Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem zajímal by mě váš názor.
mám doma nyní 10m syna a chtěla bych se začít snažit o druhé aby se narodilo než budou ondrovi 2 roky. a to ze tří duvodu.
máte někdo takhle po sobě děti ? dá se to zvládnout ?
moc vám děkuji za vaše názory a zkušenosti.
Marie
Ahoj, to víš, že se to dá zvládnout, je tady spousta diskuzí na toto téma ![]()
Máme děti s věkovými rozdíly 19, 15, 17, 20 a 12 měsíců a dá se to, zvládáme sami, hlídací babičky nemáme
Věř mi, že ty dvě děti se zvládají levou zadní ![]()
Ahoj,
já mam děti od sebe 2 roky a 2 měsíce, mladší dceři jsou teď dva měsíce, takže zkušenost mám krátkou, nicméně teď mi to přijde celkem v pohodě, všechno je tak nějak jednodušší, když už víš, co a jak. Ale dost se bojim, až mladší začne chodit, to se mi holky určitě rozutečou každá na opačnou stranu:o))
Já teď přemýšlím o třetím a říkám si, že nejlepší by byl co nejmenší věkový rozdíl, už jenom kvůli lepší organizaci času.
Jsem zvědavá na zkušenosti ostatních holek, co maj starší dět, abych věděla, na co se mám těšit:o)
Ahoj.Mí starší synové jsou od sebe přesně 2roky a 2dny.
Neměnila bych.
taky bysme chtěli menší rozdíl.ted je malé půl roku,chceme se snažit od ledna to jí bude 14měsíců.tak pokud se zadaří hned tak taky budou 2roky od sebe.
Já bych do toho šla. Zvládnout se dá leccos. ![]()
Taky jsme chtěli dvouletý rozdíl, bohužel nám to nevyšlo z jiných důvodů a mrzí nás to.
Děti takhle k sobě budou mít blízko, vyhrají si.
Já to mám tak jak ty a dokonce i z těch samých důvodů. No v šestinedělí jsem málem vyskočila z okna a kdyby se tam vešel, tak i narvala dvouleťáka do babyboxu, protože mu akorát těsně před porodem začalo to vztekací období
a se mnou pěkně mávaly hormony. Vybíjela jsem si to na chlapovi
se divím, že mě neopustil. Naštěstí miminko mám zlaté
zatím. Teď už jsem se zase hodila do klidu a pohodička. Neboj, jsi ženská a jak pravil můj kamarád, ty vydrží víc jak člověk
Ideální by bylo, kdybych mohla dávat časem staršího dopoledne do školky, aby se vyřádil s kamarády, já bych s mimčem mohla třeba na plavčo, na cvíčo, oběhat doktory, takhle je musím oba všude tahat. Hlídací babičku máme nevlastní, ale šetřím ji jen pro nejnutnější případy. No s tou školkou je to holt utopie ![]()
Ahoj,
kluci jsou bez 4 dní o 2roky,měla jsem na staršího a mám i na mladšího dvouletou varinatu rodičáku. Zpětně si řikám,že jsme mohli mít druhé i dřív ![]()
já teda obdivuju všechny, co mají děty tak rychle po sobě. já mám děti 4 roky a je to úžasná pohodička. klárka chodí do školky, vyzvedáváme až odpoledne, takže mám celý den na vikiho a všešchny pochůzky. s ním chodím na miminkovské cvičení, plavání a svoje cvičení a taky trajdat po městě. klárka se zvládne úplně sama obsloužit, takže i veškerá vypravování se ven jsou OK. jen jí říkám, co má dělat a zatím připravuju mladšího.
ale pravda je, že já jsem mezi dětma skoro 3 roky pracovala. vracela jsem se do kanceláře, když byl klárce rok…
ahoj,já mám holky rok a 6 měsíců po sobě a taky jsme to zvládli. ![]()
no kdyby staršího vzali do školky dřív tak by to byla ideální situace pro všechny ale s tím vůbec nepočítám. a asi to zkusíme. moc vám děkuji za vaše názory. je fajn si přečíst jené názory a zjistit že vlsastně máte stejné
díky.
Ano, máme (19 měs.) a přijde mi to ideální, neměnila bych. Třetí dítě bude od druhého 22 měsíců, tak jsem zvědavá, jak se to osvědčí ![]()
Teď se omlouvám za OT, ale poraďte jakou si mám zvolit variantu RD na tu mladší dvouletou nebo tříletou?
Za tříletou je v sumě víc peněz a kdyby náááhodou šel člověk do práce a dal do školky jen starší a mladší třeba do soukromé, tak by mi ten rodičák měl chodit dál. Je to tak?
Fyzikářko, prosím proč máš dvouletou i na mladší dítě? Plánujete třetí, nebo v čem je to výhodnější?
fragola píše:
Ahoj, to víš, že se to dá zvládnout, je tady spousta diskuzí na toto témaMáme děti s věkovými rozdíly 19, 15, 17, 20 a 12 měsíců a dá se to, zvládáme sami, hlídací babičky nemáme
Věř mi, že ty dvě děti se zvládají levou zadní
musím jen potvrdit
mám tři holky od sebe 18 měsíců-nejstarší bude v září 5,prostřední byly 3 v dubnu a nejmladší byla rok a půl v březnu..a jsem ve 20.týdnu těhotenství
všichni si myslí jak je to hrozné mít tolik dětí po sobě,ale asi mi to jen potvrdíš,že máš na sebe víc času než s jedním,protože děti si hrají spolu
já si dám kafe kdy chci,podívám se na tv kdy chci,jsem na pc kdy chci a jedině nejmladší přebalím a nakrmím,pokud nejí sama
takže za mě určitě více děti v kratších odpstupech ![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.