Daně 2025

Anonymní
9.1.25 21:09

Daně 2025

Zdravím, chci se zeptat, od září do července 2024 jsem pracovala pro 1 zaměstnavatele, srpen úřad práce a od září do ted jsem zase u nového zaměstnavatele.. jak to je prosim s daněma? Mám si najít někoho kdo mi to udělá a nebo v práci co ted pracuji? Nebo v bývalé praci? Vubec nevím je to pro mě první řešení daní.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11809
9.1.25 21:38

Od prvního zaměstnavatele bys měla mít potvrzení o zdanitelných příjmech. Pokud ti ho nedali, řekni si o něj, mají povinnost ti ho vystavit.

U současného zaměstnavatele si požádej o provedení ročního zúčtování, podepisuje se k tomu formulář začátkem roku, nejpozději do 15. února. Dáš mu i to potvrzení od prvního zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35763
9.1.25 22:45

V současné práci ti to udělají. Musíš doložit potvrzení zdanitelných příjmu od prvního zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.25 19:03

@JancaS84 a kdyz ma kamarádka exekuci? Srazi ji z toho vse nebo jen něco?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.25 16:42

Hezký den, mám dotaz. Manžel uplatňuje slevu na děti, já ne. Pracoval ale loni jen do června, pak byl na ÚP a od nového roku je v nové práci. Bude si teď podávat daně za loňský rok a já se ptám, dostane zpětně ty bonusy za děti, když byl na ÚP? Nebo si musím zažádat já? Děkuji za info.

• Citovat
  • Upravit
101642
29.1.25 16:50
@Anonymní píše: Více

Pokud ma za rok prijem vyssi, než 6 nasobek měsíční minimalni mzdy, tak dostane bonusy za cely rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.25 17:03
@j.a.n.i1 píše: Více

Děkuji, to splňuje, tak to tedy nemusím řešit. Hezký den :kytka:

• Citovat
  • Upravit
35763
29.1.25 18:00
@Anonymní píše: Více

Ono, je dobrý když je jeden na UP nebo v dlouhodobé neschopnosti tu slevu přehodit na toho druhého. Ale pokud splnil příjem tak je to v pohodě a dostane to i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák