Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Andrea-dál nic píše:
Je to sice drsné, vím, že chceš slyšet slova útěchy, ale myslim, že pravda je taková, že lže a s ní se dál schází, mluvím nejen z vlastní zkušenosti, ale od doby co se tohle stalo i mě, jsem se začala tozhle tematikou více zabývat, četla různé podobné příběhy a většinou to bylo to samé. Pokud by to co říká byla pravda, měl Ti to raději říct, že mu volala jestli jí nepomůže a výmluvy tipu, nechtěl jsem aby ses trápila, myslim, že teď se budeš trápit mnohem více a budeš pořád dumat nad tím jak to je. Možná se mýlím, pokud ano, omlouvám se a přeji hodně štěstí
Vím, že to zakladatelka nebude chtít slyšet, ale plně souhlasím s tímto názorem. A doufám, že to tak není a ten Tvůj mile překvapí
@miska09 mne byvaly ublizil, a potom co som to rozdychala som bola rada ze sme sa nestretavali… bola som nanho neprimerane stiplava. Proste ublizil mi, a velmi, a moja pusa je rychlejsia ako rozum. A trochu sa bojim ze by som bola nanho zla aj teraz, ked som stastna manzelka a matka dvoch deti… pretoze mi ublizil a mam pocit ze nezaplatil, a ze je len spravodlive dat mu to „zozrat“… ale to je len moj problem, preto sa mu radsej vyhybam.
@Anonymní píše:
@Andrea-dál nic Toho se právě bojím, znovu už bych to nepřekousla. Jenže nechci brát malému tátu. On se totiž jinak chová fakt příkladně. Když přijde z práce, hraje si s malým, bere ho na procházky, abych se mohla trochu dospat a odpočitout si. Když nestíhám, nebo se mi nechce tak uvaří… Dělá to sám a dobrovolně, nikdy jsem ho k ničemu nenutila.
V tomhle bych spíš nechápala ji. Ona má s bývalým 3 malé děti, myslím, že na ně moc neplatí, bydlí (nebo aslepoň ještě před rokem bydlela) v sociálním bytě, takže finančně nic moc. Na jejím místě bych hledala perspektivnější vztah, než ženáče, co nemíní odejít od rodiny.
Zakladatelka
no tak nejspíš počítá s tím, že od té rodiny odejde, chce zabezpečit sebe a své děti.
@Bábi Zlopočasná píše:
@miska09 mne byvaly ublizil, a potom co som to rozdychala som bola rada ze sme sa nestretavali… bola som nanho neprimerane stiplava. Proste ublizil mi, a velmi, a moja pusa je rychlejsia ako rozum. A trochu sa bojim ze by som bola nanho zla aj teraz, ked som stastna manzelka a matka dvoch deti… pretoze mi ublizil a mam pocit ze nezaplatil, a ze je len spravodlive dat mu to „zozrat“… ale to je len moj problem, preto sa mu radsej vyhybam.
tak je pravda, že ten můj tehdejší ženáč mi jako bolestné za rozchod koupil byt, takže to naštvání nebylo tak velké
(ale milovala jsem ho, to zase ano)
@Julia_E píše:
no tak nejspíš počítá s tím, že od té rodiny odejde, chce zabezpečit sebe a své děti.
No, kdyby si myslela, že od rodiny odejde teď, když máme malého, tak to by asi musela být hodně naivní. Nedokázal mě opustit ani když jsme byli sami, natož teď s dítětem. Navíc mi sám řekl, že rozhodně nedovolí, aby nám někdo rozbíjel rodinu (mínil tím jejího bývalého).
Zakladatelka
Však v pohodě, to víš Ty, ona si to myslet nemusí…nejlepší by bylo, kdyby Tvůj manžel jí napsal, ať ho nechá na pokoji, že miluje Tebe a chce vztah jen s Tebou, měl by to udělat před Tebou, napsat jí to třeba na FB nebo SMSkou před Tebou, víš, aby jsi měla jistotu a klid, že to tak doopravdy je
@Julia_E píše:
Však v pohodě, to víš Ty, ona si to myslet nemusí…nejlepší by bylo, kdyby Tvůj manžel jí napsal, ať ho nechá na pokoji, že miluje Tebe a chce vztah jen s Tebou, měl by to udělat před Tebou, napsat jí to třeba na FB nebo SMSkou před Tebou, víš, aby jsi měla jistotu a klid, že to tak doopravdy je
No, to mě už taky napadlo, jenže pokud můj muž říká pravdu a skutečně o nic nejde, budu akorát za hysterku.
No mě by hlavně zajímalo, že když to bylo tak nevinný, proč ti o tom neřekl, proč se to musíš dozvídat takhle. Tohle není v pořádku. O tom, jestli mu můžeš věřit nebo ne, tak to je jiná, já bych spíš trvala na důvěře v tom smyslu, že by mi takové věci měl říct, taky určitě nechodíš tajně s někým na kafe i když o nic nejde. Proboho, nějaká úcta k tomu druhému.
![]()
@smoulinka71 vies si predstavit ze za Tebou pride Tvoj chlap a ze lasko, pamatas na tu zenu co sme sa kvoli nej skoro rozisli? Tak s nou zajtra idem chodit po uradoch, lebo jej zomrel otec a poziadala ma o pomoc…
@Bábi Zlopočasná ne ale dovedu si představit, že by za mnou přišel muž a řekl mi miláčku, ozvala se mi bývalá, potřebovala by pomoc ohledně pohřbu, já vím, je to blbé, nic s ní nechci mít, jen je mi ji líto, co na to říkáš, nebo jestli ti to vadí, tak pojď se mnou. Já si nemyslím, že by si dva lidi, kteří si věří, měli dělat takové věci za zády, I když je pravda, že já docela nejvíc lpím na zásadách a na upřímnosti.
@smoulinka71 ale on to mozno tej milenke rovno slubil a nevedel ako to povedat doma, hoci on to myslel vo vsetkej nevinnosti.
@Bábi Zlopočasná píše:
@smoulinka71 ale on to mozno tej milenke rovno slubil a nevedel ako to povedat doma, hoci on to myslel vo vsetkej nevinnosti.
tak to je potom jeho problém, ať se pak nediví, že manželka pochybuje. To bych manželovi netrpěla. A ani on mě ne.
Hm, prý mi to neřekl, protože mi nechtěl přidělávat starosti, když jich mám už tak dost (myslel tím hlavně našeho prcka, taky jsem hodně chodila po doktorech a zhruba před tím měsícem jsem byla na operaci, z čehož jsem byla dost na nervy). Ale teď zas, že kdyby věděl kam to povede, tak by mi to radši řekl hned. Prý se kvůli tomu trápím zbytečně.
Zakladatelka
Z mé vlastní zkušenosti - vždy, když jsem našla něco jako ty - zkrátka něco, co mě děsně trápilo a protějšek tvrdil, že to tak není, že se mýlím. Pak vždy vyšlo najevo, že jsem měla pravdu já a on lhal
.
@Andrea-dál nic Toho se právě bojím, znovu už bych to nepřekousla. Jenže nechci brát malému tátu. On se totiž jinak chová fakt příkladně. Když přijde z práce, hraje si s malým, bere ho na procházky, abych se mohla trochu dospat a odpočitout si. Když nestíhám, nebo se mi nechce tak uvaří… Dělá to sám a dobrovolně, nikdy jsem ho k ničemu nenutila.
V tomhle bych spíš nechápala ji. Ona má s bývalým 3 malé děti, myslím, že na ně moc neplatí, bydlí (nebo aslepoň ještě před rokem bydlela) v sociálním bytě, takže finančně nic moc. Na jejím místě bych hledala perspektivnější vztah, než ženáče, co nemíní odejít od rodiny.
Zakladatelka