Daně v Německu

miacek
26.10.15 09:35

Daně v Německu poradte

Ahoj holky potřebovala bych poradit, bývalý přítel žije v Německu zhruba před půl rokem jsem se od něj s dcerou (10mesicu) odstěhovala, dnes mi psal, že tohle ode mě potřebuje na vyřízení daní ( zkopirovala jsem to ) Jméno, Přimení, Datum Narození, Rodne cislo, datum nahlaseni na byt, kdy si Odešla do Čech, Školu jakou máš vystudovanou a pojištení tvoje ješte z Nemecka. A ted ohledne dcery Rodný List, Pojištení, Nejaký papír o navštíveni dětské doktorky, okopiruj mi vsechny papiry co máš od ní. No a já právě nevím jestli to od něj není nějaká bouda, protože nám dělá problémy, neposila peníze, chce mi vzít malou, budeme mít soud. Přeci jen se mi nechce takové údaje o sobě a dceři posílat a ještě takovému de. ilovi :roll: co myslíte? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4634
26.10.15 09:46

On s vámi žil, dcera je jeho a on nezná data narození a jméno a příjmení? :lol:

Rodná čísla Němci vůbec nevedou, ty k daňovému přiznání v Německu nepotřebuje. Ale nevím, jestli nedaní ještě něco v ČR? :nevim: :think:

Papír o navštívení dětské doktorky pro podání daň. přiznání, to je taky kravina. Jaké myslí všechny papíry od ní? Jako od doktorky? To s daněmi opravdu nijak nesouvisí a žádný Finanzamt ani nemá právo tohle požadovat.

Čísla sociálního a důchodového pojištění ano, to k tomu potřebuje. Stejně tak datum příhlášení a ukončení pobytu v Německu, také potřebuje.

Neznám vaše poměry, ale asi má jiné úmysly, s tím, co vše požaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miacek
26.10.15 10:07

Ano žily jsme spolu, mě to taky přijde divné. Daně dělá jen v Německu v ČR nic :-) asi si od něj vyzadam papír kde to má napsané co potřebuje, protože se mi to nezdá :-

• Citovat
  • Upravit
4634
26.10.15 10:11

@miacek - pokud mu dělá daně daňový poradce, můžeš zkusit, aby ti na něj dal kontakt, spojit se s ním a požádat ho, ať ti třeba mailem pošle seznam potřebných dokumentů. Většinou to dělají automaticky.
A kdyby nespolupracoval, ať si trhne nohou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
26.10.15 10:12

No, podle těch dokladů od lékaře si myslím, že se spíš připravuje na soud :think: Nic bych mu nedávala, vyžádala bych si originální formuláře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miacek
26.10.15 10:19

Máte pravdu, děkuju za rady :) nebudu mu to jen tak posílat :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák