Mám mu věřit?

Anonymní
4.1.13 12:24

Mám mu věřit?

Ahoj, chtěla bych se zeptat na váš názor, zda byste manželovi věřili nebo ne. Před více než rokem a půl se mi muž přiznal, že má milenku a že se do ní zamiloval a neví jestli chce dál zůstat se mnou nebo odejít za ní. Asi po 2 měsících se definitivně rozhodl zůstat a s ní to ukončil. Vše se zdálo být v pořádku, chtěli jsme rodinu, což se také až neuvěřitelně rychle podařilo, malému už je 5 měsíců. Teď po vánocích když seděl u počítače jsem si náhodou všimla, že mu přišel email se zprávou z facebooku od bývalého manžela té milenky. Tak jsem se mrkla blíž (vím, že se to nemá a normálně to nedělám, ale tohle mě prostě nenechalo v klidu). Psal, proč za ní pořád chodí a že se na ni má vykašlat a hledět si své rodiny… Od manžela už z dřívějška vím, že její bývalý je dost psychotik, mlátil ji a chorobně žárlil. Ale tohle mě dost sebralo. Zeptala jsem se na to manžela, no dost ho to zdrblo. Prý už s ní nic nemá, párkrát ji náhodou potkal ve městě a asi před měsícem jí prý pomáhal vyřizovat nějaké věci ohledně úmrtí jejího otce (prý se mu sama ozvala s žádostí o pomoc). Jinak nic. Řekl mi, že mě má rád a chce být se mnou a s malým, ji už prý nemiluje, že to už ho přešlo.
Ještě dodám, že podle jeho slov (mluvil o tom s NÍ), je prostě její bývalý magor, který takto obtěžuje všechny její známé (muže).
Jenže já teď nevím, co si mám myslet. Chtěla bych manželovi věřit, ale nějak to nejde. Prostě nechápu všechny ty okolnosti. Že by se potkávali jen náhodou? A proč chtěla pomoci zrovna od něj? Copak nemohl pomoci někdo jiný? Vždyť ona s ním chtěla být (taky ho milovala), a on pak zůstal se mnou. Osobně bych takového člověka o pomoc nežádala a dlouho bych ho nechtěla ani vidět. Trápí mě to o to víc, že jsem po porodu měla dlouho zdravotní problémy (až skoro do vánoc), kvůli kterým jsme spolu nemohli mít sex.
Myslíte, že manžel mluví pravdu nebo s ní pořád něco má?
Omlouvám se za anonym, ale je to moc citlivé a nechci to jen tak roztrubovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3832
4.1.13 12:28

Mě by to taky štvalo. Já bych rozhodně nechtěla, ale se manžel nadále stýkal s bývalou milenkou(nejsem si teda jistá, že bych mu to vůbec odpustila), ale záleží to na tobě, jak to cítíš…Každý je jiný a jestli mu věříš, že s ní nic nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
4.1.13 12:31

Hele tady těžko říct… ze zásady těmhle chlapským výmluvám nevěřím, ale… :think:

Dala bych mu nůž na krk. Prostě si vymaže z FB jí, jejího EX psychopata, změní si tel. číslo a nebude jí odpovídat na jakékoli žádosti o pomoc či splečnost a při náhodném potkání se ji MAXIMÁÁÁLNĚ pozdraví, ale nezastaví se!

Asi bych ho varovala, že mu tolik nedůvěřuji, a že by to měl pochopit a v tomhle ti vyhovět. Pokud už k ní nic necítí a jsi pro něj důležitější ty a malej tak by mu to nemělo činit sebemenší problém :palec:

Na nějaké výmluvy typu, že ONA nikoho jiného nemá na pomoc či tak podobně bych zřetel fakt nebrala… našla si toho tvého, najde si jiného :cert: Pochybuju, že nemá rodinu, příbuzné a žádné kamarády nebo kamarádky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
4.1.13 12:35

No předně tě obdivuju, že jsi mu dokázala odpustit a ještě spolu máte miminko, to bych asi nedala…a jak píšou holky, dala bych mu nůž na krk, buď s ní omezí veškeré kontakty nebo má smůlu…pokud bych už tohle chlapovi odpustila, musel by se sakra snažit, abych mu začala zase aspoň trochu věřit a tímhle by si moc nepolepšil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
4.1.13 12:36

Myslím, že s ní nic nemá. Už jednou ti byl schopný říct do očí, že ji miluje, ale nakonec se rozhodnul pro tebe…z její strany to spíše vidím jako dolézání(a že jsem to také s bývalkou mého partnera zažila). Chlap asi neumí tak nějak říct dost razantně, ať ho nechá být. Tahle naše bejvalka taky dost zasahovala do našeho vztahu a můj partner mi to vysvětlil tak, že prý je mu blbé, že on je šťastný a ona ne, proto ji neuměl poslat někam…neustále se ji snažil vyhovět(v rámci možností), až ona nakonec sama poznala, že je to z jeho strany opravdu jenom solidarita a ne nějaká zamilovanost. Pak už dala pokoj.

Asi je těžké najít znova víru. Ale jsou chlapi, kteří to dělají furt a pak jsou zase chlapi, kteří si to jednou zkusí táhnout to na dvě strany, pak si svou chybu uvědomí a už nikdy nechtějí stejnou udělat. Sama musíš poznat, do jaké skupiny se řadí ten tvůj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.13 12:52

Ono to pravda moze byt. Mamin svagor bol ziarlivec a zle bolo ked maminu sestru len pozdravil na ulici byvaly spoluziak. Asi tym chlapom teda maily neposielal, predsa len, uz to dopracoval do 80 a vtedy take moznosti neboli.
A to ze ho ona poziadala o pomoc je tiez logicke. Ona donho bola zamilovana, dostala kopacky. Nevies ale ako to ONA preziva. Nie ze by Ta to teda malo zaujimat :oops: Ale mozno si pestuje spomienku a on bol prvy u koho si bola ista ze MOZE poziadat o pomoc a nebude odmietnuta. A takisto si moze pestovat nadej a toto bola prilezitost zase ho vidiet, rozjatrit stare rany, mozno ho znovu klofnut… A chlap to nemusi vidiet, ked je to raz uzatvorene, je to uzatvorene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
4.1.13 13:09

Taky si myslím že to muže být pravda ale na druhou stranu bych mu dala nůž na krk aby si nemyslel a příště at ti rekne včas že se mu ozvala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.1.13 13:19

Být v pozici té bývalé, tak bu´dmne odmítnutí k smrti urazí a nebudu dotyčného chtít už nikdy vidět. A nebo se chopím jakékoli přílžitosti, abych ho dostala zpátky.

Z tohoto pohledu bych se spíš bála jí. Jakože manžel chce sekat latinu, ale z její strany jsou jisté léčky, aby podlehnul.

Si myslím. :nevim:

Jinak včetně setkání na ulici. Dlooooouho by mi (coby té milence) trvalo, než bych byla schopná i na odpověď na pozdrav. Kopačky jsou kopačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.13 13:27

No, taky jsem přemýšlela, jestli to nejí jen z její strany. On můj muž je ten typ co nikomu neodmítne pomoc. Někdy si říkám, že bohužel. Ona po něm měla i další muže, jestli ale má někoho teď, to nevím. A já právě nechci, aby se s ní vídal, byť by to mělo být v přátelském duchu.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
4.1.13 13:29

Je to sice drsné, vím, že chceš slyšet slova útěchy, ale myslim, že pravda je taková, že lže a s ní se dál schází, mluvím nejen z vlastní zkušenosti, ale od doby co se tohle stalo i mě, jsem se začala tozhle tematikou více zabývat, četla různé podobné příběhy a většinou to bylo to samé. Pokud by to co říká byla pravda, měl Ti to raději říct, že mu volala jestli jí nepomůže a výmluvy tipu, nechtěl jsem aby ses trápila, myslim, že teď se budeš trápit mnohem více a budeš pořád dumat nad tím jak to je. Možná se mýlím, pokud ano, omlouvám se a přeji hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
4.1.13 13:31

Taky si myslím že by měl věvět že znova důvěru v tobě tím, že se bude jakkoliv stýkat s bývalou milenkou, neprobudí.. já mám s důvěrou problém pak bych už moc nevěřila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
4.1.13 13:32

@ivodička
Také mě toto napadlo, co psala ivodička…že to prostě bývalá milenka zkouší, jestli se chlap nechytne. A jemu je blbé jí odpálit - těžko se totiž odpaluje člověk, kterému někdo blízký umřel. Řekla bych mu v klidu své obavy o vztah, že již jednou byl kvůli této ženě ohrožen a že to nepociťuješ jako zcela férové chování…v klidu, věcně. A že podezření se vždy zvýší tím, že se ti s touto (dle něj zcela nevinnou) záležitostí nesvěřil. Čili dát mu najevo „nejsem fúrie“.
Ale to by bylo mé jednání, jak se zachováš ty, to je jen na tobě. Ale bacha na scény, protože pokud to bylo opravdu zcela nevinné, tak by jsi z toho vyšla jako prdlá hysterka. (A třeba taky ne, a potěšilo by ho žárlení ženy).
No jsme každej jinej, těžko radit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
4.1.13 13:32

Já nejsem moc důvěřivý člověk, ale tvemu manželovi bych věřila, jen bych si ujasnila pravidla pro příště. mel ti o tom říct, relni mu, ze ti to vadí a co si neprejes. přejí vám hodně stesti, uzivejte si krásné role rodičů a nenechte si to kazit :srdce:
Nechapu reakce- to, ze když někdo dostane kopacky, tak s tím člověkem pak nemá mluvit? :zed: já myslím, ze normální inteligentní lide tohle zvládají…já svému bývalému příteli ublizila u rozchodu, on me ve vztahu a vycházíme spolu skvěle, vazime si jeden druhého a občas si i zavolame a není v tom nic… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
4.1.13 13:41

Mě se hlavně přijde, že ta jeho bývalá moc inteligentní tedy není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Julia_E
4.1.13 13:42
@Anonymní píše:
A proč chtěla pomoci zrovna od něj? Copak nemohl pomoci někdo jiný? Vždyť ona s ním chtěla být (taky ho milovala), a on pak zůstal se mnou. Osobně bych takového člověka o pomoc nežádala a dlouho bych ho nechtěla ani vidět.

Chtěla bych se vyjádřit k této části, protože s ní mám svou blízkou zkušenost. Kdysi jsem měla vztah s ženatým mužem, já byla svobodná a nezadaná, nakonec se rozhodl zůstat s rodinou, ale protože mě pořád miloval a měl špatné svědomí, že se rozhodl zachovat původní rodinu s dětmi, tak mi při rozchodu řekl:„Moc chci, aby ses měla dobře, abys měla krásný život. Kdykoliv budeš mít nějaké problémy, můžeš se mi ozvat a já se budu snažit Ti pomoct.“ I když jsme se už potom nevídali, tak se po roce stalo něco, co jsem sama neuměla vyřešit a první člověk co mě napadl, že by mi určitě pomohl(i raději než rodiče) byl právě on…a taky že pomohl, okamžitě a rád a vím, že by to udělal klidně po 10ti letech kdy jsme se neviděli…tolik má zkušenost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky