Vhodný věkový rozdíl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
veronikamayerova
27.6.11 16:47

vhodný věkový rozdíl

Milé maminky,
tak si tak říkám,jaký je asi nejvhodnější věkový rozdíl mezi dvěma dětmi…
Já mám synka (teď 2 roky a 4 měsíce) a ráda bych už možná druhé.Až by se narodilo ,byly by Danielkovi cca 3 roky a kousek.Přítel by ale nejraději druhé až tak v sedmi letech Danielka-prý aby si ho pořádně užil.Danielek není zrovna klidné dítko,ale spousta známých mně přesvědšuje,že prý se uklidní,až se nebude pozornost točit jen okolo něj a uvidí,že je tu ještě jedno miminko.Co myslíte? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3400
27.6.11 16:56

No já to můžu brát až jako dospělá. Máme s bratrem rozdíl 6 let a musím říct, že tím pádem ani jako sourozenci už nejsme. Když jsem šla do školy, tak byl mimi a s tím si moc nepohraješ, jen koukneš do postýlky a dobrý no. Pak jsem musela vozit, což mě nebavilo a když už se s ním nějak dalo mluvit, tak jsem šla do puberty a to byl takový pako pro mě a pak už jsem šla od našich. Vlastně si ho ani moc nepamatuju bych řekla :-) Společného vůbec nic. Takže za mě je 6 už moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
27.6.11 16:59

A to tě známí nevarovali, že se to také může ještě zhoršit s miminem? :mrgreen:
Vhodný čas je takový, který si určíš ty a tvůj partner, rozhodně se nenech nutit okolím, že teď je to ta pravá chvíle, protože to si určujete jako rodina jen a jen vy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.6.11 17:03

Pokud budete mít prcka teď, tak si spolu ještě budou hrát. Tři roky nejsou tak hodně (třeba na pexeso, člověče, stavění z lega…). Když budou o sedm let, tak to je jako kdybys měla dva jedináčky. Každý bude někde jinde.

• Citovat
  • Upravit
veronikamayerova
27.6.11 17:08

Máte pravdu…Když si vezmu mě: já jsem prostřední ze tří sester.Ta mladší je odemne 9 let a starší dva roky.Je to zvláštní ale daleko lepší vztah jsem měla vždycky s tou mladší,tak jsem nevěděla,co je lepší.Na druhou stranu se ale obávám žárlení syna.když už nebude veškerá pozornost směřována k němu.

• Citovat
  • Upravit
13119
27.6.11 17:11

nemohla bych mít děti blízko od sebe. Ideální rozdíl je 4-5let. Krásně jsem si obě děti užila, starší dítko pomohlo.....Nehledě na to, že to ber z praktické stránky, když budeš na RD s velkou pravděpodobností nedostaneš na starší dítko školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
27.6.11 17:12

Myslím, že byste si měli doma v klidu pohovořit. Ideální věkový rozdíl neexistuje. Musíte si ho určit sami. Rozdíl 3 let neznamená, že si budou blízcí a budou si hrát a 6-ti letý zase naopak.
Mám rozdíl se setrami 7 a 8 let. Jsme stále v kontaktu a taky si se mnou hrály. A děti mojí jedné sestry jsou od sebe 2 roky a nejsou si blízcí.
Láska mezi sourozenci není o rozdílném věku. Někdo si chce odbít vše naráz a někdo vychutnat postupně. Já osobně si myslím, že má rozhodnout žena. Ta bude omezená. jenže já mám tolerantního manžela, který se ztotožnil s mým názorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
27.6.11 17:19
ynax píše:
nemohla bych mít děti blízko od sebe. Ideální rozdíl je 4-5let. Krásně jsem si obě děti užila, starší dítko pomohlo.....Nehledě na to, že to ber z praktické stránky, když budeš na RD s velkou pravděpodobností nedostaneš na starší dítko školku.

To je asi pravda.Ale my právě takto uvažujeme i kvůli školce.Původně jsme plánovali ,že se vezmeme,budeme cestovat (s jedním dítkem je to pořád jednodušší než se dvěmi),ale pak jsem se dozvěděla,že tady u nás v okolí jsou školky hrozný problém bez ohledu na to kolik je v rodině dětí.Proto jsme začli uvažovat o druhém.Za dva roky tu má stát další budova určená pro Mateřskou školu a navíc bude děda ,co s ním bydlíme,už na důchodě.Bylo by to tedy jednodušší i s mou prací.Ale pořád vysí ve vzduch to: CO KDYŽ…

• Citovat
  • Upravit
23847
27.6.11 17:20

Tak mít doma „rozjíveného“ žárlivého tříleťáka a miminko není žádná sranda. Otázka je, jestli to v sedmi letech bude brát lépe nebo ne, ale už bude rozumnější a hlavně nebude doma celý den. Jestli je to dítě hodně divoké, radši bych počkala, takž dávám za pravdu přítelovi, ale rozhodnutí by mělo být na tobě, pokud s oběma budeš doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
27.6.11 17:23

Mám děti 15, 9 a téměř roční dvojčata. Tento velký odstup je pro mně idelní.
Nejstarší dcera pohlídá, když jdu třeba na nákup a nemusím se bát, že se něco stane. Mít děti brzo po sobě je náročnější na organizaci času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
27.6.11 17:24
Gina108 píše:
Tak mít doma „rozjíveného“ žárlivého tříleťáka a miminko není žádná sranda. Otázka je, jestli to v sedmi letech bude brát lépe nebo ne, ale už bude rozumnější a hlavně nebude doma celý den. Jestli je to dítě hodně divoké, radši bych počkala, takž dávám za pravdu přítelovi, ale rozhodnutí by mělo být na tobě, pokud s oběma budeš doma.

Dát si na papír pro a proti,vyjde to na stejno.Ovšem proti jsou většinou doměnky.No uvidíme.Jak tak koukám,je to spíše asi na povaze těch dětiček.Jestli si budou spolu hrát či nikoliv.

• Citovat
  • Upravit
2069
27.6.11 17:50

já jsem zastáncem co nejmenšího věkového rozdílu. Děti jsou od sebe přesně dva roky a podobně jako hodně dětí z našeho okolí, jsou výborný parťáci. Kromě semtam bitek o hračky apod., což je ale pro existenci v kolektivu vhodná škola. Čím větší věkový rozdíl, tím mi přijde, že už budou mít úplně jiné zájmy a bude těžší vymyslet rodinný program, aby bavil všechny.
Takhle si můžeme podnikat společné výlety, číst stejné knížky, hrát si s podobnými hračkami, navštěvovat podobně staré děti, aniž by se někdo nudil, děti mají ve všem podobé tempo…
Zase kamarádka, které se narodilo druhé dítě až po 4 letech po prvním, si pochvalovala, jaký byl pro ni syn mezi 2-3 rokem výborný parťák, samo nějaký vzdor, ale jinak rozumný, dal si všechno vysvětlit… V tu dobu já válčila doma se dvěma ukřičenými dětmi a tohle jsem nezažila, ale stejně bych neměnila, myslím, že čím dřív, tím líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
27.6.11 17:52

Já když to vezmu podle sebe, jedna ségra mladší o rok a půl, ale povahově rozdílná - našly jsme k sobě cestu až v dospělosti, druhá ségra mladší o 12 let, povahově skoro stejná, to bylo super od začátku :wink:
Je to fakt individuální :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
27.6.11 17:53

ahojky jámám prcky po sobě 2 roky a 4 měsíce a jeden na d ruhého nedají dopustt samo že se občas poperou ale to je normální a malá vzala příchod brášky přímo ukázkově, ádné žárlení atd, já se sestrou jsme od sebe 5 let a zrovna nějak moc blízko k sobě nemáme, ale dle mě je to o povahách dětí a to něovlivníš takže dej na svůj pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikamayerova
27.6.11 18:07
pavluša píše:
ahojky jámám prcky po sobě 2 roky a 4 měsíce a jeden na d ruhého nedají dopustt samo že se občas poperou ale to je normální a malá vzala příchod brášky přímo ukázkově, ádné žárlení atd, já se sestrou jsme od sebe 5 let a zrovna nějak moc blízko k sobě nemáme, ale dle mě je to o povahách dětí a to něovlivníš takže dej na svůj pocit
šmarja…to je hrozné.Kdyby tak člověk mohl vidět do budoucnosti.To by se to pak snáze rozhodovalo.Zase si říkám…Občas to bývá s Danielkem opravdu těžké,ale než by se to malé narodilo,bude už větší a některé věci pochopí,když mu je zkusím vysvětlit ne? Když se narodí mamince dvojčátka,také to musí zvládnout stůj co stůj,že?Miluji děti a vždy jsem chtěla mít dvě,tak proč né hned že?
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin