Dali byste mu peníze? :-)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Zdeněk IV
18.11.22 16:39

Dali byste mu peníze? :-)

Včera v Bojkovicích na zastávce mě oslovil jeden týpek, no chválil se, že jezdí pořád na černo a že prý měl údajně pokutu 5 000 Kč a že šel pěšky 10 Km a že ho bolely dost nohy. Dluhy on nemá, jen, že je bez práce a že nechce jít na úřad práce, bylo mu 50 let.

Ano, dal jsem mu 100 Kč, cesta mu stála 47 Kč, viděl jsem ho poprvé a taky doufám, že naposled, protože potom by chtěl určitě další prachy! Ne, výmysl to fakt není, přijel jsem včera z práce a dnes mám volno, svátek máme přehozený na pátek. ;-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20827
18.11.22 16:40

A v reálu si žádnou jízdenku nekoupil a šel si za to koupit krabičák. Vítej v realitě. V Brně jsem je na hlavasu potkával denně, co jim chyběla desetikacka do jízdenky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
18.11.22 16:41

Jo jo, takových pohádek jsem už slyšela :D
Koupila bych mu maximálně lístek na autobus.
To, Zdendo, moc nenašetříš, když takhle rozhazuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13102
18.11.22 16:43
@Zdeněk IV píše:
Včera v Bojkovicích na zastávce mě oslovil jeden týpek, no chválil se, že jezdí pořád na černo a že prý měl údajně pokutu 5 000 Kč a že šel pěšky 10 Km a že ho bolely dost nohy. Dluhy on nemá, jen, že je bez práce a že nechce jít na úřad práce, bylo mu 50 let.Ano, dal jsem mu 100 Kč, cesta mu stála 47 Kč, viděl jsem ho poprvé a taky doufám, že naposled, protože potom by chtěl určitě další prachy! Ne, výmysl to fakt není, přijel jsem včera z práce a dnes mám volno, svátek máme přehozený na pátek. ;-)

Ty jsi fakt charakter! To je 20 kafí z automatu, které jsi mu věnoval.
Jsi dobratisko! Můžeš si vybarvit modré okénko jako Mirek Dušín!
Zdeňku, jen tak dál!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdeněk IV
18.11.22 16:45

Malineka

@Malineka píše:
Jo jo, takových pohádek jsem už slyšela :D
Koupila bych mu maximálně lístek na autobus.
To, Zdendo, moc nenašetříš, když takhle rozhazuješ.

Ne, jízdenku si ve vlaku opravdu koupil, jel až do Bylnice, že prý tam má známé, potom mi zase říkal, že to jsou cizí a pořád se ptal na práci, tak jsem mu řekl, ať jde na úřad práce.

• Citovat
  • Upravit
64867
18.11.22 16:49
@Zdeněk IV píše:
Včera v Bojkovicích na zastávce mě oslovil jeden týpek, no chválil se, že jezdí pořád na černo a že prý měl údajně pokutu 5 000 Kč a že šel pěšky 10 Km a že ho bolely dost nohy. Dluhy on nemá, jen, že je bez práce a že nechce jít na úřad práce, bylo mu 50 let.Ano, dal jsem mu 100 Kč, cesta mu stála 47 Kč, viděl jsem ho poprvé a taky doufám, že naposled, protože potom by chtěl určitě další prachy! Ne, výmysl to fakt není, přijel jsem včera z práce a dnes mám volno, svátek máme přehozený na pátek. ;-)

ty jo, ses dal nečekaně na charitu. Neplakal jsi, když jsi ty peníze pouštěl z ruky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32036
18.11.22 16:49

Ne, nedala bych mu nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
18.11.22 17:01

Hele, nedala bych mu žádné peníze, už z principu. Sám se do té situace dostal. Sorry ale ničemu by ho to nenaučilo a nepoučil by se. Jestli má obě zdravé ruce a nohy, ať není línej a kouká makat. Nám taky nikdo nic nedá zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14564
18.11.22 17:05

Ne takovému bych nedala ani korunu.

Ale Zdendo, tebe to taky nějak vnitřně uzira, když to tady resis. Navrhuji, aby sis denně odeprel jeden rohlík k večeři a za měsíc to mas zpátky :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20827
18.11.22 17:10
@Monchichik píše:
Ne, nedala bych mu nic…

Já takto za mladých let nabíral parťáky na panáky před cestou rozjezdem. Řekl, že mu nedám ani korunu, ale na rum jej v nonstopu pozvu. Šel každej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32036
18.11.22 17:12

@Cenarius Jo, to věřím :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
18.11.22 17:14

Jsem bohužel cíťa. Tak 100-200,– bych mu dala. Ještě by mi bylo trapně, že nedám víc. Nemám ráda tyhle situace. Kdy je člověk hnaný do kouta a hraje se mu na city, svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32036
18.11.22 17:16

@Kelsey No to bys mohla takhle rozdat celou výplatu, když jsi měkkoň :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20827
18.11.22 17:28
@Kelsey píše:
Jsem bohužel cíťa. Tak 100-200,– bych mu dala. Ještě by mi bylo trapně, že nedám víc. Nemám ráda tyhle situace. Kdy je člověk hnaný do kouta a hraje se mu na city, svědomí.

Přesně, může té pak hřát pocit, jak se krásně ožral jak nikdy a v zimě někde umrznul. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
18.11.22 17:36

Dneska v obchoďáku chlápek na lavičce, jestli mu můžeme pomoci. Ne, nemohu pomoci někomu kdo ve všední den žebrá v teple obchoďáku pohodlně usazený na lavičce. Má jít pracovat :roll:

Z tohoto jsem vyléčená

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!