Další dítě ve čtyřiceti

Anonymní
15.7.11 14:59

další dítě ve čtyřiceti

Ahoj, je mi 40 mám už jedno 2 leté dítě a o jedno jsem nedávno přišla. Nevím , zda to zkusit znovu, nebo se mám být vděčná alespoň za to jedno? máte s tím někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
558
15.7.11 15:02

Ahojky,nevím jakým způsobem a proč jsi o dítě přišla,ale určitě bych se o pokus snažila.Za pokus nic nedáš a navíc v dnešní době ,,40let,, je v CELKU běžné.Držím palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
15.7.11 15:05

Záleží jak se cítíš.Pokud ti první dítko nevyčerpává,ty i manžel moc po dalším toužíte,tak proč ne.A z jakého důvodu jsi o jedno dítko přišla?V těhotenství?Nebo o již narozené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.7.11 15:05

díky za odpověď, bojím se toho , že roky běží a já nejsem zrovna sportovní typ, který má energie na rozdávání, ale zase nechci, aby malá zůstala sama až tu nebudeme. O dítě jsme přišli kvůli genetické vadě, jinak než přes IVF totiž otěhotnět nemůžu, máme to složité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
15.7.11 15:07

Ahojky moje mamka měla ségru ve 42 (předtím také potratila). Sestra je zdravá, chytrá, veselá ukecaná......no prostě s ní někdy není k vydržení :mrgreen: :oops:
Určitě to zkuste! Moc držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.7.11 15:07

přišla jsem o ně v 6 měsíci , musela jsem jít na předčasný porod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.7.11 15:09

Díky majo, ale já mám doma malé dítě, které je velmi aktivní, proto váhám, jestli to zvládnu, navíc kvůli zdraví můžu rodit jen císařem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
15.7.11 15:17

mmamino já si myslím, že by jsi to zvládla. Já jsem ze čtyř dětí a jsem nejstarší.
Dá se to zvládnout, ale záleží na tobě jak to cítíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
15.7.11 15:18

Mám 14ti měsíčního syna a letos mi bude 40. Uvažujeme o dalším dítěti, lépe řečeno jedno embryo máme ještě zmražené, takže půjdu na vložení ( ještě nevím jestli letos, nebo až příští rok)a buď to vyjde a nebo ne:-).
Záleží hlavně na tobě jak se cítíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
15.7.11 15:20

To ti obávám se nikdo neporadí. To si opravdu musíš rozhodnout sama. Každopádně nic neobvyklého to není a mě měla maminka ve 43letech. Ale záleží na každém, jak se cítí. Císař je myslím to opravdu nejmenší. Kvůli tomu bych zda mít dítě vůbec neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.7.11 15:27

jasně, to je to poslední, ani nevím, proč jsem to tam napsala.Další dítě bych si pořídila jen kvůli dceři, aby nebyla jednou sama, jen nevím jestli je to dobrý důvod je totiž jediný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
15.7.11 15:31

přesně tak, pokud jsi zdravotně v pořádku, nevidím důvod proč se o miminko nepokusit. Dnes je to někde jinde a ve 40ti je to podle mě ještě v pohodě :-) Držím palce. Známá nemohla přijít do jiného stavu 6 let, už byla rozhodnutá pro adopci, která se nakonec povedla a měsíc na to otěhotněla, bylo jí 39. Těhotenství sice bylo rizikové, ale narodila se jí krásná holčička.

• Citovat
  • Upravit
8935
15.7.11 15:41
mmammina píše:
díky za odpověď, bojím se toho , že roky běží a já nejsem zrovna sportovní typ, který má energie na rozdávání, ale zase nechci, aby malá zůstala sama až tu nebudeme. O dítě jsme přišli kvůli genetické vadě, jinak než přes IVF totiž otěhotnět nemůžu, máme to složité

Chápu,že nechceš,aby malá byla jedináček.A také mám názor,že pokud to je alespoň trochu možné,je dobré mít min. 2 děti.Moje maminka je jedináček a řáká,že jí celý život sourozenec moc chyběl a chybí.Tchyně přišla o jediného bratra,už v dospělosti,také říká jak je to těžký.Jí drží alespoň to,že výborně vychází s jeho manželkou a dětmi,má ráda jeho vnoučata.
Energie opravdu věkem ubývá,asi by to nebylo jednoduché,ale často když něco opravdu hcceme,tak nás to nutí situaci ustát.
A máš někoho,kdo pomůže?Nějakou babičku k ruce?Alespoň jednou týdně na hodinu kdyby povozila kočárek s mimčem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.7.11 15:51

Já si plánuju pořídit ve čtyřiceti posledního maminčina mazánka, až ty dva draci povyrostou. No nestraš, že je to tak náročné (je mi teď 34). Babička měla poslední tetu taky ve 40 a nakonec umřela v osmdesáti, takže ani teta nezůstala jako nezletilý sirotek.
Rozestup mezi dětmi taky nebude příliš malý, přeci jen tříletá holčička - to bude chůvička, to myslím zvládnete dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
15.7.11 16:40

Záleží jen a jen na Tobě - ne na dceři, „aby nebyla jedináček“!

Ty sama musíš vědět, jestli se na to všechno cítítš - na podstupování nového IVF, na případné další těhotenství, na druhé malé dítě doma. A jestli se na to cítíš jak psychicky, tak fyzicky… Jestli máš manžela, který to cítí stejně, druhé dítě opravdu chce a adekvátně tomu Ti pomáhá (a bude pomáhat)… a spousta dalších věcí.

S tím Ti nikdo neporadí, to si musíš zhodnotit sama, nezávisle na tom, co kdo napíše. Co jedna zvládne levou zadní, to pro druhou může být neřešitelný problém.

Za sebe můžu říct jediné - já bych do toho NIKDY nešla jen z důvodu, „aby nezůstala sama, až tu nebudeme“… Stát se může cokoli, sourozenci spolu nemusejí vycházet, i osud může tragicky zasáhnout, to člověk bohužel nikdy neví. Druhé dítě je potřeba pořídit si proto, že MY RODIČE bychom ho chtěli - kvůli nám samým a proto, že chceme přivést na svět nového člověka, kterého budeme mít rádi. Ne proto, aby někomu dělal společnost, až my tu nebudeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin