2,5 roku věkový rozdíl dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32
7.3.11 20:17

ahojky taky se přidávám s tímto věkovým rozdílem :-) když se kluk narodil holka byla na mě taky strašně fixovaná.Když jsme přijeli z porodky tak byla plačtivější ale snažila se pomáhat.Když jsem malého kojila tak vzala panenku a taky kojila.Bylo to moc krásný!!!!V noci jsme ze začátku spali společně a v pohodě.Po půl roce šla holka do pokojíčku a po roce jsme jí tam dali i kluka.Dnes je Eli pět a Dendovi dva a půl hrajou si spolu ale někdy to jsou i boje ale jak jde do tuhého tak stojí při sobě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
7.3.11 20:24

Když se narodil Daník, bylo Amálce přesně 2,5 roku. Manžel chodí domů kolem osmé večer, když jde malá spát, takže byla a je na mě hodně fixovaná.
Hodně jsem se bála, jak přijme nového člena rodiny. Už v těhotenstcí jsme se jí snažili vše vysvětlit, chodila se mnou na ultrazvuky, aby viděla brášku a celkem se těšila.
Po příjezdu z porodnice se mi začala počůrávat, přestože byla už předtím bez plen. Když jsem si malého vzala do náruče, chtěla se taky chovat :nevim: Ale musím říct, že vše trvalo 2 týdny a srovnalo se to.
Brášku miluje, chce mi ve všem pomáhat, venku vozí kočárek - prostě velká ségra.
Už teď se těším, až Daník povyroste a začnou spolu naplno řádit. Podle mne je tento věkový rozdíl ideální!!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
7.3.11 21:03

maminy,dekuju vsem za zkusenosti,je t hezke,kdyz jsou uz dva,ze zacatku i narocnejsi,nez si zvykne starsi sourozenec,ze uz budou dva,ale hrozne se uz na to tesim,taky ted malymu vysvetlujeme,ze bude mit segru a on porad chodi a hladi mi pupik a dava mi pusinky na pupik,to je tak krasny :huban: :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
7.3.11 21:25

Ahojky, jak píše Myška o tom kojení, to malá dělá taky :lol: Vezme si svého medvídka, vyhrne tričko a dává si ho k prsu, taky medvídkovi musíme dávat plínku a vozíme ho v kočárku, já mám velký kočár s miminkem a Kláruška svůj s panenkou nebo medvídkem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
25.5.11 13:53

Dobrý den. Tak se taky přidám a prosím o radu. Mám dvouletou holčičku Terezku a teď 12.5. se nám narodila další princezná Míša. Terezka byla první dva dni skvělá a pak to začalo. Nežárli na miminko, spíš začal problém s čúraním (počuráva se), neposlouchá, dělá naschval opak, co se od ní chce…a teď nevím, zda jí za to trestat, dát na zadek, nebo nad tím mávnout rukou????? Děláme všechno aby byla na prvním míste, chválime jí a stejne…Muže někdo poradit? Děkuji, Lucia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5652
25.5.11 14:03

Mezi dětmi mám 2r+4m a nebyla to žádná sranda…Starší dceru jsme na příchod brášky připravovali pečlivě, ale stejně jí to moc nedocházelo, snad až ke konci těhu.
Po narození brášky dcerka moc žárlila, nebýt pohádek na DVD tak ani nenakojím. Brácha se jí narodil do pro ni nejhoršího období vzdoru :-(
Nejhorší bylo, že si dcera začala kousat tváře (zevnitř) a jazyk do krve. Museli jsme docházet k dětské psycholožce. Na její radu pomohla až školka. Děcka dnes mají 5 a 3 roky a období nehynoucí lásky střídá období nepřekonatelného odporu…prostě občas se milují a jindy se rvou jak koně. Takže normální sourozenecký vztah :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.5.11 14:15

Dodenko, všeho s mírou… Usměrnit ji musít, nedá se nic dělat, jediné, co dokážu poradit - naoko udělat tytyty i na miminko, když z pohledu staršího sourozence „zlobí“. Poslouchám třeba, že miminko zlobilo, protože batole škráblo (koplo, chytlo za vlasy…prostě takové ty automatické věci, co miminka dělají, ale batolata nechápou, že to není schválně). Tkže naoko udělám tytyty, miminko, bráška se neškrábe (nekope atd.). Batole je spokojené, že se jim měří stejným metrem a miminu je to šumák, to se u toho hezky směje :lol: Víc neporadím, musíte to nějak přežít a řešit instinktivně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
25.5.11 14:27

Já mám kluky od sebe 2r. a 7m a myslím ,že dobrý:)) Jako sem tam na sebe nemají náladu a žárlí na sebe tak nějak oba,ale nic hrozného..Máťa byl první,kdo se dozvěděl,že bude miminko a připravovala jsem ho na to po celou dobu těhotenství, přál si brášku (teď po mě chce ještě sestřičku :mrgreen: ) a moc se na něj těšil, rád si prohlížel fotky z utz, vybíral s námi jméno..
Chová se k Tobimu hezky , blbnou spolu ..prostě super:))
Jo a nevím,kde k tomu Matýsek přišel, ale dost často říká: " jééééé ten je roztomilej..necháme si ho??" :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LEM
669
3.6.11 12:23

Tak mi mame rozdil 2 roky a 5 mesicu a naprosta pohoda. Je pravda ze ze zacatku mel obdobi kdy kazdeho bil ale zjistila jsem ze to asi patrilo k veku protoze to delali stejne stari bez sourozenců. Cely tehotenstvi se tesil na mimi. Strasne pomahal a kdyz jsem zacla mit porodni bolesti hned se o me zacal starat. Je sice vice zavisli na tatinkovi uz od narozeni ale jak jsem byla v porodnici tak se mu styskalo. Malou hned choval a pomahal, podaval dudliky a chtel i prebalovat. Nadseni a ochranarstvi se ho stale drzi i kdyz uz ho mala zacina zlobit a brat hracky ale je trpelivy a kdyz upadne hned utesuje. Ma i panenku ktera je taky Maja. No proste jsou oba zlaticka. Jo a ze zacatku ho budila ale po chvili si zvykl. Matej mel vzdycky problemy se spanim tak usina u nas v loznici a Majda spinka krasne v pokojicku. Rano ji taky chodi do pokojicku on protoze jak porad rika je to jeho Majinka a mama si ji jen pujcuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5652
3.6.11 14:34

Zrovna dneska jsem s jednou mamkou řešila věkové rozdíly. Jedna její známá má mezi dětmi 2,5 roku. Starší bráška tak žárlil na miminko, že ho „schoval“ do zásuvky pod postel. Mimčo navíc spalo a ani nekňouklo a maminku mohli křísit, když mimčo nemohla najít. A brácha mlčel jako hrob :pankac:
Od někoho jiného zase vím, že ten starší šel hodit miminko do koše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
12.2.13 08:08

Poradíte?

Zdravím :) Malé budou v létě dva a čekáme dalšího broučka. Jsem tedy uplně v začátku a tak teď spíše řeším, jak proběhne těhotenství. Jak jste maminky řešily pochování, zvedání, dávání do vany a vyndavání ven? Mám z toho trochu obavy, abych miminku neublížila :,( ale zase jsou některé úkony, při kterých ji prostě zvednout musím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
12.2.13 08:16

Já mám mezi dětmi dva a čtvrt roku, celé druhé těhotenství jsem měla rizikovcé (vcestná placenta, krvácení). Syn je celkem šikovný, takže v těch necelých dvou letech už byl hodně samostatný, dávno bez kočárku, sám se oblíkal, najedl, došel si na záchod… takže se akorát naučil lézt do vany ze stupínku (ven jsem ho vyndavala, to je vteřinka) :nevim: Jinak jsem ho opravdu v podstatě nezvedala, pomazlit jsme se mohli na zemi nebo na posteli. Ale kromě toho zvedání jsem s ním dělala všechno, řekla bych. Samozřejmě si na mě občas sednul, strčil do mě, kopnul mě v posteli, tomu se asi nedá zabránit.
Pokud máš těhotenství v pořádku, nebála bych se ani zvedání, myslím, že je to normální a dvouleté dítě pravděpodobně neváží 20kilo, aby to byla nějaká extrémní zátěž :nevim:

Ségru neskutečně zbožňuje, ona jeho, jsou to bezvadní parťáci, a úplně se děsím toho, až bude malá pořádně mluvit, co proti mně budou vymýšlet :-D

Příspěvek upraven 12.02.13 v 08:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
12.2.13 08:33

Budeme mít dva roky mezi dětmi a celou dobu těhotenství se snažím fungovat neomezeně. Zvedám, poponáším, běhám, blbnu. Malej mi občas sedne na břicho, opře se loktem :roll: :mrgreen: Nacvičujeme teda víc samostatnost - chůzi, podává mi věci ze země a pod. Řekla bych, že pokud je těhotenství ok a netrpíš tvrdnutím a pod, tak není problém.

I jsme zkusili vyndat tyčky z postýlky, že si bude zalézat a vylézat sám, ale přineslo nám to víc problémů, než užitku, tak jsme je zase vrátili a já ho holdx denně zvednu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
12.2.13 08:39

Mám mezi dětmi rozdíl 22 měsíců a celé těhotenství jsem se nijak neomezovala…důležité je asi nebát se :-) malý mě občas taky kopnul, bouchnul atd…těhotenství si moc neužiješ, ale pak je to něco úžasného. Mají k sobě úžasný vztah :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
12.2.13 08:39

@Jiiriinka1 Neresila jsem, i kdyz jsem mela velky hematom pod miminkem. Jsem s detmi sama, k tomu pracuju, i jsem se stehovala a to bylo nejakeho noseni a vse ok. Mam rozdil 2roky a mala byla hodne sikovna, behala sama. Chodila jsem s ni i na plavani a ruzne akce. V 1,5 roce sla na valendu, takze ke konci mi odpadlo zvedani do postylky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin