Dálkové studium, které lepší
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dálkové studium, které lepší
- Citovat
- Upravit
Reakce:
Myslim, ze obor socialni cinnost, nebo verejnospravni cinnost, je uplne fuk. Takze bych volila 4lete studium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka děkuji, myslíš, že jde proste o maturitu a co se studuje je vlastně jedno? Že ani ty základy v tom oboru jsou pak v praxi k ničemu?
- Citovat
- Upravit
No hele sociálního pracovníka s maturitou fakt dělat nemůžeš. Ze zákona to nejde. Pracovníka v sociálních službách jo, v podstatě kdekoli od charity, přes domovy důchodců po neziskové organizace zaměřené na děti ale tam neodpovídá výplata mnohdy. Veřejnosprávní činnost sama o sobě taky moc velké uplatnění nemá. Ale možná budou lepší platové podmínky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jako co se školy týče je to asi fuk. Nebude mezi nimi žádný extra rozdíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Chystám se přihlásit na dálkové studium střední školy… Vybírám zejména podle vzdálenosti školy, v létě se mi má narodit druhé dítě, takže nemám moc prostor cestovat daleko, ale už není na co čekat a odkládat to, tak to snad nějak zvládnu. Otázka zní, které vybrat jedno je na 4 roky obor sociální činnost- píšou vzdělání pro výkon sociálního pracovníka, ale tuším, že jen s maturitou budu moci dělat tak někde v duchoďáku, na což by mi stačil kurz, takže si nejsem jistá, zda tohle studium k něčemu je. Sice mám v plánu až děti povyrostou zkusit ještě vysokou, ale to je daleko a do té doby bych ráda dělala práci, kde dostanu víc než 25 tis. hrubého.
A druhé studium je na 5 let a je to veřejnosprávní činnost. Chápu, že jen maturita je prostě málo, ale jsou tam základy daní, práva, ekonomika, takže by mně to snad dopomohlo k nějakému místu třeba asistentka v advokátní kanceláři nebo ve firmách jako personalistka nebo něco podobného. Jenže rok není krátká doba, takže nevím zda se vyplatí studovat místo 4 let pět… Nemůžu se rozhodnout, co z těchto dvou oborů má větší smysl, studovat jsem se rozhodla zejména kvůli lepším penězům a nechci stát u pasu na směny ve fabrice.
V těch daných školách mi samozřejmě obor vychvalí, jen abych tam šla
Moc děkuji za názor.
A ještě pokud jste někdo studoval s dvěma dětmi, z toho jedno miminko, že to jde? Dá se to zvládat? Nechci už to odkládat, prostě se do toho chci teď opřít a pak mě možná klepne
Já bych šla spíš na sociální činnost, ale jen proto, že veřejná správa mě vůbec nezajímá, já jsem přírodovědně založená a právo a ekonomii jsem na gymplu trpěla a to jsme měli asi jen úplné základy. Ale je fakt, že k tomu, k čemu tě opravňuje sociální činnost, je asi to samé, co se dá udělat jako 3 měsíční rekvalifikační kurz pracovník v sociálních službách.
Ale nemusíš dělat jen v domově pro seniory, ale třeba osobní asistentku, některé neziskovky (práce s duševně nemocnými, lidmi bez domova, mentálně postiženými atd.) též berou pracovníky v sociálních službách. Já tento kurz mám, protože jsem kvůli nemoci nedostudovala VŠ a pracovala jsem v jedné neziskovce (nebyla to přímá obslužná péče, tu bych nedala a nesmím stejně 12ky a noční).
Ale zas kdybys měla jen ten kurz, tak nemáš maturitu a někde (alespoň co jsem pracovala já) požadovali SŠ vzdělání + kurz. Jinak ti asi moc neporadím, spíš, co tě víc baví. Ale asi bych šla na ten 4letý obor sociální činnost. Když pak výhledově uvažuješ o dalším studiu, tak bys třeba mohla pak na VOŠ sociální práce/pedagogika, nebo na tu VŠ.
Držím palce, ať se správně rozhodneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka děkuji, no takhle, kdybych si měla vybrat, co by mě víc lákalo, tak je to sociální činnost… Celkově směr psychologie je pro mě lákavý… Je to možná i trochu víc kreativní pracovat s lidmi, než sedět za počítačem, ale snažím se myslet i čisté racionálně nad penězmi, ale tam se to asi odvíjí jen od toho papíru s maturitou… A moc děkuji za radu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Lollitka děkuji, no takhle, kdybych si měla vybrat, co by mě víc lákalo, tak je to sociální činnost… Celkově směr psychologie je pro mě lákavý… Je to možná i trochu víc kreativní pracovat s lidmi, než sedět za počítačem, ale snažím se myslet i čisté racionálně nad penězmi, ale tam se to asi odvíjí jen od toho papíru s maturitou… A moc děkuji za radu
No právě, mě by taky víc bavila ta sociální činnost, já si jinou práci, než s lidmi, neumím představit. Možná bys mohla dělat i třeba nějakého aktivizačního pracovníka atd., já se někdy dívám na jobs.cz a pracovníky v sociálních službách docela hledají a nejen na přímou obslužnou péči. Ale záleží taky, odkud jsi, v Praze je těch příležitostí určitě víc, než někde jinde. Plat asi zázrak není, ale nevím, jaký bys měla s veřejnou správou. Ale já osobně bych nemohla 5 let studovat něco, co mě vůbec nezajímá. Tak držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka děkuji moc za názor
asi bych měla místo vymýšlení o penězích, přemýšlet o tom co chci, pak peníze příjdou třeba sami s tím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chystám se přihlásit na dálkové studium střední školy… Vybírám zejména podle vzdálenosti školy, v létě se mi má narodit druhé dítě, takže nemám moc prostor cestovat daleko, ale už není na co čekat a odkládat to, tak to snad nějak zvládnu. Otázka zní, které vybrat jedno je na 4 roky obor sociální činnost- píšou vzdělání pro výkon sociálního pracovníka, ale tuším, že jen s maturitou budu moci dělat tak někde v duchoďáku, na což by mi stačil kurz, takže si nejsem jistá, zda tohle studium k něčemu je. Sice mám v plánu až děti povyrostou zkusit ještě vysokou, ale to je daleko a do té doby bych ráda dělala práci, kde dostanu víc než 25 tis. hrubého.

A druhé studium je na 5 let a je to veřejnosprávní činnost. Chápu, že jen maturita je prostě málo, ale jsou tam základy daní, práva, ekonomika, takže by mně to snad dopomohlo k nějakému místu třeba asistentka v advokátní kanceláři nebo ve firmách jako personalistka nebo něco podobného. Jenže rok není krátká doba, takže nevím zda se vyplatí studovat místo 4 let pět… Nemůžu se rozhodnout, co z těchto dvou oborů má větší smysl, studovat jsem se rozhodla zejména kvůli lepším penězům a nechci stát u pasu na směny ve fabrice.
V těch daných školách mi samozřejmě obor vychvalí, jen abych tam šla
Moc děkuji za názor.
A ještě pokud jste někdo studoval s dvěma dětmi, z toho jedno miminko, že to jde? Dá se to zvládat? Nechci už to odkládat, prostě se do toho chci teď opřít a pak mě možná klepne