že jsou suché, ale nejsou vyžehlené, on si je vzal a pak říkal, ať je nežehlím, že to není poznat.
Zkus postupně a uvidíš. A když prádlo trošku profouká vítr, tka to je vůbec v pohodě.
Sem tam mě něco samozřejmě něco donutí, ale je ot třeba 15 minut 1× měsíčně.
@Mrs.GSdog Tak přeji hodně zdaru
Nejsi líná, já tě naprosto chápu.
Třeba na vytírání jsem si koupila takovej ten mop, co nemusíš máchat ruce.
Já když vařím, tak nádobí postupně dávám do myčky, co myju v ruce, umyju. Ale třeba papiňák tak nerada umývám a do myčky ho nedávám, tak ho kolikrát myju až odpoledne ![]()
@avm3 Už se nemůžu dočkat až budu mít hotovou kuchyň a konečně zase myčku. To nádobí mě teď ničí. Trpí hlavně moje ruce
Nesnáším hrnce a příbory ![]()
Mop bez ždímání mám naštěstí taky, už jsem koupila i ty vlhčené ubrousky na prach, mám je na stole a vždy jeden vytáhnu, setřu stůl a cestou do koše otírám další plochy…to je taky dobré. Jestli dnes doschne prádlo, vrhnu se na skládání, jsem zvědavá. Také by mi pomohl nějaký nápad na uspořádání hraček. Všude všechno
syn umí ze školky hračky uklízet ale mladší 2 roky mu to všechno vyhazuje, rozhází a neuklízí na své místo. Nevidím smysl to uklízet sama, udělám to a za hodinku je to zase na zemi. Když to uklidím večer, štve mě, že ráno to bude hned po snídani zase a to mě zase odpuzuje od úklidu hraček a JSEM NATO LÍNÁ
![]()
Jo, tak s nádobím to znám. Vždycky si řikám - je tam toho málo, musim to umýt, pak se mi nebude chtít… A druhé já do toho kecá - je tam toho málo, to se ještě ztratí, to se ani nezvedej kvůli tomu
Na prach mám vlhčené ubrousky, to tak nějak jde, mám tmavý nábytek a veškerá elektronika černá, takže to štve i mě
Luxování nesnáším, ale kluci mají teďka rýmu a nejmenší jede na odsávačce, takže sjedu hleny z nosu a rovnou i bordel na zemi
Nežehlim už hááááfo let, jak řikala moje mamka - dobře pověsit je lepší jak žehlení ![]()
@Daduka píše:
Na mě nejlíp platí pozvat si návštěvuTo pak byt vypígluju za poloviční čas
presne tak ![]()
@Xiraxinek píše:
dobře pověsit je lepší jak žehlení
Tak tak. Rozhodně se toho času nad tím stráví míň ![]()
@avm3 mají pokojík ale jsme zatím u těch rodičů než dokončíme rekonstrukci v bytě, takže tady je to taky všude, kde se vejde ![]()