Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tohle žádná rodina není, ty jsi regulérní domácí a sexuální služka, která je táááák hodná až je blbá (promiň, fakt promiň, ale třeba se ti rozsvítí),vše dělá a ještě se ptá, že by rozbila rodinu. Radím, odejdi co nejdřív. On bude spokojený, protože má doma super servis - navaříš, uklidíš, postaráš se o dítě, vypereš, vyžehlíš… když má on chuť, tak má u tebe i sex. A když tě nechce, tak jde za milenkou, tobě čas od času dá nějaké peníze aby ti zavřel pusu, hraje si s dítětem… no a ty jsi tam jen ten doplněk, který vše zařídí a udělá. Takže fakt radím seber saky paky a jdi pryč, protože než žít s takovým volem, tak ti bude líp samotné.
Příspěvek upraven 04.01.13 v 18:20
Holka, já myslím, že není třeba setrvávat kvůli dítěti. Tenhle vztah dle mého nikdy vztahem nebyl, jste vedle sebe pouze kvůli tomu malému, který se na to bude dívat a bude vás mít za vzor, to přeci nechceš, ty máš právo být šťastná, ten kluk stejně vycítí, možná už teď cítí, že se s partnerem nemáte rádi. Je mi tě líto, vím, že je těžké zůstat sama, vůbec si to nedovedu představit, ale v takovém vztahu bych žít nechtěla. Držím ti pěsti. ![]()
@ynax píše:
Tohle žádná rodina není, ty jsi regulérní domácí a sexuální služka, která je táááák hodná až je blbá (promiň, fakt promiň, ale třeba se ti rozsvítí),vše dělá a ještě se ptá, že by rozbila rodinu. Radím, odejdi co nejdřív. On bude spokojený, protože má doma super servis - navaříš, uklidíš, postaráš se o dítě, vypereš, vyžehlíš… když má on chuť, tak má u tebe i sex. A když tě nechce, tak jde za milenkou, tobě čas od času dá nějaké peníze aby ti zavřel pusu, hraje si s dítětem… no a ty jsi tam jen ten doplněk, který vše zařídí a udělá. Takže fakt radím seber saky paky a jdi pryč, protože než žít s takovým volem, tak ti bude líp samotné.Příspěvek upraven 04.01.13 v 18:20
dekuju, presne to potrebuju slyset (bez ironie)
zakladatelka
Co na to říct…Miluješ ho? No asi ano, protože jinak bys už byla pryč dávno. Nedělejme si iluze, že při honbě „za pravou láskou“ někdo bere uhledy na děti nebo cokolik jiného. Takže jsi vlastně ve vztahu s člověkem, ke kterému něco cítíš. Ideální to není, ale to není nikdy. Být sama je taky o ničem, a najít nového partnera či partnerku je zatraceně těžké.
Otázka taky je kde to je „bez lásky“. Zdá se, že z jeho strany, z tvé asi problém není. Takže odchodem nic nevyřešíš, stejně ti po něm bude smutno.
Ja nechapu jednu vec, ktera se tady objevuje casto se mi zda, jak je mozny v dnesni dobe neplanovane otehotnet, jeste k tomu v takovem veku. To jako sukate jen tak a vase metoda ochrany je prerusovana souloz?
Ja jako chlap bych ho v zivote nestrcil do zensky bez kondomu, aniz bych si byl jistej, ze to ma nejak vychytany.
U zensky bych cekal jeste 10krat vetsi opatrnost, jestli teda to tehotenstvi neni spis chteny minimalne v podvedomi.
Jo jasne a ted mi rikejte ty pohadky o skluznutem kondomu, nefunkcni hormonalni antikoncepci atd. ![]()
@Radarr píše:
Ja nechapu jednu vec, ktera se tady objevuje casto se mi zda, jak je mozny v dnesni dobe neplanovane otehotnet, jeste k tomu v takovem veku. To jako sukate jen tak a vase metoda ochrany je prerusovana souloz?Ja jako chlap bych ho v zivote nestrcil do zensky bez kondomu, aniz bych si byl jistej, ze to ma nejak vychytany.
U zensky bych cekal jeste 10krat vetsi opatrnost, jestli teda to tehotenstvi neni spis chteny minimalne v podvedomi.
Jo jasne a ted mi rikejte ty pohadky o skluznutem kondomu, nefunkcni hormonalni antikoncepci atd.
u mě byla HA nevhodně zkombinovaná léky
neuvědomila jsem si to.
Aspoň tam si myslím, je ten důvod
zakladatelka
@Anonymní píše:
u mě byla HA nevhodně zkombinovaná lékyneuvědomila jsem si to.
zakladatelka
ale to je teď už snad jedno ne. Super, že ty se chráníš ![]()
@Anonymní píše:
u mě byla HA nevhodně zkombinovaná lékyneuvědomila jsem si to.
zakladatelka
Aha, to by me asi taky nenapadlo, aspon vim na co si taky davat pozor. ![]()
Neboli myslím, že ty nežiješ bez lásky. Jen je váš vztah jiný, než by sis představovala a s tím se možná dá něco dělat. Bez lásky žije ten, kdo je sám.
Nechápu, co čekáš…nebo je to jen se vypovídat? Všechno je na tobě, jestli s ním zůstaneš, nebo ne. A na tu větu o rozbití rodiny synovi kašli.
Myslím, že máš jasno, tohle není ani přátelství, to je žití dvou rozlišných lidí. Vykašlala bych se mu na servis - teplá večeře a sex, uznala, že jsem udělala chybu a udělala pápá.
Rozhodně nemůžeš rozbít rodinu, která neexistuje a malý by to nakonec také poznal. Netrap sebe ani malého a ukonči to, láska se nedostaví, ale ponižování by mohlo narůstat ![]()
Chápu, že se ti teď chce kvůli dítěti to vydržet, ale uvědom si, jestli to vydržíš dalších třeba deset let a jestli potom nebudeš rozbíjet rodinu puberťákovi, který to nese mnohem hůř. Nebo chceš roky tiše trpět?
Nefunkční vztah permanentně bude hrozit průserem.
Rady dávat nebudu. Vypaslala jsi se. Přečti si to po sobě ještě jednou, dvakrát, desetkrát… to je jedno.
Myslím si, že odpovědˇje jasná, tvůj další život je jen a jen ve tvých rukou.
to je strašný, určitě bych se mu vykašlala na teplý obídky a žehlení a podobně. Rozhodně až bych mohla, bych se odstěhovala.
určitě si zasloužíš víc lásky a hodnýho chlapa. Stejně by to takhlke do nekonečna nešlo…
Mám období krize už po několikáté. Mám chuť utéct.
ale nikdy bych nešla) Na to on obrátil, že ne, že to zvládnem, že plánované rodičovství je stejně divný pojem, že nechce mít dítě nikde mimo něj atd atd. Já kráva jsem tehdy otevřela svou náruč a vzala ho zpátky. Teď si zpětně uvědomuju, že se ke mně vrátil jen kvůli malýmu
.
přitulí se, když chce sex, pusu mi dá když chce sex. (krom teda rána, to se naučil mi před odchodem do práce dát pusu). Když za ním přijdu já, tak se odtáhne, objímat se nechce, odstrkuje mě, že ne…
A měla jsem to udělat už dřiv. Tuhle kamarádku zná už dýl. To je samy Miladko sem, Miladko tam, ty máš splín? Nejradši bych tě obejmul a řekl, že jsou horší věcí než tvůj splín.(když mu řeknu, že mám splín já, tak mi řekne že on taky a tím to padne. A já jí nemiluju (myšleno mě), a tobě věřím všechno - asi láska.. Když mi na narozeniny dělal oslavu, tak mi griloval kýtu na chatě a jí napsal - jsem na chatě, dělám kýtu pro svého bratra k narozkám… atd. Chodí spolu pařit a to se pak vrací až ve 4 ráno. Mám pocit, že tom je víc než jen kamarádství a nebo ještě není, ale časem bude. Existuje čisté přátelství mezi mužem a ženou když si říkají takový věci?
Moje situace:
S partnerem jsme spolu 3roky (oba kolem 30 let). Otěhotněla jsem neplánovaně po půlroční známosti, teď jsou malýmu dva. Když jsem otěhotněla, posílal mě na potrat. Nejdřív slovně, pak i emailem a sms. Já ho poslala do háje, ať ze svýho bytu vyháže všechny moje věci, že už se nemusíme vidět, že na potrat prostě nejdu. (i když ta myšlenka z prvotního zoufalství tam byla
Začali jsme spolu žít. Na začátku říkal jak se časem vezmeme, že chce 3 děti, vybírali jsme kde budeme bydlet… Říkala jsem si fajn, máme stejný plány, dopadne to dobře.
A realita?
Když jsem se po čase začala bavit o svatbě byl na mě dost hnusnej, že se ženit nechce. Další děti taky nechce. Žijeme v podstatě v holobytě, nábytek po rodičích, všude krámy… Na to, že bysme si mohli koupit aspoň sedačku k televizi mi řekne, že si ty peníze šetřil dlouho a jsou jeho, ale byt ne. (přitom sedačku si můžem přestěhovat kamkoliv jinam) Nejde mi o luxus, nemusím mít všechno, ale chci mít domov. třeba obývák si vymalovat třeba na žluto, to je jedno, nějaký obrázek nebo tak… Na všechno se šklebí, na co. On se chodí domů v podstatě jen vyspat a najíst. Ráno vstává v devět, jde do práce, z práce dom na teplou večeři, po práci na sport, pak na pivo s kamarády a pak teprv cca v 23-24 dom. 3×-4× týdně.
Nejhorší se, že za mnou přijde, jen když chce sex
Abych nepsala jen negativa - miluje malýho a on jeho. Hraje si s ním, vykoupe ho, obleče, přebalí… Když mu řeknu dej mi litr na to a to, tak mi peníze dá, o víkendu nás vytáhne z města, chodíme na procházky.
Ale vím, že mě nemiluje. Dokonce jsem zjistila, že má „kamarádku?“ Moje dobrá kamarádka ho potkala ve městě s nějakou kočkou, tak mi to samozřejmě řekla. Protože se vymlouval kdesi cosi, tak jsem mu vlezla do mobilu
No a dneska mám skoro depresi. Dostala jsem vyhubováno, že jsem ho vzbudila o deset minut později (po práci si šel lehnout před sportem, přišel dřív) A on už měl odejít a nestíhal. Jen se na mě mračil, ani pusu mi nedal, rychle vypadl a já už mám dost.
Vařím (co my máme na oběd tak on má jako teplou večeři), uklízím, žehlím mu košile a další věci do práce, celý den se starám o syna a chtěla bych aspoň trochu lásky… Cítím se jak služka a aupair v jednom. Bez vyhlídek na manželství (tento „přežitek“ já hodně uznávám), bez vyhlídek na další děti, bez pocitu domova.
Moje touha je najít si práci na poloviční úvazek (vzhledemk věku syna) a odejít. Ale copak můžu synovi rozbít rodinu co jinak docela funguje? Jen mně chybí pocit lásky, obejmutí.