Život s miminkem a batoletem - tipy

32
23.6.11 09:10

Život s miminkem a batoletem - typy

Maminky, dovolím si založit diskusi, která by uceleně dala návod nám, maminkám, které mají (budou mít) doma batole a miminko s rozdílem věku od x do cca 24 měsíců. Maminky s touto zkušeností - jaké to je hlavně co se týče praktického života. Jak vyřešit postýlku a velkou postel? Kdy do ní přesunout dítě (2 měsíce před porodem)? Jaký zvolit dvojkočár? Jaký si udělat režim dne? Co vám takový život usnadňuje? Čím si pomáháte? Jak jste vymezili prostor v bytě pro mimi a kde pro batole, aby jste byli v místnosti s oběma a ani jedno nebylo odstrčené? Otázek je mnoho, maminky, které toto období čeká, ptejte se. Maminky, které toto zažíváte a zažívaly jste, dejte nám typy na cokoliv, co myslíte, že jste dobře vyřešily či měly vyřešit lépe. Děkuji všem!!!! Evča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
23.6.11 09:25

Taky by mě to zajímalo. My jsme zatím ve stádiu, že malej se z manželské postele přesunul do vlastní větší postýlky (v té malé se už prostě nevyspal), to jsem udělala s dostatečným předstihem, aby si to s mimčem třeba nespojil (spí tak od cca půlky března a termín mám na konci července), dvojkočár neřeším, malej už toho většinu ujde sám, spíš to chci řešit nosítkem nebo skatem za kočárek, když už se mu nebude chtít ťapkat… :nevim: ale uvidíme, třeba nakonec ráda po tom sourozeneckým kočáru sáhnu…

Jinak jsem taky zvědavá na další tipy :-) U nás bude rozdíl cca 22 měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
23.6.11 09:43

tak u nás byl rozdíl 21 měsíců. Starší byl již několik měsíců před narozením malé ve své velké postýlce. Spíme všichni dohromady v jedné místnosti, máme malý byt a neruší se. Jen ze začátku než si syn zvykl, tak se budil. Koupili jsme skateboard za kočárek, ale i tak se Kubík chtěl vozit v kočárku, takže sme pořídili na delší výlety, cesty na nákupy použitý dvojkočárek, sedadla za sebou. Ale skateboard sme využili hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
23.6.11 09:53

Ahoj, my máme rozdíl mezi dětmi 24 měsíců. Do velké postýlky se starší stěhoval cca 5 měsíců před narozením druhého mimi, byli jsme všichni v jedné místnosti. Sourozenecký kočár (Phil and Teds) jsme velmi rádi pořídili cca dva měsíce po narození druhého mimi - delší výlety by byly pro mě jinak neproveditelné, navíc naše děti jsou poněkud živější, a tak třeba na nákupy bylo celkem fajn staršího zpočátku nehonit po supermarketu, ale posadit ho do kočáru :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
23.6.11 10:11

AHoj holky, tak já si ráda počtu vaše rady a postřehy. My budeme mít rozdíl rok a půl a trochu se desím, všeho, ale nějak se to udělat musí, že :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4051
23.6.11 10:21

Holky, zkuste nakouknout do diskuse skoro - dvojcata :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
23.6.11 11:29

ahojte.
druhé dítko rodím za dva měsíce, se starším bráškem budou od sebe 21 měsíců.
taky máme malej byt, budeme všichni spát v ložnici, syn spí pořád v postýlce, pro druhého máme připravený pojízdný koš, pak staršímu koupíme dětskou postel.
zatím dvojkočár pořizovat nebudu, taky jsem myslela, že mi bude stačit skate, no, ale uvidíme. radši se začnu po dvojkočáru dívat. jakou značku máte?
jinak ani nic dopředu pro miminko nepřipravuju, všechno bude mít po starším, zbytek dokoupím až na to přijde řada.
hlavně se bojím, jak bude starší na miminko reagovat. jestli bude žárlit a dožadovat se pozornosti. ještě pořád jednou denně ráno kojím, tak mám ještě dva měsíce to nějak zarazit.
kojíte v těhotenství některá ještě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
23.6.11 11:58

Mne detska rekla abych ho odstavila conejdrive - bude mit vic casu zapomenout a pak snad nebude zarlit, takze ja odstavila skoro hned, v necelych 11 mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
23.6.11 12:06

nám trvalo dost dlouho než jsem malýho začala kojit a pak ještě dlouho než pil z prsu normálně bez řvaní, asi tak tři měsíce, a tak jsem mu chtěla mateřské mléko nechat co nejdýl. a teď jsem prostě líná mu ráno dělat umělé mléko, chci to vydržet co nejdýl, abych mu už UM dávat nemusela vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
23.6.11 12:18

Tak to budes kojit tandemove… Jen bych se trochu bala aby pak MM nevyzadoval i pres den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
23.6.11 12:27

Ahoj,taky si ráda přečtu tipy :palec: Tak tedy s dovolením načuhuju 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
23.6.11 12:35

Pominu-li všechny dopravy, spaní apod. mě nejvíc trápilo, že jsem měla pocit, že nemám čas ani na jednoho. Mám mezi dětmi 21 měsíců. Starší je naštěstí odmalinka strašně rozumná, chápavá, obětavá atd., takže jsme měly vysvětleno, že je-li Tomík vzhůru, což je v začátku málokdy, věnujeme se jemu, spí-li, věnuju se Lindě. Jak oba stárli, bylo to čím dál lepší (mluvím o každém měsíci…), starší byla čím dál samostatnější a šikovnější… „Nejhorší“ období bylo mezi 3-8 měsícem, kdy mimino tolik nespalo, bylo léto, trávili jsme čas venku a přišlo mi pro mimino strašně nudné být jen v kočáře, protože u nás ve stínu docela fouká (na to, abych ho šoupla na deku a byl tam delší dobu…). Co jsme „přetrpěli“ tohle období, tak už je to jen a jen lepší a teď je to vyloženě paráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.6.11 13:29

Budeme mít rozdíl 21-22 měsíců.
Kojení -neřešila jsem, případně bych kojila tandemově. Kluk se ale sám odstavil.
Postel - Svůj pokojík už má hodně dlouho. Z postýlky jsem přesunula do velké postele se zábranou cca 2-3m před termínem. První den se řevem, od té doby OK.
Kočár - tandem neplánuji. Už jsem s kočárem nebyla venku několik měsíců. Kluk chodí pěšky, co nezvládne, poponesu v šátku. PLánuji kombinaci kočár, šátek (uvidíme koho budu nosit, koho vézt) plus chůze staršího. Možná pořídím skate podle situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
23.6.11 23:59

Ahoj, mame rozdil 24 mesicu.

Kluci jsou od malicka velky spaci, teda mladsi mel asi mezi pul rokem a 9 mesici krizi a budil se na kojeni snad po min nez 2 hodkach, ale ted vyspavaji celou noc a mladsi je ke vsemu klidas a hodnajs, takze vse co napisu se toho tyka :lol:

Starsiho jsme do velke postylky presunuli cca mesic pred 2 narozkama, presne jak tu bylo napsano, aby si to nespojoval s mimcem, ze ho „vyhodilo“ z postylky :wink:
Bylo to docela bez problemu, ani nevylejzal, jen prvni dva dny.
Na dvojkocar jsem se vyprdla, koupila od kamosky skejt, nastesti ho starsi miloval, takze jsem se paradoxne snazila ho brat co nejmin, protoze vubec nechtel chodit :mrgreen: Peklo v zime, zaveje na chodniku :wink:
Starsiho jsem odstavila v roce, takze s kojenim jsem to neresila..
Byl vzdy docela lenoch a pohodar, takze s prichodem miminka mel jeste pliny a nocnik ignoroval, takze nehrozilo nejake vraceni „zpet“, naopak ho to jako nakoplo, plinku muchlacku, co mel na spani asi po tydnu odevzdal, ze je „pro miminko“, na nocnik zacal chodit…
Spi spolu v pokojicku od pul roku mladsiho a v pohode, starsi ho obcas budi, kdyz si tam jde lehnout, ale jinak ok, rano si vleze k nemu do postylky, vyhazujou spolu veci a maj z toho srandu 8-)
Brachu bral, protoze mu ze zacatku nic nebral a jen lezel, takze ty vetsi valky o hracky a pretahovani zacalo az tak v 7 mesici mladsiho, kdy se zacal plazit za starsim a „prudit ho“ :mrgreen:
Krizovka byla ze zacatku s tim branim hracek a nepujcovanim, to starsi kvicel jak podsvince, nepujcil ani kapesnik a to me silene vytacelo :roll: Obcas do nej taky strcil, no proste na nervy :wink:

Jo, kdyz prijel s nasima po porodu domu (byl tam u nich 10 dni), tak ho doma cekal darek „od miminka“, mel z toho fakt radost, dostal kreslici tabulku :wink: a porad ji nosil a rikal, ze ji ma od Neny (= Deny, neumel to rikat :lol: )

Ted pro nas plati heslo „ven“ a to kdykoliv to jde, protoze doma je po peti minutach sajgon, rozbordeleno co se da :mrgreen: a pak zacnou vymejslet blbiny a ja se rozciluju kvuli kravinam… Venku se tak jako rozptyli a zabavime se :lol:
TEd je to sice blbe s mladsim, jak jeste nechodi, tak se vsude popeli, protoze nechce byt v kocarku, kdyz stoji, to je jasny :mrgreen: RAdsi budem dlouho venku a spinavy, nez doma zavreny :lol:

Docela mi taky pomohlo, ze nemame zadne babicky, tak starsi zacal chodit mesic pred porodem na 2 dny v tydnu do soukrome skolky, po cca 4 mesicich tam zacal i spat, mam cas venovat se jen mladsimu a starsi si to ve skolce fakt uzival (on se vylozene vyziva v samostatnych hratkach s auty a podobne, rodice nepotrebuje :wink: ).

Samozrejme, byly i krizovky, taky na ne rvu, teda spis na starsiho, ale uz i malej zaziva „nenene“ a podobne moje vylevy, ale musim rict, ze jsem si zrovna dneska v parku rikala, jaka je to parada :mrgreen: (asi pominuti smyslu v zavislosti na peknem pocasi, hristi a kaficku :lol: )

Teeeda, jsem toho napsala a mela bych spat..
Ono..zvladnou se to da, ale nekdy, kdyz srovnam treba deti kamaradek, plactivky prvni 3 mesice, porad nemocne, prdy na zacatku, tak to taky asi musi byt zahul, obecne se radit neda nikdy, zalezi jake ty deti jsou, jak se citi v kolektivu, jak zarli a delaji naschvaly…
Buh vi, co me ceka za rok… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
1.7.11 10:55

Mám mezi holkama rozdíl 23 měsíců. Mladší zatím nejsou ani dva měsíce, takže se ráda dozvím zkušenosti. Starší spí sama v bývalé ložnici, zatím v postýlce. Začala tak spát asi dva měsíce před narozením malé, když jsme udělali spací patro v obýváku (máme 2+1). Vyhovuje to všem. Malou máme zatím v kolíbce v obýváku, večer ještě neusíná sama a v noci se budí na jídlo, tak aby velkou nerušila. Přechodu na společné spaní se hlavně manžel dost děsí, podle mě si za pár dní zvyknou. Ale v nejbližších dvou až třech měsících to asi není aktuální. Ven chodíme se skatem a je to v pohodě. Malá už si zvykla, že když dojedem s velkou na hřiště, kočárek stojí. Ze začátku tam fňukala, ale to se lepší každým dnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin