Daně za dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Daně za dítě
Dobrý den chtěla bych se zeptat přítel si dal roční zúčtování daní za dítě, kdy mají teda přijít daně za tento rok ted do konce roku nebo až v dubnu kdy je vyúčtování všech daní… Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud to chce rocne, tak na jaře, muze to nastavit mesicne, pak to bude mit jazfy měsíc poměrně ve výplatě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud si dal jednou ročně, tak v dubnu, poté co podá daňové přiznání za letošní rok. Pokud měsíčně, tak to bude mít každý měsíc ve výplatě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnka1231 píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat přítel si dal roční zúčtování daní za dítě, kdy mají teda přijít daně za tento rok ted do konce roku nebo až v dubnu kdy je vyúčtování všech daní… Děkuji
Za tento rok to bude na jaře příštího roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli si to dal měsíčně bude to mít každý měsíc ve výplatě. Jestli si to neuplatňuje měsíčně ale ročně tak až příští rok po ročním zúčtování nebo daňovém přiznáni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnka1231 píše: … kdy mají teda přijít daně za tento rok ted do konce roku nebo až v dubnu kdy je vyúčtování všech daní…
Vysvětlím Ti to, protože to tady ještě nikdo nenapsal srozumitelně. Záleží na tom zda partnerovi vede všechno papírování s příjmy zaměstnavatel, nebo si on sám podává daňové přiznání.
Pokud u zaměstnavatele podepsal prohášení k dani a oznámil vyživované osoby, pak mu zaměstnavatel měsíčně strhává daň z příjmů poníženou o 1/12 roční částky na vyživovanou osobu.
Pokud podává sám daňové přiznání, pak mu zaměstnavatel samozřejmě strhává plnou částku zálohy na daň z příjmů, a odečitatelné položky si partner uplatní v daňovém přiznání které podá do konce března. Pak se teprve vracejí přeplatky.
- Citovat
- Upravit
@Tala20 píše:
Vysvětlím Ti to, protože to tady ještě nikdo nenapsal srozumitelně. Záleží na tom zda partnerovi vede všechno papírování s příjmy zaměstnavatel, nebo si on sám podává daňové přiznání.Pokud u zaměstnavatele podepsal prohášení k dani a oznámil vyživované osoby, pak mu zaměstnavatel měsíčně strhává daň z příjmů poníženou o 1/12 roční částky na vyživovanou osobu.
Pokud podává sám daňové přiznání, pak mu zaměstnavatel samozřejmě strhává plnou částku zálohy na daň z příjmů, a odečitatelné položky si partner uplatní v daňovém přiznání které podá do konce března. Pak se teprve vracejí přeplatky.
Ty radši nic nevysvetluj. Je to pořád a pořád dokola s tebou. Chápu, že se snažíš pomoct, ale takto se na to radši vykašli. Jelikož je to úplně jedno jestli mu zaměstnavatel udělá roční zúčtování nebo si sám podá daňové přiznání.
Nějaká „částka na vyzivovanou osobu“ má být co? Je to úplný nesmysl. To neexistuje.
A ani v posledním odstavci nemáš pravdu. Slevu na dítě si může u zaměstnavatele řešit i měsíčně i když si pak udělá sám daňové přiznání.
Nevíš o daních absolutně nic a radis špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Nějaká „částka na vyzivovanou osobu“ má být co? Je to úplný nesmysl. To neexistuje.
@Cenarius, ty toho asi o daních z příjmů moc nevíš. Jde o tyto částky:
- sleva na vyživovaného manžela/manželku 24840 Kč
- sleva na první vyživované dítě 15204 Kč
- sleva na druhé vyživované dítě 22320 Kč
- sleva na třetí vyživované dítě 27840 Kč
- sleva na další vyživované dítě 27840 Kč
- Citovat
- Upravit
@Tala20 píše:
@Cenarius, ty toho asi o daních z příjmů moc nevíš. Jde o tyto částky:
- sleva na vyživovaného manžela/manželku 24840 Kč
- sleva na první vyživované dítě 15204 Kč
- sleva na druhé vyživované dítě 22320 Kč
- sleva na třetí vyživované dítě 27840 Kč
- sleva na další vyživované dítě 27840 Kč
To jsou slevy na dani (manželka) či daňové zvýhodnění (děti) ne tvoje „částky na vyživované osoby“. Musíš uvádět přesně pojmy. Navíc sleva na manželku a sleva na dítě mají diametrálně odlišné podmínky. Což opět nesedí k tomu co jsi psal a nemůžeš je dát do jedné skupiny. Jelikož např. slevu na manželku nelze uplatňovat měsíčně. U slevy na dítě může vzniknout daňový bonus atd.
Navíc když se koukneš do zákona, tak tam v § 35ba odst. 1 písm. b) není o „vyživované manželce/ovi“ ani slovo. Je to prostě jen sleva na manžela, jelikož u toho může pracovat! A není z logiky věci vyzivovanou osobou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius s ní/ním je zbytečné se dohadovat. Jinak už tak otázka je nesmyslně položená, takže těžko něco vysvětlovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navíc v případě zakladatelky ona žádná vyživovaná manželka není, je jen přítelkyně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
@Cenarius s ní/ním je zbytečné se dohadovat. Jinak už tak otázka je nesmyslně položená, takže těžko něco vysvětlovat.
Mě jde o to, že tady opakovaně píše absolutní nesmysly a zbytečně plete ostatní co to čtou. Ale pokud to není úmyslný a vědomý provokatér, tak to bude hrdý zástupce Dunningův–Krugerův efektu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky je tady schopen mi prosím někdo poradit? Dostala jsem vrácenou daň za loňský rok od firmy u které už nepracuji, ale byli ochotni mi ji přesto udělat. Co mi nesedí je výše daně, která mi přišla na účet a to je 16.894,–. Daň je na druhé dítě. Nechávám si vždy dítě zúčtovat ročně. Jedno první má bývalí manžel v daních. Loni jsem pracovala do posledního října dostala jsem odstupne za 2 mesice u bývalé firmy. Pak byl 6 dní ÚP kvůli vyřízení papíru lékař, pracovní smlouva atd. od 7.11 pracovní smlouva. Daň na druhého syna jsem vždy dostával kolem 23.000,– a přijde mi to dost málo to co přišlo teď. Myslíte, že tam mohl udělat paseku ten pracak? Nevím nějak se mi to nezdá.
Případně kde se obrátit? Děkuji
- Citovat
- Upravit
Těžko to někdo zkontroluje, když nezná přesné údaje. A doložila jsi potřebné doklady do 15.2.? Klidně mi pošli přesné údaje do SZ, mrknu na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 a stačí ofotit výplatní pásky jednu ze starého zaměstnání a druhou z nového? Bohužel veškeré papiry vymer za rok jsem odevzdal. Ale ty výplaty se až tak neliší. Jde mi spíše o to zhruba zjistit co se děje protože mi přijde že tam litá 6tisic děkuji.
- Citovat
- Upravit