Bráška v předběžné péči - nevycházím s penězi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4918
19.10.14 10:36
@Chocoloco píše:
@Busy Bee Staci se podivat na uvodni komentare temat, ktera zakladala Medvidek19, tedy vlastne jeji kamaradka, a bud maji naprosto totozny zivot nebo neco nehraje.
Ja jsem bohuzel skepticka, ale samozrejme se mohu plest.
Nicmene si myslim, ze dnes je prioritou, aby deti vyrustaly pokud mozno v rodine a kvuli opozdene platbe, pokud maji platnou najemni smlouvu, dite neodebiraji.Příspěvek upraven 19.10.14 v 10:32

Tohle opravdu nevím jak to je, ale divila by ses co vše sociálka opravdu dokáže. Věřím, že jí to dělají těžké, protože si zřejmě nedokáží představit, že by se v 19 mohla o bratra starat. Pokud budou chtít, důvod k umístění si vždy najdou a pokud žádný není, tak si ho kolikrát vykonstruují. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.10.14 10:37

@BAZÁREK ANGIE m potvrzeni mi nenapise…je az prilis poctivi. a ohledne toho..me je to divny..ale pri kazde nasteve na socialce mi vyhrozuji odebranim..a me uz z toho hrabe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
19.10.14 10:38

@Medvídek19 Rady jsi dostala-pozadat o jednorazovou mimoradnou davku nebo zazadat o kontokorent v bance, kam ti chodi vyplata. A po rodicich vymahat treba i exekuci alimenty na bratra.
A prave proto, ze jsme mamy, tak ti asi nikdo nebude radit nejakou lichvu, ktera by te hodila do prusvihu.

• Citovat
  • Upravit
115
19.10.14 10:39

@BAZÁREK ANGIE u soudu rekla socialka, kdyz se jich ptali na jejich nazor, zda mi ho sverit nebo ne, tak rekli ze nejsem vhodna pro vychovu. opravdu pro nej delam prvni posledni a nebyt toho soudce co se priklonil k me strane, tak bych ho nemela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
19.10.14 10:41
@Medvídek19 píše:
Najem jeste nedluzim musim ho zaplatit do stredy..ja vim ze me nevyhodi, ale socialka chce kazdy mesuc videt podepsany papir od projimatele, ze platim radne najem

Tak se zkus dohodnout s majitelem, jestli by ti ten papír nenapsal naoko, a dohodnout se, že mu to zaplatíš později? Určitě má minimalně jednu tvou kauci ne? Tu teď může použít, a mezi sebou můžete sepsat dohodu, kdy ji zpátky vyrovnáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.10.14 10:41

@Chocoloco vymahat neco po lidech, kteri nemaji prachy ani na to aby se najedli oni…vymahat to jde az po pul roce neplaceni…a to bude teprve za 2 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.10.14 10:43

@marcellia uz jsem to zkousela..kvuli tomu jsem psala v nejakym komentari, ze je poctivi..on nechce mit pry problemy…ja ho chapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
19.10.14 10:44

Medvídku a můžeš mi tedy napsat (klidně do SZ) jméno a telefon té soc. pracovnice která to s tebou řeší? Já bych ti pomohla, ale musela bych si to samozřejmě ověřit. Prosím i o přesnou adresu toho místního úřadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
19.10.14 10:45

Moc dekuji maminkam co se mi snazili poradit..vazim si toho moc :)

A i tem co mi psali ze jsem evidentne podvodnice…takovy lidi jako vy…me jen presvedcujou ze tenhle svet je hnusne misto…a kdyz si clovek neporadi sam…tak je ostatnim lidem jedno..jestli malej kluk pujde do decaku. a proc tohle vsechno? jen kvuli tomu ze pisi z profilu kamaradky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
19.10.14 10:46

A co chces radit? Nemas co prodat, nikdo ti nepujci. Fakt jako nic jinyho nez nejaka jednorazovka u silnice mne nenapada. Potrebujes 7tis za tri dny, ze ti na socce nepockaji. Jako nic jineho nez ze se ti tu nekdo dobrovolne slozi nevidim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
19.10.14 10:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
19.10.14 10:51
@Medvídek19 píše:
Moc dekuji maminkam co se mi snazili poradit..vazim si toho moc :)A i tem co mi psali ze jsem evidentne podvodnice…takovy lidi jako vy…me jen presvedcujou ze tenhle svet je hnusne misto…a kdyz si clovek neporadi sam…tak je ostatnim lidem jedno..jestli malej kluk pujde do decaku. a proc tohle vsechno? jen kvuli tomu ze pisi z profilu kamaradky

Já jsem nepsala, že jsi podvodnice, jsem jsem se ptala, proč píšeš z profilu kamarádky - nevzbuzuje to důvěru. Ale neobvinila jsem te. To ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
19.10.14 10:52
@Medvídek19 píše:
@marcellia uz jsem to zkousela..kvuli tomu jsem psala v nejakym komentari, ze je poctivi..on nechce mit pry problemy…ja ho chapu.

Jj, teď to dočítám. Ještě mě napadá, co zavolat jen tak informativně zítra nějakému právníkovi, co se specializuje na rodinné právo? Vysvětlit mu po telefonu tvůj problém, a uvidíš co ti řekne? Já mám zkušenost takovou, že mě zatím žádný neřekl, že mi nic neřekne, že se musím objednat. Pokud jo, nebude to ten správný. Zkus se zeptat někoho známého, zda neví o nějakém slušném, to je jedna z mála možností. Můj názor je, že na sociálce by s tebou neměli takhle vyjeb…t, ale být rádi, že je tvůj brácha s tebou v psychické pohodě, že máš zájem se o něj starat..protože kdyby ho umístili do děcáku, tak náklady na něj zaplatí stát mnohem vyšší a měli by s tím i více práce, takže nechápu, proč jsou tak radikální. A další možnost je, aby ses obrátila třeba na nějakou organizaci, neziskovku, se zaměřením na rodinu. Určitě se po tom podívej, něco takového bude! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
19.10.14 10:56

Oni jestli na sociálce vědí, že jsi na vše sama, tak si myslí, že co ti nakukaj, s tím odejdeš a nezmůžeš se na nějaký odpor nebo vlastní názor ze strachu, že ti ho seberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
19.10.14 10:57

Potřebuješ mít někoho za sebou, někoho, kdo se za vás postaví a těmhle věcem rozumí. Proto prohledej ten net ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová