2,5 roku věkový rozdíl dětí

6423
5.3.11 13:47

2,5 roku věkovy rozdíl detí

Ahojky,zdravím všechny maminy :mavam:
Mám doma 2 letého kluka,v lednu mu byli 2 roky a teď na červen čekáme druhé miminko a bude mezi nima věkový rozdíl 2 a pul roku
Tuhle diskuzi zakládam z důvodu,že prosím maminy,které maj stejný věkový rozdíl,o zkušenosti,jak to to 2 a pul leté batole snáší,když najednou je doma už i druhé miminko
Můj chlapeček,je celkem závislej na mně a právě mám strach akorát z toho,jak to asi bude snášet,že už mně nebude mít jenom pro sebe
přítel děla v horách a v dubnu odjíždí do Chorvatska,takže více-méně jsem s malym sama a pak budu s obouma,proto je malý i hodně na mně závislej
Prosím o zkušenosti,jaký má vztah to starší batole k miminku,jak to snášej maminy vaše děti?
předem děkuju za zkušenosti :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
642
5.3.11 13:56

Ahoj, moje holčičky jsou od sebe o 2 roky a 7 měsíců. :-) Ze začátku starší žárlila, začala více plakat, což předtím nedělávala, vyžadovala po mně více pozornosti, byla protivná, nechává se krmit apod., ale na miminko byla a je hodná. Zapojuji ji přiměřeně věku, aby mi pomáhala, aby se cítila důležitá, podává mi plínky při přebalování apod. Když maličká spí, věnuju se starší (čtu si s ní, maluju). Každé dítě je jiné, těžko odhadnout takhle dopředu, jak to bude snášet. Žárlit určitě bude, záleží, jak to bude dávat najevo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
5.3.11 14:01

Ahoj,to je hezky,kdyz pak muze pomahat a nosit plenky a tak,ja jsem rada za kazdou zkusenost k tomuto vekovymu rozdilu
A co v noci,se starsi holka budila kdyz brecelo miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
5.3.11 14:05

Tak tahle diskuze mě taky zajímá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: u nás to bude obdobné :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Malej je taky na mě závisláček.. ale přijde mi to normální, když je doma jen se mnou. Manžel je od rána do večera v práci, tak na kom jiném by měl viset :roll: Žárlení bude určitě, snad nebude malé ubližovat.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
5.3.11 14:08
katys-kubik píše:
Tak tahle diskuze mě taky zajímá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: u nás to bude obdobné :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Malej je taky na mě závisláček.. ale přijde mi to normální, když je doma jen se mnou. Manžel je od rána do večera v práci, tak na kom jiném by měl viset :roll: Žárlení bude určitě, snad nebude malé ubližovat.. :-?

Toho se taky bojim,aby neublizoval miminku,on ted treba mi hladi brisko a rika miminko,ale kdyz mu vysvetluju uz dloho,ze se pak musi delit o vsechno,tak on jenom Neee :roll:
Zatim z toho asi moc rozumu nema,tak jsem fakt zvedava jak to bude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
5.3.11 14:10
mamina25 píše:
Ahoj,to je hezky,kdyz pak muze pomahat a nosit plenky a tak,ja jsem rada za kazdou zkusenost k tomuto vekovymu rozdilu

Asi první 3 měsíce, když to jinak nešlo, spávala jsem s miminkem v obýváku (máme jen ložnici a kuchyň spojenou s obývákem). Naštěstí byla hodné mimi, které v noci moc neplakalo. Jinak jsou obě holky s námi v ložnici. Bohužel ještě teď se mi navzájem budí. :-( Ale zase třeba spolu večer v pohodě usnou. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
5.3.11 14:16
E.K.L. píše:
mamina25 píše:
Asi první 3 měsíce, když to jinak nešlo, spávala jsem s miminkem v obýváku (máme jen ložnici a kuchyň spojenou s obývákem). Naštěstí byla hodné mimi, které v noci moc neplakalo. Jinak jsou obě holky s námi v ložnici. Bohužel ještě teď se mi navzájem budí. :-( Ale zase třeba spolu večer v pohodě usnou. :wink:

My taky spime v loznici a miminko bude taky,my mame sice byt 2+1,ale jak jsem sama s malym i v noci,tak to u nas bude asi slozitejsi,nebo maly spi vedle mne,jak tatinka nemame doma,on od te doby ma strach spat sam,hm jsem sama zvedava jak to bude s tim spanim u nas :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
5.3.11 15:02

tak to zajímá i mne máme dvouletou holku a budeme se snažit o druhé, takže jsem na to také zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
5.3.11 16:41

My máme děti od sebe 2 roky a 7 měsíců. Jak už někdo psal, nějaké to žárlení tu je, na malého je ale moc hodná, nám dává pěkně zabrat, častěji brečí, vyžaduje jen mámu, když uspávám, ze začátku chtěla být při kojení a „vyrušovala“, ráda ho budila, ale teď si s ním i hezky hraje, jen toho řvaní je celkem ještě dost, hlavně před spaním. Taky se chvíli počůrávala, doktorka říkala, že to je skrz brášku, ale ať se nebojím, že bude hůř. :-) Nedává to najevo, ale myslím, že hodně žárlí, trpěla zácpou, protože zjistila, že okolo ní běháme, když nechce kakat, chce krmit, hraje si na miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.3.11 16:58

Mám děti s tímto věkovým rozdílem a pohoda :srdce:
Ale u nás byla trochu jiná situace. Staršího jsem dlouho kojila, v těhotenství, tandemově s miminkem a to si myslím, že je jeden z důvodů, že žárlivost, závist, nějaké vztekání, vzpouru, scény,noční buzení, počurávání, vyžadování hry „na miminko“,neznám. Fakt nic takového u nás doma neproběhlo,ani vyrušování u kojení,buzení miminka. Znám to jen z okolí a co kde načtu.

Od prvního dne malou přijal, přestože před tím beze mě nikde nebyl, byli jsme do té doby prakticky pořád spolu. Chtěl ji nosit, přebalovat, podělil se s ní „o mlíčko“.. Spíš jsem musela hlídat, aby jí samou láskou neublížil, aby ji nevytáhl z postýlky..

Samozdřejmě jsem se mu i po narození malé snažila hodně věnovat, ne vždy to šlo, taky jsme byli přes den sami. Taky mu to někdy bylo líto, ale stačilo vysvětlení, zavzpomínat, jaké to bylo, když byl on malý.
Co se týče mamánkovství, až po narození malé začal občas přespávat u babičky a taky pohoda. Zase si to vysvětluju tím, že jsem ho před tím nikdy nuceně od sebe neodtrhávala.

Ale abyste si nemysleli, mají moje děti mezi sebou normální vztah, taky se teď hádají o hračky, perou, někdy koušou. Ale když jde „do tuhého“, brání jeden druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
5.3.11 17:05

Holky,koukam,ze to fakt asi zalezi i od toho starsiho ditka,jak si to vysvetli,no jsem fakt zvedava, :think:
Ale zase je moc hezke,kdyz uz je mladsi vetsi a pak si spolu hrajou,prave proto jsme chteli i takhle brzo po sobe,aby si spolu hrali a mneli se radi :srdce: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
5.3.11 20:12

Mám syny 2 roky a 9 měsíců od sebe už v těhu sjem Sebíka připravovala…kupovali jsem spolu věci atd.Když se narodil a poprvé ho viděl byl z něj na větvi tak se na něj těšil!Má ho moc rád hraje si s ním hrou stylem kuk to má Ol moc rád…vyprávím Sebíkovi jaké to bylo když on byl takové miminko…Oli je hodně čilé miminko a už jde bráchovi po hračkách což je problém Sebík nemá rád když mu na ně slintá a samo mu je bere to se hned Oli ozve ale jinak má brášku rád když ho nevidí ptá se hned kde má brášku.uvidíme až Oli bude chodit to myslím bude teprve masakr:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
5.3.11 20:19

Crystal87

Jeee to je hezke,ja prave taky porad vypravim malymu o sestricce,a on mi hladi pupik,rika ze miminko,vi,ze nesmi se mi valet po brisku a je opatrny
UkZUJU MU RUZNE FOTKY S MIMINKAMA a vypravim,mu,ze pak budeme mit doma taky miminecko,tak jsem zvedava jak to bude u nas
Hlavne jake budou noci s obouma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
5.3.11 20:25

mamino ze začátku mladší spal celou noc bylo to ok…ted se sice budí ale staršího nevzbudí to se stalo asi 2krát a hned usnul to spíš starší svým super jekotem budí mladšího i když už si asi pomalu zvyká…nejhorší jsou chvilky kdžy mladší chce koupat kojit a starší najednou musí taky něco to teda je něco a nědky mi nervy tečou ale zas když je vidím jak si hrajo…jak i mladší pozoruje staršího kouká na něj smějou se na sebe to je k nezaplacení :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
5.3.11 20:29
Crystal87 píše:
mamino ze začátku mladší spal celou noc bylo to ok…ted se sice budí ale staršího nevzbudí to se stalo asi 2krát a hned usnul to spíš starší svým super jekotem budí mladšího i když už si asi pomalu zvyká…nejhorší jsou chvilky kdžy mladší chce koupat kojit a starší najednou musí taky něco to teda je něco a nědky mi nervy tečou ale zas když je vidím jak si hrajo…jak i mladší pozoruje staršího kouká na něj smějou se na sebe to je k nezaplacení :srdce:

Verim,ze nekdy to musi bejt o nervy,no ja jsem zvedava jak to bude u nas a hlavne mam strach jake budou noci,nebo miminko bude urcite brecet a maly ae bude budit,on i ted ma osklive sny,budi se s brekem
ale presne jak pises,to musi bejt krasne je videt jak si spolu hezky hrajou :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin