Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,
má otázka je jednoduchá. Setrvali by jste v manželství které nefunguje jen kvůli dětem? Cítím se už psychicky na dně.
Moderní rady toto nedoporučují. Taktéž nedoporučují zůstávat kvůli například i kvůli tlaku rodičů partnerů.
Asi chápu jak se citíte, taky sem měla dilema, ale žadost o rozvod mám už podanou od léta a pořad se nic neděje, dlouho to trvá, neni to ze dne na den, já sem o tom přemyšlela rok, pořád jen ustupovala kvůli dceři, ale je to k ničemu, slepit se to už nedá… ![]()
Rozhodně ne. Komu to jako pomůže? Děti jsou vnímavější než si myslíme a ve velké většině stejně ucítí, že nejste šťastní. Život je krátký a krásný. Vzdát se štěstí za udržení zdání rodiny je hloupost.
Taky radim ne, ale z pohledu ditete vim jak to bylo tezke bylo mi 9let a mamce jsem to vycitala tak do 15let, ze mela zustat s tatou aspon kvuli nam detem.pak jsem vse pochopila.
@Anonymní píše:Štěstí…řeknu upřímně že nevěřím že to ještě někdy zažiju…
Rozhodně ne. Komu to jako pomůže? Děti jsou vnímavější než si myslíme a ve velké většině stejně ucítí, že nejste šťastní. Život je krátký a krásný. Vzdát se štěstí za udržení zdání rodiny je hloupost.
Kvůli dětem je to blbost
moje známá taky zůstávala kvůli dětem s násilníkem. Dětem už je dnes 28 a 30. Celou tu dobu ji mlátil a psychicky týral. Teprve před rokem, když ho nejprve vykázali na několik dní z domu a pak ho za to zavřeli se nechala rozvést a co měla za život
a když se ji děti ptali, proč od táty neodešla už dřív, řekla jim že to bylo kvůli nim a oni, že kdyby to věděli, tak by ji sami přemluvili ať odejde.
Je to smutnej příběh ale je to tak. Jednou děti pochopí a možná ocení, že sis našla fajn chlapa a nezůstala v nefungujícím manželství ![]()
Já zůstávala v manželství kvůli dítěti 8 let. Byl to děs, dělala jsem to pro dceru. Pak už jsem skončila u psychiatra, kterej řekl, hned vystěhovat manžela, že jinak skončím hodně špatně. Byla jsem na tom fakt špatně, chtěl mě zavřít i do léčebny, ale pozval si mou mámu která mu slíbila že se o mě postará, tak jsem se léčila ambulantně, následky se se mnou táhnou i teď, už 5 rok po rozvodu. A jak jsem ho vystěhovala, tak mi dcera řekla jak je hrozně ráda, že jsem se ho zbavila
Takže NE. Razantně NE!
Je třeba s dětmi mluvit, vysvětlit jim to a neočerňovat před nimi partnera. Nevím, jak jsou velké, ale pokud mají už trochu rozumu, upřímně bych to s nimi probrala. Myslím, že většina pocitů křivdy u dětí je vyvolaná nedostatkem komunikace. Když se děti postaví před hotovou věc…Moje babička byla až dosmrti s naprosto nesnesitelným dědou, psychicky ji týral. Moje mamka ji už od dětství přemlouvala ať od něj odejde, my vnoučata jsme se o to taky snažili. Bohužel se nám to nepovedlo, příliš dbala na tradice a co se má a nemá. Teď už s námi není a my všichni (kromě dědy, který na ni ani nevzpomene) brečíme nad tím, že si po**** život. Kolik hezkého mohla zažít, o kolik dýl mohla žít…
Ahoj,
má otázka je jednoduchá. Setrvali by jste v manželství které nefunguje jen kvůli dětem? Cítím se už psychicky na dně.