Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jsem v situaci kdy uz vazne nevidim jinou moznost, nez dat naseho psa pryc. Je strasne hodny, miluje lidi i zvirata ale je hrozne temperamentni, vyzaduje neustalou pozornost a pridelava spostu prace v domacnosti. Venuji mu dostatek casu venku, chodime i na cvicak ale od te doby co mame miminko ho zacinam vnimat jako skudce rodinne pohody. Uklid celeho doma je u nas kazdodenni zalezitost a hned co to udelam, tak muzu zacit zase, vse upatlane od cumaku, chlupy…kdyz konecne mimco usne tak on zacne z niceho nic stekat…kdyz nahodou spi mimco rano dyl nez do 6 tak me zacne budit on, ze chce ven…a ja uz nemam nervy. Venku byt nemuze. Zajima me, jestli jste nekdo dal pryc sveho psa a jestli to bylo dobre rozhodnuti, nebo litujete?
@Bebepe píše:
Ahoj, jsem v situaci kdy uz vazne nevidim jinou moznost, nez dat naseho psa pryc. Je strasne hodny, miluje lidi i zvirata ale je hrozne temperamentni, vyzaduje neustalou pozornost a pridelava spostu prace v domacnosti. Venuji mu dostatek casu venku, chodime i na cvicak ale od te doby co mame miminko ho zacinam vnimat jako skudce rodinne pohody. Uklid celeho doma je u nas kazdodenni zalezitost a hned co to udelam, tak muzu zacit zase, vse upatlane od cumaku, chlupy…kdyz konecne mimco usne tak on zacne z niceho nic stekat…kdyz nahodou spi mimco rano dyl nez do 6 tak me zacne budit on, ze chce ven…a ja uz nemam nervy. Venku byt nemuze. Zajima me, jestli jste nekdo dal pryc sveho psa a jestli to bylo dobre rozhodnuti, nebo litujete?
v podstate te chapu, ale asi bych to nedokazala.. coklika bych si ze zrejmych duvodu nikdy neporidila, ale mam to tak s kockou… priprav se na to, ze tady ti nikdo neporadi, tady te akorat psofilky sedrou z kuze a mit dost prken, tak i ukrizuji za dostatecne vlny moralistickych vyblitku…
@Bebepe Jako buzení dítěte a tahání na venčení by mě taky otravovalo (proto nemám psa, ale kočky
), nicméně mít problém s chlupy a upatláním, to se mi snad zdá - to jako dřív chlupy neměl a čumák měl sterilní?! A pozornost dřív nepotřeboval?!
Jako upřímně, IMHO jsi pořádně nezralá, a je smutné, že si lidi jako Ty pořizují psa, když to pak nezvládají. Pokud Tě bude dítě unavovat a bude „škodit“ pohodě, taky ho dáš pryč?! Asi ne, že… a pes je podobný závazek jako to dítě, jen někteří necitliví lidi ho berou jako věc.
Popravdě, než abys toho psa nesnášela, to ho snad radši fakt dej pryč. Umím si i představit, že si to před sebou tak obhájíš, že ani výčitky mít nebudeš. Ale myslím, že si pořádně ušpiníš karmu.
@Bebepe a nemůže si pejska vzít třeba někdo z rodiny? Třeba jen dočasně než se s miminkem sehrajete?
@MarieOVMUC já zase nemám ráda kočky, ta by leťela pryč jak namydlenej blesk
ale tak každej to máme jinak to je jasný
@MarieOVMUC píše:
v podstate te chapu, ale asi bych to nedokazala.. coklika bych si ze zrejmych duvodu nikdy neporidila, ale mam to tak s kockou…
No máš pravdu. Pokud nejsem ochotný snášet to, že pes chce venčit, že pouští chlupy atd., tak si ho nepořizuju. Jenže zakladatelka zjevně není schopná domyslet, co to znamená, když si pořídí zvíře. A pro to já opravdu pochopení nemám.
Ne, kvůli takovým malicherným blbostem bych opravdu psa pryč nedala.
Ahoj, my dali psa pryč. Po narození prvního syna začala hodně žárlit, i když jsem se jí věnovala maximálně. Ale stejně jako tebe mě začalo unavovat neustále uklízení, pořád jsem musela malému vytahovat s pusy chlupy apod ale ještě se to dalo. Po narození druhého syna začalo peklo…pes nám doma bezdůvodně začal čurat a kadit, štěkal, vrčel na děti.
Manžel byl už tak vytočený že napsal inzerát, ale jak se paní ozvala, tak já jsem couvla. Naštestí si ho vzali naši. Má se u nich jak v balnce, spí s nimi v posteli, dostává dobroty, hrajou si s ním, ale jde vidět, že naše nebere jako své paníčky, taky si na mamku dovolí vrčet. Poslechne na slovo jen nás, ale jak ji máme na hlídání, jde vidět, že se u nás doma už necítí v pohodě ![]()
takže ano dali pryč, ale v rámci rodiny. Nevím jestli bycho to zvládla ji dát někomu cizímu ![]()
@Bebepe máte byt nebo dům? A já tě chápu, řeším něco podobného.
Klid, vydrz. Taky jsem ted mela krizovy obdobi. Na naseho prisla puberta a vychova sla do kytek, jak potkal fenu tak nejaky prikazy neslysel, nevidel (taky to bylo dano tim ze v sousedni obci je fena s hornonalni poruchou a hara uz paty mesic
), ja do toho tehotna a dite co zacina chodit. Nakonec muz konecne zacal poslouchat a rano a vecer s nim chodi on, my spolu jdeme na odpoledni delsi vychazku a pak jeste hlida uvazanej u hriste, az si prcek vyhraje. A jak s nim nemusim tolik ven, tak nejsem tolik vycerpana a tolik me nestve. Ale rozumim ti, to ze kazdy den vysavam, vytiram a skoro to neni videt, to mi taky leze na mozek. Ale zas nase dite psa miluje, maji spolu krasny vztah a za to to stoji ![]()
Me to taky leze na nervy. Vse co jsi popsala. Jenze jednou toho psa mame, mame za nej zodpovednost, poridili si ho z vlastni vule takze ne nedam ho pryc. S tim se musi pocitaz, ze prijdou deti a pes nezmizi.
Já na tom nevidím nic divného, pes je od toho aby štěkal, protože mluvit neumí, ráno chce samozřejmě vyvenčit. Pouští chlupy, nejspíš je mu doma horko a tak líná víc, no a s tím čumákem. Je to zvíře, ne hračka, tu si pořid příště, posad si jí na postel a budeš v pohodě.
@Bebepe dle mě blbosti a maličkosti co ti na psovi vadí. Ano tohle psi dělají a buď ho naučíš, že se v 6 ven nechodí a nebo sis ho naučila, že v 6 je super čas na procházku a pes ho vyžaduje. Chlupy u psa prostě řešit nesmíš, jinak se z toho zblázníš, takže ano je třeba víc uklízet, ale stačí to přejet vysavačem a je klid. Čumákem teda náš pes věci neopatlává, to zvládají děti a pak je super sahat na kliky, na to se připrav, až ti dítě poroste bude škodit daleko víc. A ještě bude vzpomínat na buzení v 6 hodin od psa, až budeš půl noci vzhůru a v 5 bude dítě plné energie na hraní.
Já bych byla psa schopná dát pryč z bytu jedině při silné alergii dětí, jinak ne a tohle období, kdy jsem měla jedno malé dítě, byla úplná pohoda. Mimčo jsem šoupla do kočárku a šli jsme na dlouhou procházku, dítko se vyspalo, pes vyběhal a já měla relax, že nemusím tak moc hlídat. Teď už takovou pohodu nezažívám. ![]()