Dálkové studium a úřad práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Fazulina píše:
Hele, není to tak, asi záleží na tom, kde a asi v jakém oboru práci hledáš. Já si hledám práci už půl roku (konečně jsem našla:-)), na podzim jsem měla ještě nějaké DPP a od ledna jsem se šla nahlásit na ÚP. Byla jsem tam jednou, když mě registrovali, pak, když jsem měla dodat nějaké papíry. Pak jsem šla na nějakou úvodní přednášku o službách ÚP a pak mě pozvali za 2 měsíce. To jsem tam byla koncem března. Další schůzka 28.6. Práci mi nabízí emailem (celkem za tu dobu asi 5×), ale vždy je tam napsáno, že je to nabídka jen orientační a že na ni nemusím nijak reflektovat. Na to, zda jsem někde byla na pohovoru nebo něco, se mě nikdo neptal - dost mě to překvapilo. Práci jsem si sháněla sama a intenzivně. Na pohovory chodila. Ale nikoho to nezajímalo:-).
Ono i dost záleží úřad od úřadu, pracovnice od pracovnice.
Je vidět, že tady není žádné ohodnocení od toho, kolik lidí upíchnou. Kdyby to tak bylo, tak upíchnou každého a koho ne, tak ten by o podporu prostě přišel a zdarec. Práce totiž je, jenže mnohé firmy ani lidi z pracáku nechtějí a úlohu pracáku teď dost plní agentury…
Jde vpodstatě jen o úřad, kde se díky tomu vyplácí podpora.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
Ono i dost záleží úřad od úřadu, pracovnice od pracovnice.
Je vidět, že tady není žádné ohodnocení od toho, kolik lidí upíchnou. Kdyby to tak bylo, tak upíchnou každého a koho ne, tak ten by o podporu prostě přišel a zdarec. Práce totiž je, jenže mnohé firmy ani lidi z pracáku nechtějí a úlohu pracáku teď dost plní agentury…Jde vpodstatě jen o úřad, kde se díky tomu vyplácí podpora.
No mě to dost překvapilo, fakt jsem čekala, že budu muset dokazovat, jak práci intenzivně hledám, ale kdybych seděla doma a motala si rukama, tak to nikoho nezajímá:-). Naopak známý má zkušenost z jiného kraje, a tam naopak ho prudili docházkou na ÚP co dva dny, což mě přijde zase dost přehnané, protože kdo to má platit, že. Ona ta cesta taky něco stojí a když tam člověk jede jen se jakože ukázat, tak mi to přijde jako dost buzerace. Mohou velmi dobře nabízet práci i emailem a třeba jednou za dejme tomu 14 dní bych třeba čekala, že se přijde člověk hlásit s tím, kde se ucházel a jak to dopadlo, popř. bych také vyžadovala, aby chodil na místa vybraná ÚP. V tomto kraji také jsem si všimla, že nabídky práce velmi často mají napsáno, že pro uchazeče z ÚP, kteří splňují formální požadavky, bude místo na VŘ zaručeno.
U mě byl problém, že mám TP v jednom kraji, ale práci jsem si hledala v jiném. Převést mě nechtěli. Ale nakonec to dopadlo ještě jinak, takže OK:-))).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit