Dálkové studium a úřad práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3711
5.4.17 10:22
@Anonymní píše:
Dobré ráno, chci se jen zeptat, když jste na UP, tak vás posílají na nějaké výběrové řízení apod.? Já jsem se tam po rodičovské registrovala jen abych vybrala podporu, potom se chci zapsat jako osoba pečující o dítě do 7 let. Už tak na mě byli nepříjemní když jsem se šla registrovat, natož když tam teď budu muset každý měsíc chodit. Ale tak za tu podporu mi to stojí. díky Ir.

Ano, budeš muset chodit na schůzky i se ptát na zaměstnání. Seš uchazeč o zaměstnání, pokud pracovat nechceš, z UP se odhlas. Bude to i pro tebe lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.17 10:24
@zvidavajanca píše:
Ano, budeš muset chodit na schůzky i se ptát na zaměstnání. Seš uchazeč o zaměstnání, pokud pracovat nechceš, z UP se odhlas. Bude to i pro tebe lepší.

nebude, chci tu podporu… to tam raději budu chodit, pokud mě budou posílat k zaměstnavatelům tak jim holt budu říkat že nemám hlídání :nevim: díky

• Citovat
  • Upravit
44193
5.4.17 10:35

Tak letos stihneš podat přihlášku maximálně na nějakou VOŠ, na VŠ je to uzavřené do konce února, jedině, že by otevírali druhé kolo, tam by byl ještě nějaký čas.
Ano, je to možné a kamarádka má zkušenost, že studující lidi na UP tak nedusí, zvlášť, když k tomu mají ještě dítě. Ona tam chodí jednou za měsíc a teď dostala nějaký kontakt, ať si tam jde pro razítko, že to musí na UP založit, ale paní nepředpokládá, že by na to místo studující a s malým dítětem nastoupila.
Lehko se řekne odhlas se, ale ne každý má na to platit si měsíčně zdravotní, případně sociální sám. A na UP studující nebo rekvalifikující se uchazeče podporují, je totiž pravděpodobné, že v dohledné době budou o práci stát a práci si najdou, narozdíl od těch, kteří jsou tam evidovaní léta a jak jim skončí podpora, přesedlají na hmotnou nouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
5.4.17 10:37
@Jana206 píše:
Tak letos stihneš podat přihlášku maximálně na nějakou VOŠ, na VŠ je to uzavřené do konce února, jedině, že by otevírali druhé kolo, tam by byl ještě nějaký čas.
Ano, je to možné a kamarádka má zkušenost, že studující lidi na UP tak nedusí, zvlášť, když k tomu mají ještě dítě. Ona tam chodí jednou za měsíc a teď dostala nějaký kontakt, ať si tam jde pro razítko, že to musí na UP založit, ale paní nepředpokládá, že by na to místo studující a s malým dítětem nastoupila.
Lehko se řekne odhlas se, ale ne každý má na to platit si měsíčně zdravotní, případně sociální sám. A na UP studující nebo rekvalifikující se uchazeče podporují, je totiž pravděpodobné, že v dohledné době budou o práci stát a práci si najdou, narozdíl od těch, kteří jsou tam evidovaní léta a jak jim skončí podpora, přesedlají na hmotnou nouzi.

Děkuju. Já jsem koukala na sociální péči a je tam že přihlášky se dávají do konce dubna 2017,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
5.4.17 10:42
@SarkaNovo píše:
Děkuju. Já jsem koukala na sociální péči a je tam že přihlášky se dávají do konce dubna 2017,

Bakalář nebo navazující?
Protože konec dubna je typický deadline pro nmgr. obory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.4.17 10:43

@SarkaNovo Držím pěsti, ať se tam dostaneš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
5.4.17 11:23
@anonymouss píše:
Bakalář nebo navazující?
Protože konec dubna je typický deadline pro nmgr. obory.

8o myslím že bakalář ale nevím jistě, musím to ještě prozkoumat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
5.4.17 11:23
@Jana206 píše:
@SarkaNovo Držím pěsti, ať se tam dostaneš :kytka:

Moc a moc děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.4.17 11:45

@SarkaNovo Právě na Bc. byla uzávěrka přihlášek koncem února, to je standartní termín, ten duben by odpovídal navazujícímu magisterskému a doktorskému studiu.
Samozřejmě přeji, ať se pletu, ale to, na co jsem se dívala já, byla skutečně uzávěrka v únoru. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
5.4.17 11:53

@SarkaNovo, klidně můžeš, ale musíš být připravena přijmout práci a chodit kde tě ÚP pošle… Nemusíš to ani říkat, proč taky… :nevim: Já dělala dálkově školu 5 let, většinu jsem pracovala, nějakou dobu byla na Rd a asi 3. měsíce na UP, než jsem si našla práci a to jsem si ještě na UP do toho vyškemrala reklalifikaci - běžně ji dávají až po nějaké době…pokud si plniš povinnosti, nikoho nezajímá, jak to stíhaš :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
5.4.17 12:20
@Jana206 píše:

Na soukromé školy to nijak moc omezené není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.4.17 12:50
@SarkaNovo píše:
Nezačíná ted, jen nevím, jestli si podat přihlášku.
A dělají se přijímačky na dálkové studium? Nikde jsem tam nic nenašla.
Díky všem :kytka:

Pockej ted uz jen soukromé skoly, mozna nekde druhe kolo, prihlasky se podavaji do posledniho unora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11163
5.4.17 15:12
@zvidavajanca píše:
Ano, budeš muset chodit na schůzky i se ptát na zaměstnání. Seš uchazeč o zaměstnání, pokud pracovat nechceš, z UP se odhlas. Bude to i pro tebe lepší.

Hele, není to tak, asi záleží na tom, kde a asi v jakém oboru práci hledáš. Já si hledám práci už půl roku (konečně jsem našla:-)), na podzim jsem měla ještě nějaké DPP a od ledna jsem se šla nahlásit na ÚP. Byla jsem tam jednou, když mě registrovali, pak, když jsem měla dodat nějaké papíry. Pak jsem šla na nějakou úvodní přednášku o službách ÚP a pak mě pozvali za 2 měsíce. To jsem tam byla koncem března. Další schůzka 28.6. Práci mi nabízí emailem (celkem za tu dobu asi 5×), ale vždy je tam napsáno, že je to nabídka jen orientační a že na ni nemusím nijak reflektovat. Na to, zda jsem někde byla na pohovoru nebo něco, se mě nikdo neptal - dost mě to překvapilo. Práci jsem si sháněla sama a intenzivně. Na pohovory chodila. Ale nikoho to nezajímalo:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11163
5.4.17 15:13
@Anonymní píše:
nebude, chci tu podporu… to tam raději budu chodit, pokud mě budou posílat k zaměstnavatelům tak jim holt budu říkat že nemám hlídání :nevim: díky

A proč nechceš jít do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
5.4.17 15:17

@Jana206 Tak třeba loni i na ČVUT brali snad ještě v létě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...