Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
My jedeme letos naší felícií do chorvatska, to bude
Obdivuji ![]()
Já si myslím, že to auto v pohodě zmákne, nikdy nás nikde nenechalo. Ale spíš mám děs ze spotřeby.
1,2 benzín zas tak žrát nemůže
pochopila bych kdyby jste jeli dvoulitrem, ale 1,2
to spíš máš pedál na podlaze a jede to 80 ne?
to byl vtip samozdřejmě, 1,2 vás určitě nesežere ![]()
Tak za 1. Nemusíte jet 160. Za 2. Ono to jede 160?
3. Já osobně bych s Fabií nejela nikam, ale jestli je to auto spolehlivý, tak nevím, proč byste s ním nemohli jet.
Jeli jsme fiatem punto - kromě toho, že do auta od „F“ už nikdy více, tak spotřebu měl cca 5,5. Dali jsme s ním Zadar a úplně pohoda - jeli jsme na dálnici do 130. 7 litrů je docela dost - to bych se možná i poohlédla k půjčení po nějakém šetřivějším - přece jen to není za rohem ![]()
Těžko to srovnávat, jde o styl jízdy, o stav motoru, jak bude auto naložený. Každopádně už teť 7l na tak malej obsah mi přijde dost.
edit: je fakt že je to slabší motor, tudíž potřebuje vyšší otáčky, tak žere víc
Příspěvek upraven 05.02.16 v 20:40
Tak 160 ti to stejně nepojede. Budete rádi za 140. Spotřeba je podle mě tak 8-9 l/100 km. My jeli před rokem do Slovinska a v pohodě. Ono v těhle státech stejně víc jet nemůžeš. Záleží jak máte auto pohodlné. Já bych v tom svém už dál nejela.
@Anonymní píše:
My jedeme letos naší felícií do chorvatska, to bude
Brácha byl feldou v Chorvatsku a prej pohoda.
Jeli jsme i mnohem delší cesty mockrát s 1.4 benzínem r. v. 2004 a přes 7l jsme se většinou nedostali. Pohoda 130 km/h, kam se hnát? A na sever Chorvatska je to fakt kousek, ani si vyšší spotřeby nevšimnete. My jezdili Pyreneje, Dubrovník, různé okružní cesty a nikdy jsme ze spotřeby nebrečeli.
Jakou máte alternativu? Zadarmo půjčení jiného auta, nebo cestu mimo dálnici?
Mimochodem, kolem r. 2000 jsme jeli na sever Chorvatska Škodou 125 a byla to jedna z nejlepších cest, co si pamatuju. Naprosto bez problémů a člověk si to užije mnohem víc než ze sterilního klimatizovaného tanku ![]()
Jako je fakt, že 7 l na 1.2 je hodně.
To jezdím se svým dvoulitrem
Navíc při dálkových cestách s průměrně cca stejnou rychlostí je ta spotřeba spíš nižší (do těch 150 km/h teda).
A jaký to má výkon? Ono může být 1,2 s výkonem 40, 60 ( a něco ) i více
, ono benzín 1,2 je široký pojem. Jinak já mám fabii 1,2 40 a v Německu na dálnici jsem s ní jela i 170
.
Samozrejme, ze na dalnici bude 1.2 zrat proste dost, neni to auto na takovy jezdeni…a naopak dvoulitr na dalnici pojede dobre. Sice to ve fabii odjedete, ale bude to hodne nepohodlny a ja bych mela i strach, ale to uz zalezi na tom, co vy preferujete.
@teepe píše:
1,2 benzín zas tak žrát nemůžepochopila bych kdyby jste jeli dvoulitrem, ale 1,2
to spíš máš pedál na podlaze a jede to 80 ne?
to byl vtip samozdřejmě, 1,2 vás určitě nesežere
Záleží na naložení a stylu jízdy. Máme auto s 2,5l motorem a když hodně chci, dostanu se se spotřebou na delších cestách pod 8. Naopak známým se spotřeba auta s menším motorem na stejné cestě na 8 vyšplhala, jinak jezdí za míň. My ten motor třeba v kopcích nechali jen tak brmlat, menší motory se musí víc točit.
Ahoooj, jdu se s Vámi poradit, či se informovat
Žere při běžném ježdění těch 7l průměrně, tak nemusíme jet 160 

V červnu máme jet na dovču k moři, já osobně bych jela nejraději naším autem, přeci jen je prostě naše, je to r. v.2004, fabie, najeto 80.000km, jsem první majitel. Řešíme to, že jedeme na Sever Chorvatska a manželovi se nechce na dálnici, že nás sežere.
Jeli jste někdo na dovču obsahem 1.2, benzínem?