Věkový rozdíl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
eMaminka
26.5.11 17:25

btw: neřešila bych jestli z toho má dítě trauma, že nebude jediné na světě ale že díky sourozenci nebude sobecké, že se naučí dělit a spolupracovat :wink:

• Citovat
  • Upravit
23847
26.5.11 17:33
jankee píše:
Taky bych chtěla děti co nejdřív po sobě, ale trošku mě znejistilo, když jsem si něco přečetla o knížce Jiřiny Prekopové Provorozené dítě. Pokud je mezi dětmi malý rozdíl, starší dítko z toho má prý doživotní trauma, protože přišlo o pozornost rodičů ještě jako skoromiminko. A nejhorší to údajně je, když to jsou dva kluci. Knížku jsem zatím nečetla, nějak nemám odvahu… Co si o tom myslíte?

My jsme se ségrou o dva roky a že bych měla nějaké trauma 8-o na sobě nepozoruju. Naopak mi to přišlo vždy jako přirozená věc mít sourozence, neboť si na ten život bez nich nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.5.11 17:46
jankee píše:
Taky bych chtěla děti co nejdřív po sobě, ale trošku mě znejistilo, když jsem si něco přečetla o knížce Jiřiny Prekopové Provorozené dítě. Pokud je mezi dětmi malý rozdíl, starší dítko z toho má prý doživotní trauma, protože přišlo o pozornost rodičů ještě jako skoromiminko. A nejhorší to údajně je, když to jsou dva kluci. Knížku jsem zatím nečetla, nějak nemám odvahu… Co si o tom myslíte?

Podle mě je to blbost :lol: Klárka Ondru zbožňuje, nikdy ani náznakem nežárlila… Holt jak byl Ondra mimino, tak byla víc tatínkova, protože Ondra byl víc vázaný na mě kvůli kojení atd., ale nijak poznamenaná tím není. Teď jsou samozřejmě běžné tahanice o hračky, ale to by bylo v jakémkoliv věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21481
26.5.11 19:52

podle mě na tom něco málo pravdy bude. ale je to hodně o povaze dětí a o přístupu rodičů. jinak Prekopovou bych až tak šmahem neodsuzovala. je to velmi dobrá psycholožka, podle jejích postupů hodně často jedou v pedagogickopsychologických poradnách a také vymyslela metodu pevného obětí…
ale já jsem zastánce většího časového rozestupu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
26.5.11 22:19

Teda já mám dvě děti (2,5 od sebe) a nepřipadá mi, že bych je nějak zvládala levou zadní, stojí mě to hodně úsilí, práce a trpělivosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milmalka
5.10.11 15:27

naše holky jsou 15měsíců po sobě a zatím je to docela záhul.Dokud malá jen ležela,byla to pohoda,ale jak začala chodit,nastala krize.Ale možná je to tím,že od jejího půl roku jsem musela zpět do práce.Zatím si spolu moc nehrají,ale starší se s ní dělí o jídlo a má snahu ji vychovávat.Ráno mě rozesmála věta…Hanico si vypintaná,ahój… nech toho,tata pintá-přeložím Haničko už jsi vyspinkaná?…nech toho(mlácení do klavíru)táta ještě spinká…tyhle momenty stojí za to.Takže za sebe říkám ano,brzo po sobě je to lepší,i když fyzicky náročnější.Samozřejmě přece nejde dohonit 2kola,když jedou každé na opačnou stranu :lol: ale člověk se naučí…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin