Bráška v předběžné péči - nevycházím s penězi

115
19.10.14 09:58

Pomoc.Už si nevím rady.

Ahoj,
Chtěla bych vás poprosit o radu.Jsem 19 leta, dalkove studujici, a zamestnana. A jeste mam v predbezne peci sveho 9leteho brasku.vse financuju ja sama-bydleni, jidlo, veci nasebe a vse okolo. Zadne pridavky nebo tak neberu-dokud pracha nebude sveren do pestounske pece, tak na nic nemam narok.
Potrebuju do stredy sehnat 7000 kc na najem..jinak o brachu prijdu. socialka me hlida jestli vse platim a kdyz se projevi znamka toho, ze bych to nezvladala, tak mi brasku odeberou do deckaku.to bych neprezila.
Normalne s penezma jen tak tak vychazim…zvladam to, ale muj zamestnavatel krachuje a nevyplatil mi vyplatu…byla jsem uz na socialce i u pravnika…a proste nikdo mi nedokaze pomoc…ten zamestnavatel ma 3 mesice na vyplaceni mzdy…a kdyz to do te doby neudela, tak se to da teprve resit.
Byla jsem uz v bance v Komerce, sporce, unicredit a nikde mi pujcku nechteji dat..protoze nemam praci…ale nikoho nezajima, ze od pondeli nastupuji do nove prace a do te doby jsen rok delala v jednom zamestnani. Zkousela jsem si pujcit od lichvatu, ale tam zase chteji necim rucit..to taky nemam cim.pak ty pujcky do vyplaty..ale tam chteji zase 21 let. A co se tyka rodiny…nikoho nemam krom brasky. matka s otcem to ani nechci zminovat. Nevim si rady…nevite o nekom kdo by mi mohl pujcit.jsem schopna to splacet kazdy mesic…v nove praci mam dokce vice penez.ale jestli nezaplatim najem do stredy, tak o brasku prijdu a ja snad pujdu skocit pod vlak…nedovolim, aby mi ho vzali..prozil si posledni rok horor u rodicu a predstava ze kdyz zacal byt zase vesely a stastny, by mi ho odebrali…tak to proste ne!
Kdyby jste meli nejakou radu, tak budu rada…kdybych byla vzhledove nejaka kocka, tak jdu klidne slapat na Vaclavak!
Pardon za chyby a nepsany carky, ale blbne mi klavesnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3699
19.10.14 10:01

A co požádat sociálku o jednorázovou pomoc? To přece existuje, když se člověk ocitne náhle v nějaké nouzi. Určitě se informuj, tady to těžko vyřešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35772
19.10.14 10:03

Holka, myslim, ze ti asi moc sanci nemas. Kdo se o brachu stara kdyz jsi ve skole a praci? h pokud jde o bydleni, nikdo te z podnajmu pokud ho mas na smlouvu nevyhodi ze dne na den. Jak dlouho dluzis, uz to mas po splatnosti nebo teprve ve stredu?

Příspěvek upraven 19.10.14 v 10:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2498
19.10.14 10:03

Skus tu hmotnou nouzi..zazadat si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.10.14 10:06

Uz jsem hmotnou nouzy zkousela…nedaji mi ji…nemam narok…a socialka mi naferovku rekla, ze kdyz ji ziskam, tak je to znamka toho ze to nezvladam a odeberou mi ho.

Pracuji rano..takze je ve skole a pak v druzine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35772
19.10.14 10:07
@Zannkaa píše:
Skus tu hmotnou nouzi..zazadat si…

Ale ona je zamestnana, nikoho nebude zajimat ze ji vcas neprisla vyplata. Tak jaka nouze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.10.14 10:08

Pracuji normalne…vsechno delam jak mam..ale jeden blbej mesic nemam vyplatu a prijdu o vse…o vse co jsem s braskou dokazala..proste je to nespravedlive..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
19.10.14 10:09

@Medvídek19 A nemáš vůbec nikoho, od koho by sis mohla půjčit? Nějací sousedi, kamarádka…? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.10.14 10:10

Najem jeste nedluzim musim ho zaplatit do stredy..ja vim ze me nevyhodi, ale socialka chce kazdy mesuc videt podepsany papir od projimatele, ze platim radne najem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.10.14 10:11
@lovesmile píše:
@Medvídek19 A nemáš vůbec nikoho, od koho by sis mohla půjčit? Nějací sousedi, kamarádka…? :nevim:

Nemam..uz jsem vse zkousela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515
19.10.14 10:11

Neda se domluvit s majitelem bytu? Nikdo te nevyhodi po mesici z bydleni. Do teto situace se muze dostat kazdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515
19.10.14 10:12

A co kontokorent?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
19.10.14 10:13

@Medvídek19 A s pronajímatelem by se nešlo nějak rozumně domluvit? Že by ti třeba doklad o zaplacení dal, ale sepsali byste si ještě něco bokem, že mu to splatíš později? Je to asi blbost, ale to mě tak napadlo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
19.10.14 10:13

@Medvídek19 neřešila si tu náhodou nedávno zuby? Tam si psala, že žiješ sama s přítelem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.10.14 10:15

S majitelem neni problem..i kdybych se zdrzela s najmem…ale jde o socialku..ona me fakt hlida…a jakmile den po zaplaceni najmu neukazu na socialce papir..ze mam zaplaceny najem, tak mi brachu vezmou..nikoho nezajima ze se to muze stat kazdemu.oni byli i proti tomu aby mi brachu sverili..bylo stesti ze soudce rozhodl v muj prospech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová